Homepage  / Vedete / Vedete străine

Acuzația dură adusă lui Leonardo DiCaprio, după ce actorul ar fi donat o sumă uriașă pentru Ucraina

Acuzația dură adusă lui Leonardo DiCaprio, după ce actorul ar fi donat o sumă uriașă pentru Ucraina

de Andra Stana,

Vestea că Leonardo DiCaprio a oferit 10 milioane de dolari pentru Ucraina (s-a spus chiar că a fost cea mai mare donație de până atunci către forțele armate ucrainene) a devenit virală pe 8 martie. Cu toate acestea, recent, organizația care gestionează fondurile spune că donația nu există de fapt.

DiCaprio, acuzat că nu ar fi donat cele 10 milioane de dolari către Ucraina

Cu toate că banii donați de Leonardo DiCaprio s-au transformat rapid într-o informație „de aur” pe rețelele de socializare, Fondul Internațional Visegrad, care se ocupă de gestionarea donațiilor, a spus că nu are nicio înregistrare a vreunei donații din partea actorului, scrie click.ro.

Nu știm și nici nu avem informații despre donarea de către Leonardo DiCaprio a 10 milioane de dolari Ucrainei. Fondul Internațional Visegrad nu a anunțat această informație”, a declarat Lucia Becová, purtătorul de cuvânt al organizației, pentru Insider.

DiCaprio ar fi donat bani, dar nu chiar 10 milioane de dolari

Publicația Insider i-a contactat pe reprezentanții lui DiCaprio pentru comentarii, în cursul zilei de miercuri. Astfel, s-a aflat că actorul a donat într-adevăr pentru o serie de cauze caritabile care implică Ucraina. Important este de spus că starul nu a donat chiar 10 milioane de dolari. Mai mult, banii lui DiCaprio nu au ajuns la Fondul Internațional Visegrad, care gestionează la nivel global, situația războiului din Ucraina, mai scrie sursa citată.

Totuși, o sursă apropiată lui DiCaprio a declarat pentru Insider că actorul a făcut mai multe donații către organizații umanitare legate de Ucraina, însă cifra de 10 milioane de dolari nu este exactă, susține sursa.

Nu este clar la acest moment când a făcut Leonardo Di Caprio, donațiile, iar sursa nu a precizat câți bani a donat actorul, notează The Insider.   

Situația, clarificată în mediul online

Într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a organizației Fondului Internațional Visegrad, instituția a clarificat situația cu privire la donația făcută de DiCaprio.

„În ziua de azi, știrile false sunt prezente sub orice formă. De exemplu, unele instituții de presă au informat astăzi că Fondul Internațional Visegrad a anunțat o donație de 10 milioane USD de la un actor american celebru pentru a ajuta Ucraina. Vă rugăm să fiți la curent cu sursele dvs., să urmăriți jurnaliştii și mass-media credibile și să nu răspândiți știri false. ”  

Informația eronată a fost preluată de la un post de știri din Polonia

O mare parte dintre redacțiile care au scris despre donația lui DiCaprio au citat aceeași sursă. A fost vorba de un site de știri numit Polish News, care trimitea la un articol de la postul de televiziune polonez TVN24, mai scrie click.ro.

The Independent, de exemplu, a publicat miercuri un articol care susținea că DiCaprio a donat 7,6 milioane de lire sterline, peste 10 milioane de dolari USD, pentru Ucraina către Fondul Vișegrad.

Leonardo DiCaprio are rădăcini ucrainene: bunica lui maternă este din această țară est-europeană. Starul de la Hollywood a condamnat vehement războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton