Homepage  / Seriale / Seriale americane

Actorii Zach Woods și Rebecca Front ne-au vorbit despre noul serial de la HBO, „Avenue 5”

Actorii Zach Woods și Rebecca Front ne-au vorbit despre noul serial de la HBO, „Avenue 5”
4

de Redactia Tvmania

Zach Woods, care are rolul Matt Spencer - șeful Serviciului Clienți, și Rebecca Front, care-o interpretează pe Karen Kelly – pasagera clandestină de pe nava spațială, ne-au vorbit despre „Avenue 5”, creat de Armando Iannucci (care-a mai făcut „Vicepreședinta”). Din 20 ianuarie, în fiecare luni, de la ora 21.00, HBO-ul difuzează noul serial-comedie, cu Hugh Laurie, fostul dr. House, în rolul principal. Serialul este disponibil și pe HBO GO.

Avenue 5 (2020)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Rebecca Front: Este mereu un eveniment atunci când primești un telefon de la Armando (Armando Iannucci, creatorul serialului, n.r.). Am primit acest mesaj care spunea: „Fac un proiect a cărui acțiune se petrece în spațiu. Vrei să vii să te joci?”. L-am sunat pe agentul meu și i-am zis: „Apropo, voi lucra la acest proiect, nu am idee când, ar putea fi oricând în următorul deceniu, dar o voi face”. Dacă lucrezi cu Armando, știi că va fi ceva bun.

Zach Woods: Armando mi-a oferit primul rol într-un film, „In the Loop” (2009). Nu mai jucasem într-un film și îmi aduc aminte cum mă plimbam în Londra plin de recunoștință și încântare, mă simțeam atât de bine. Mi-a trimis varianta preliminară a unui scenariu și unul dintre lucrurile care mi-a plăcut a fost cât de tupeistă era. Când am vorbit prima oară cu el despre asta, avea o privire nebunească, diabolică. Se mișcă foarte rapid și foarte ciudat; a fost incitant să văd un show care lasă deoparte ritmul cu care suntem obișnuiți. De asemenea, văzusem „The Thick of It” și eram un fan gargantuesc al Rebeccăi Front. E incitant să admiri pe cineva de la distanță și apoi ajungi să joci în scene cu persoana respectivă.

Ce v-a atras la „Avenue 5”?

Zach Woods: Este o combinație minunată de om cu gusturi hiper-specifice dar în același timp un colaborator excelent în procesul său. Nu are ambivalențe în ceea ce privește lucrurile care îi plac și care nu-i plac, dar știe cum să includă pe toată lumea. Mereu simți că ești pe mâini bune.

Rebecca Front: E foarte adevărat. Este un tip foarte de treabă și este deschis la sugestiile tuturor. Sunt foarte pregătită să mă simt de parcă „nu ar trebui să contribui cu o idee a mea pentru că probabil va suna stupid”, dar niciodată nu mă simt așa cu Armando. Mereu știi că vei fi ascultat pe îndelete. Nimic nu-ți este aruncat înapoi în față. Am avut parte de o atmosferă de entuziasm. Am descoperit devreme la repetiții că, dacă exista o scenă în care nu eram implicați, vom dori să îi vedem pe ceilalți cum lucrează. Înveți atât de multe din felul în care lucrează alții.

Zach Woods: Într-o zi făceam repetiții și ceva nu funcționa și scena nu părea calibrată bine încă și Armando s-a oprit pur și simplu și a rămas tăcut o vreme. A stat jos și s-a gândit. Ca actor, simți că ești pe mâini bune atunci când știi că cineva are încrederea în sine – nu fanfaronada de a avea mereu nevoie să știi răspunsul – de a sta în incertitudine și de a nu ști până când știe.

Rebecca Front: Karen Kelly este o femeie care ar fi trebuit să conducă o companie multinațională de amploare. Dacă lumea ar fi corectă, Karen Kelly ar trebui să se ocupe de tot; este o femeie care poate face asta. Când și-a cunoscut soțul, el câștiga o grămadă de bani așa că ea a încetat să mai lucreze și a pus bazele unei familii, dar cred că a făcut acest lucru de parcă era o companie multinațională. Este incredibil de eficient și cred că nimeni nu poate ține pasul cu felul în poate face multitasking. În mintea ei, este persoana naturală care poate ține în frâu criza de pe Avenue 5, dar în mintea celorlalți, în niciun caz nu este ea acea persoană pentru că nu are niciun fel de autoritate și nici n-are ce căuta acolo! Ei cred că ea e o femeie vorbăreață pe o navă spațială; ea crede că este singura persoană care se poate ocupa de criză. Dar este oare cu adevărat folositoare în situații de criză? Fără prea multe spoilere: nu.

Zach Woods: Matt este șeful Serviciului Clienți pe navă și este un nihilist prietenos; cineva care crede că toți gonim printr-un întuneric infinit și gol, dar e mai bine să nu fii un nesimțit și să încerci să te simți bine în această situație. În încercarea lui de a-i face pe oameni să se simtă bine, intențiile lui sunt bune, dar felul în care face lucrurile este catastrofal. Are un apetit real pentru incertitudine și haos și aceasta este o caracteristică oribilă pentru cineva care lucrează în industria serviciilor pentru clienți, pentru că oamenii vin la el pentru a fi încurajați și tot ce le poate oferi el sunt fiorii legați de situație! Există un citat al lui RuPaul: „Cu toții suntem născuți dezbrăcați, restul este un act de travesti” și cred că Matt este conștient de acest lucru. Mărcile civilizației nu înseamnă de fapt nimic, așa că atunci când acestea încep să se destrame și dezvăluie o realitate mai autentică și mai bizară, reacția lui este „oh, în sfârșit!”

– Cum a fost să lucrați cu Armando Iannucci?

Rebecca Front: Kris Jenner! Sunt un mare fan al familiei Kardashian. Oamenii îmi spun mereu: „Nu se poate să fii serioasă când zici că te uiți la The Kardashian!”. Da, chiar mă uit și îmi place la nebunie. Fiica mea a adus show-ul în viața mea. La început am fost foarte sarcastică în legătură cu el, dar acum îmi place mult. Cred că Kris Jenner e uimitoare. Este o creație extraordinară și iubesc totul la ea. Îmi aduc aminte când vorbeam la telefon cu departamentele de machiaj și costume și toți cei cu care am vorbit îmi spuneau: „O știi pe Kris Jenner?”. Fiica mea mi-a trimis o fotografie cu una dintre ținutele ei la un moment dat în care credeam că garderoba personajului meu e cumpărată deja. Le-am trimis imaginea pentru că mi se părea incredibilă și a doua zi am intrat în rulota mea și am văzut fix acea ținută. Ea a fost inspirația mea și o iubesc. Putem să ne asigurăm că Kris Jenner știe asta? Chiar mi-aș dori s-o cunosc.

Zach Woods: M-am uitat la un documentar despre echipajele vaselor de croazieră și am citit o carte despre serviciul clienți de la Hotelul Ritz Carlton. Departamentul de costume a fost nebunesc la acest capitol. Am zis: „Cred că Matt se îmbracă puțin asemănător cu Leonard Cohen” și au reușit să găsească o uniformă – un costum cu revere gigantice și o talie înaltă – care reprezintă perfect conceptul.

– Ce ne puteți spune despre personajele voastre?

Rebecca Front: A existat o secvență cu mine și Hugh Laurie (Căpitanul Ryan Clark) într-o cabină de lux unde el își dezvăluie limitele și brusc realitatea situației în care se află o „lovește” pe Karen. A fost una dintre acele scene care le-a luat mult timp scenariștilor să simtă că au calibrat-o. A fost rescrisă în ziua în care au avut loc filmările așa că a trebuit să învățăm noul scenariu foarte rapid, dar câteodată o asemenea situație duce la rezultate uimitoare.

Zach Woods: În multe dintre episoade, partenerul principal de scenă pentru Matt este o mulțime de oameni. Nu am mai avut un rol ca acesta până acum, în care trebuie să ghidezi o grămadă de oameni și nu funcționează. Deci toate acele scene cu o mulțime au fost foarte distractive. La finalul sezonului, Matt are o schimbare de perspectivă filozofică în legătură cu un eveniment traumatizant. Oricând ai ocazia de a contrazice metehnele deja stabilite ale personajului tău adaugă o nuanță profundă de umanitate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton