Homepage  / Vedete / Vedete străine

Actorul Colin Firth a devenit cetățean italian în urma Brexitului

Actorul Colin Firth a devenit cetățean italian în urma Brexitului

de Redactia Tvmania

Actorul britanic Colin Firth (57 de ani) are acum dublă cetățenie: britanică și italiană. Decizia de obținere a cetățeniei italiană a luat-o din cauza procesului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrie dailymail.co.uk.

 

„Celebrul actor, care a primit un Oscar pentru interpretarea sa din filmul ‘Discursul regelui’, s-a căsătorit cu o cetățeană din țara noastră și și-a declarat în multe ocazii dragostea față de patria noastră”, a precizat Ministerul de Interne italian în cadrul unui comunicat de presă.

Colin Firth este căsătorit cu producătoarea italiană de film Livia Giuggioli de 20 de ani și au împreună doi copii.

În urmă cu câteva luni actorul critica decizia luată de britanici de părăsire a Uniunii Europene: „Pentru mine, acesta este un dezastru de proporţii nebănuite. Brexit-ul nu are niciun aspect pozitiv. Mulţi dintre colegii mei, inclusiv Emma Thompson, sunt, ca şi mine, europeni entuziaşti, şi nici acum nu ne vine să credem ce s-a întâmplat“, au fost declarațiile actorului după referendumul din 2016.

„Colin Firth a aplicat pentru a obţine cetăţenie dublă (britanică şi italiană) pentru a avea acelaşi tip de paşaport cu soţia şi copiii lui“, a declarat în urmă cu trei luni purtătorul de cuvânt al actorului. Agentul de presă a ezitat atunci să aducă în discuție dacă decizia actorului are de fapt la bază Brexit-ul.

Colin Firth a fost premiat cu un premiu Oscar și a obținut un Glob de Aur pentru rolul din filmul  „Discursul regelui”  („The King’s Speech“).

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton