Homepage  / Cinema

Adam Driver, Penélope Cruz și Shailene Woodley vor juca în filmul biografic „Enzo Ferrari”

Adam Driver, Penélope Cruz și Shailene Woodley vor juca în filmul biografic „Enzo Ferrari”

de Andreea Hentea,

Regizorul Michael Mann se apropie tot mai mult de proiectul la care visa: un film biografic dedicat celebrului Enzo Ferrari. Recent, trei vedete de primă mărime, Adam Driver, Penélope Cruz (proaspăt nominalizată la Oscar pentru „Madres paralelas”) și Shailene Woodley, au urcat la bordul acestei producții care se anunță una de mare buget, scrie deadline.com.

Adam Driver, pe care l-am văzut recent în „Casa Gucci”, „Ultimul duel” și „Annette”, va juca rolul titular, Penélope Cruz va fi Laura, soția mogulului curselor de mașini, iar Shailene Woodley o va juca pe Lina Lardi, amanta acestuia. Regizorul Michael Mann se pregătește să demareze filmările la începutul lunii mai, în Italia, în Modena și Emilia-Romagna.

Studiourile STX dețin drepturile internaționale asupra proiectului, iar platforma Amazon s-a arătat interesată pentru viitoarea distribuire a filmului pe câteva piețe internaționale. Michael Mann își dorea cu ardoare să realizeze acest proiect încă de acum douăzeci de ani. În 1993 s-a scris în presă că regizorul lucrează la un film biografic despre Ferrari, cu Robert De Niro în rolul principal, la scurt timp după ce încheiase lucrul la filmul „Ultimul Mohican” / „The Last of the Mohicans” (1992), premiat cu un Oscar.

Ulterior, Michael Mann l-a distribuit pe Christian Bale în rolul lui Ferrari, chiar după ce terminaseră lucrul la „Inamicii publici” / „Public Enemies” (2009). Cei doi s-au întâlnit să discute, dar în cele din urmă și-au dat seama că actorul nu are suficient timp pentru a câștiga greutatea necesară pentru rol și că și-ar putea pune sănătatea în pericol. Hugh Jackman a fost apoi distribuit în rol, pentru ca în final să fie înlocuit cu Adam Driver.

Pe ce se va concentra povestea

Acțiunea filmului „Enzo Ferrari” va avea loc în vara anului 1957. În această perioadă, fostul pilot de curse Enzo Ferrari este în criză. Falimentul amenință compania pe care el și soția lui, Laura, au construit-o de la zero cu zece ani în urmă. Căsnicia lor furtunoasă se luptă cu doliul pentru unul dintre fii și cu recunoașterea altuia. Ferrari decide să-și recupereze pierderile mizând pe o singură cursă de 1.000 de mile prin Italia, emblematica Mille Miglia.

Scenariul filmului va fi scris de Troy Kennedy Martin, autorul poveștii clasice din „Jaf în stil italian” / „The Italian Job” (1969), care va adapta pentru ecran cartea scrisă de Brock Yates „Enzo Ferrari – The Man and the Machine”. Michael Mann va fi și producător al filmului, prin compania sa, Moto Productions.

O distribuție de marcă

Michael Mann a declarat recent: „E un vis împlinit să pot lucra cu actori minunați precum Adam Driver, Penélope Cruz și Shailene Woodley, care vor da viață unor personaje unice”.

Adam Fogelson, președintele studiourilor STX Films, a comentat, la rândul său: „«Enzo Ferrari» este mult mai mult decât o poveste despre un om și mașinile lui. Este o poveste extraordinară și emoționantă, pe care Michael a dezvoltat-o de ani de zile. Întreaga echipă de la STX așteaptă cu nerăbdare începerea producției cu această distribuție și acest regizor de vis. Adam Driver este unul dintre cei mai talentați și fascinanti actori de astăzi și suntem încântați să-l vedem lucrând alături de Penélope, a cărei carieră legendară se împlinește cu fiecare nou rol pe care îl joacă”.

Adam Driver are două nominalizări la Oscar, pentru „Agent provoKkKator” / „BlacKkKlansman” (2018) și pentru „Poveste despre căsnicie” / „Marriage Story” (2019). Printre proiectele sale apropiate se numără thrillerul SF „65”, produs de Sony Pictures și filmul Netflix „White Noise”, adaptat de Noah Baumbach (care va fi și regizor) după romanul lui Don DeLillo.

Penélope Cruz, nominalizată săptămâna aceasta la Oscar la categoria Cea mai bună actriță în rol principal, pentru rolul din filmul lui Pedro Almodóvar „Madres paralelas” (2021), a fost recompensată cu un premiu Oscar pentru rolul secundar din „Vicky Cristina Barcelona” (2008) și mai are două nominalizări pentru rolurile din „Volver” (2006) și „Nine” (2009). Ea a jucat de curând, alături de Antonio Banderas și Oscar Martínez, în „Competencia oficial”, care a avut premiera anul trecut, la Festivalul Internațional de Film de la Veneția.

Shailene Woodley, foto: hepta

Shailene Woodley a fost nominalizată la premiul Emmy pentru serialul HBO „Marile minciuni nevinovate” / „Big Little Lies” și a fost recompensată cu Independent Spirit Award pentru „Descendenții” / „The Descendants” (2011), regizat de Alexander Payne. Ea a jucat recent în „The Mauritanian” (2021), alături de Jodie Foster, Tahar Rahim și Benedict Cumberbatch. În prezent filmează la serialul „Three Women” și a jucat în thriller-ul polițist „Misanthrope”, regizat de Damián Szifron, care va avea premiera anul acesta.

Michael Mann, o legendă a filmului american, a fost nominalizat de patru ori la Oscar – pentru cel mai bun film („Scandal în industria tutunului” / „The Insider”, „Aviatorul” / „The Aviator”), pentru cel mai bun scenariu („Scandal în industria tutunului”) și pentru cel mai bun regizor („Scandal în industria tutunului”) și a câștigat premiul Emmy pentru scenariul serialului „The Jericho Mile” (1979). Printre titlurile celebre pe care le-a regizat se numără „Obsesia” / „Heat” (1995), „Ali” (2001), „Colateral”/ „Collateral” (2004) și „Miami Vice” (2006). A fost, de asemenea, producător executiv al filmului „Marea provocare: Le Mans ’66” / „Ford vs Ferrari” (2019), cu Christian Bale și Matt Damon.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton