Homepage  / Vedete / Vedete străine

Actorul Kirk Douglas a încetat din viață la vârsta de 103 ani

Actorul Kirk Douglas a încetat din viață la vârsta de 103 ani

de Redactia Tvmania

Kirk Douglas a încetat din viață pe 5 februarie 2020 la vârsta de 103 ani, știrea fiind anunțată de fiul său, actorul Michael Douglas printr-o postare făcută pe Instagram.

„Cu imensă tristețe, eu și frații mei vă anunțăm că Kirk Douglas ne-a părăsit azi la vârsta de 103 ani. Pentru întreaga lume el a fost o legendă, un actor din epoca de aur a filmelor, care a trăit frumos în anii lui de aur, un om caritabil a cărui implicare în cauzele în care a crezut au stabilit un standard la care noi toți să aspirăm”.

Michael a continuat:

„Pentru mine și frații mei Joel și Peter el a fost simplu Tata, pentru Catherine, un extraordinar socru, pentru nepoții și strănepoții săi a fost un bunic iubitor, iar pentru soția lui Anne, un soț extraordinar. Viața lui Kirk a fost trăită bine și lasă o moștenire în film care va dura peste multe generații care vor veni și o istorie ca un filantrop celebru care a lucrat pentru a ajuta publicul și a aduce pace pe planetă. O să închei cu cuvintele pe care i le-am spus la ultima lui zi de naștere și care vor rămâne întotdeauna adevărate. Tată – Te iubesc foarte mult și sunt atât de mândru că sunt fiul tău”.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

 

It is with tremendous sadness that my brothers and I announce that Kirk Douglas left us today at the age of 103. To the world he was a legend, an actor from the golden age of movies who lived well into his golden years, a humanitarian whose commitment to justice and the causes he believed in set a standard for all of us to aspire to. But to me and my brothers Joel and Peter he was simply Dad, to Catherine, a wonderful father-in-law, to his grandchildren and great grandchild their loving grandfather, and to his wife Anne, a wonderful husband. Kirk’s life was well lived, and he leaves a legacy in film that will endure for generations to come, and a history as a renowned philanthropist who worked to aid the public and bring peace to the planet. Let me end with the words I told him on his last birthday and which will always remain true. Dad- I love you so much and I am so proud to be your son. #KirkDouglas

A post shared by Michael Douglas (@michaelkirkdouglas) on

 

Kirk Douglas a apărut în unele dintre filmele iconice de la Hollywood, debutul fiind în 1946 în pelicula „The Strange Love of Martha Ivers” în care a jucat alături de Barbara Stanwyck. Printre cele mai cunoscute și apreciate pelicule în care a jucat se numără Spartacus20,000 Leagues Under the Sea și The Bad & The Beautiful. A lucrat cu regizori iconici precum Stanley Kubrick și Vincente Minnelli, iar printre partenerele sale de pe ecrane se numără Lauren Bacall, Doris Day și Lee Grant. În 1995, Kirk a pus bazele propriei sale companii de producție cinematografică Bryna Productions – numită după mama lui – întrerupând astfel contractul cu Warner Bros. Deși s-a bucurat de un succes imens pe marile ecrane, visul lui a fost întodeauna de a deveni un celebru actor de teatru. „Nu mi-am dorit niciodată să joc în filme. Într-un sens, sunt un ratat pentru că eu mi-am dorit să fiu star pe scena de teatru”, declara el în 2009. „Prima dată când am primit o ofertă să vin la Hollywood, am refuzat-o. Am spus că nu, eu sunt un actor de teatru, nu de film”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton