Discuţii despre condiţia actorului de azi, în emisiunea difuzată la TVR 1, duminică, 30 martie, la 14.30.
Discuţii despre condiţia actorului de azi, în emisiunea difuzată la TVR 1, duminică, 30 martie, la 14.30.
După un om al cântecului – Grigore Leşe, doi oameni politici – Kelemen Hunor şi Adina Vălean, a venit şi rândul unui actor să treacă pragul restaurantului unde delicatesele culinare se împletesc cu poveştile de odinioară sau cu tocarea măruntă a politicii vremurilor noastre. Invitatul lui Mircea Dinescu în ediţia de duminică, 30 martie, a emisiunii sale de la TVR 1, „Politică şi delicateţuri„, este Mihai Constantin, îndrăgitul actor pe care cu toţii ni-l amintim din seria filmelor „Liceenii”, dar şi din „Pădureanca”, „Balanţa”, „O vară de neuitat”, „Eu, când vreau să fluier, fluier” sau de pe scena teatrului Bulandra.
„Politică şi delicateţuri” poate fi urmărită în fiecare duminică, la 14.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.
Pentru că suntem în postul Paştelui, Mircea Dinescu a ales să gătească pentru invitatul său o masă fără carne, pregătind un prânz delicios şi uşor de preparat. Astfel, primăvara explodează în bucătăria poetului, prazul, urzicile, leurda se împacă de minune cu o „mămăligă leneşă” şi o carafă de vin alb. Şi, cum se gândeşte la toate, Dinescu adaugă în meniu, pentru cei care aleg să nu postească, şi o porţie de ochiuri româneşti.
Gazda şi invitatul său discută despre condiţia actorului în societatea actuală, despre neajunsurile şi satisfacţiiile unei meserii pe cât de solicitantă, pe atât de frumoasă. Şi, cum bucatele gustoase şi vinul cer o muzică pe măsură, Taraful de la Vărbilău completează prânzul tihnit de duminică.