Homepage  / Seriale / Seriale turceşti

Actorii din serialul „Putere şi glorie” (Prima TV) trăiesc ca în secolul XIII

Actorii din serialul „Putere şi glorie” (Prima TV) trăiesc ca în secolul XIII

de Redactia Tvmania

Producătorii serialului “Putere şi glorie”, de la Prima TV, s-au pregătit 10 luni înainte de a începe filmările pentru producţia turcească, dar au reuşit să reproducă perfect atmosfera secolului XIII, în care se desfăşoară acţiunea.

Decoruri Putere si Glorie - Prima TV (4)

“Decorurile se întind pe o suprafaţă imensă. Sunt realizate cu aceleaşi instrumente ca în secolul XIII pentru a arătat cât mai autentic”, a spus Cengiz Coskun, actorul care-i dă viaţă războinicului Turgut Alp.

Decoruri Putere si Glorie - Prima TV (3)

Tabăra tribului Kayî se întinde pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, din care 600 de metri pătraţi sunt ocupaţi de cortul lui Suleyman Şah şi alte 35 de corturi din acea perioadă. De asemenea, în tabără există o piaţă, un atelier de covoare şi un câmp de foraj.

„Când suntem la filmări ne simţim ca şi când am trăi cu adevărat în anii 1200”, mărturiseşte actriţa Didem Balcin, interpreta personajului Selcan Hatun.

Decoruri Putere si Glorie - Prima TV (6)

Unul dintre cele două decoruri în care au fost filmate scenele de luptă a fost făcut pe locul unei fabrici de încălţăminte din Beykoz. Cetatea Alep, palatul lui Selciuk şi Castelul Cavalerilor Templieri au fost realizate pe mai bine de 11.000 de metri pătraţi.

Decoruri Putere si Glorie - Prima TV (7)

„Producătorul Mehmet Bozdag a pus mult suflet şi a depus efort în realizarea decorurilor. Sunt făcute atât de realistic, încât atunci când te afli la filmări chiar ai impresia că trăieşti în acele vremuri. Este o lume complet diferită”, a spus actriţa Burcu Kiratli, cea care în serialul “Putere şi glorie” interpretează personajul Gokce, sora lui Selcan Hatun.

Decoruri Putere si Glorie - Prima TV (8)

Scenele din afara decorurilor sunt filmate pe terenurile din jur, dar şi în munţi.

De aceea, condiţiile meteorologice pot fi uneori greu de suportat. Aşa că actorii au fost nevoiţi să filmeze şi pe vânt puternic şi vreme foarte rece, dar şi la temperaturi foarte ridicate. Şi nu este deloc uşor să petreci o zi întreagă într-un cort în care să te simţi ca în saună şi să teşi covoare, iar actriţele o ştiu cel mai bine, pentru că au simţit-o pe pielea lor.

Decoruri Putere si Glorie - Prima TV (9)

Rezultatele strădaniei întregii echipe de producţie, le vedeţi urmărind “Putere şi glorie”, de luni până miercuri, de la ora 21.00, la Prima TV.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton