Homepage  / Vedete / Vedete străine

Actorul Michael J. Fox plănuiește să se retragă, din nou, din viața profesională

Actorul Michael J. Fox plănuiește să se retragă, din nou, din viața profesională

de Redactia Tvmania

Michael J. Fox a dezvăluit că are în vedere „o a doua retragere” din actorie din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă.

 Actorul Michael J. Fox, cunoscut pentru rolurile sale din seria „Înapoi în viitor”, a renunțat inițial la viața profesională în 2000, în timp ce lupta împotriva bolii Parkinson, iar acum a dezvăluit că este pregătit să-și ia rămas bun de la cariera de actorie pentru a doua oară din cauza problemelor sale recente de sănătate.

 

În noua sa carte, „No Time Like the Future”, Michael a explicat:

„Scăderea  capacității mele de a memora cuvinte și de a le repeta textual este doar cea mai recentă problemă a mea. Există motive concrete pentru deficiențele mele în memorare – fie că sunt de vârstă, probleme cognitive cu boala, distragerea atenției de la senzațiile constante ale Parkinson sau lipsa de senzație din cauza coloanei vertebrale – dar am perceput-o ca un mesaj, un indicator. Există un timp pentru toate, iar timpul meu dedicat unei zi de lucru de douăsprezece ore și de a memora șapte pagini de dialog este cel mai bine să rămână în urmă. Cel puțin pentru moment”, a fost mărturisirea actorului. 

Michael a adăugat că ar fi mulțumit dacă își va încheia cariera în actorie, dar a sugerat că decizia sa ar putea să se „schimbe”.

„Pentru corectitudine față de mine și față de producători, regizori, editori și scenariști, ca să nu mai vorbim de actorii care se bucură de un ritm lent, intru într-o a doua pensionare. Asta s-ar putea schimba, pentru că totul se schimbă. Dar dacă acesta este sfârșitul carierei mele de actorie, așa să fie”. 

De curând actorul a povestit că afecțiunea de care suferă deja de ani buni, parkinsonul, a fost cea care i-a afectat memoria, lucru care i-a îngreunat activitatea profesională mai ales în ultimele sale proiecte. 
 

Cruntul diagnostic primit în 1991 a fost purtat o lungă vreme de către actor fără a face vreo declaraţie publică. Abia în 1998, când era evident că nu-şi mai putea ascunde problemele, a dezvăluit publicului boala de care suferea – iar în anul 2000 s-a retras parţial din actorie, întrucât simptomele Parkinsonului îl făceau incompatibil cu majoritatea rolurilor. Dar, după o perioadă în care a lucrat ca voice over, a revenit, încetul cu încetul, şi bine a făcut. A revenit cu un serial de comedie inspirat de viaţa lui, „The Michael J Fox Show”, în 2013, pentru care a fost nominnalizat la Globul de aur. Iar rolul avocatului Louis Canning din serialul „The Good Wife”, i-a adus nominalizări la Emmy în 2013, 2015 şi 2016. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton