Homepage  / Vedete / Vedete străine

Actorul Aidan Turner („Poldark”) il va interpreta pe Leonardo Da Vinci într-un nou serial

Actorul Aidan Turner („Poldark”) il va interpreta pe Leonardo Da Vinci într-un nou serial

de Redactia Tvmania

Protagonistul serialului „Poldark”, Aidan Turner îl va juca pe Leonardo da Vinci în serialul produs special pentru celebrarea vieții și muncii renascentistului, de la a cărui moarte s-au împlinit anul acesta 500 de ani. 

Frank Spotnitz (X-Files) și scriitorul britanic Steve Thompson (Sherlock) se află în spatele seriei de opt episoade, care se va numi „Leonardo”. Serialul va reda realizările lui Da Vinci în diferite domenii într-o manieră „originală și fresh”. Filmările producției urmează să înceapă la sfârșitul acestui an. 

„Crearea personajului lui Leonardo a fost una dintre cele mai fascinante și interesante provocări ale carierei mele. Este greu să înțelegem că un om atât de extraordinar a putut să existe cu adevărat, cu atât mai puțin impulsurile umane care l-au determinat să realizeze astfel de lucruri extraordinare. Este o mulțumire și o bucurie absolută să colaborez cu Steve Thompson, Daniel Percival și partenerii noștri de la Lux Vide și RAI pentru a-l aduce la viață pe Leonardo”, a declarat Frank Spotnitz.

Scenaristul Thompson a adăugat: „Leonardo este un geniu captivant și a fost emoționant să explorez opera și personajul său. Fiecare dintre lucrările sale are o poveste unică, fascinantă în spatele creației sale. Sunt încântat că am colaborat cu Frank și echipa noastră creatoare pentru a spune povestea sa extraordinară. ”

Născut în Vinci, oraș și comună din Provincia Florența, regiunea Toscana, pictorul celebrului tablou Mona Lisa este considerat unul dintre cei mai mari polimați ai lumii. Cariera sa a cuprins artă, știință, pictură, inginerie, anatomie și poezie.

Puteți vedea aici primul trailer al serialului „Leonardo”:

 

 
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton