Homepage  / Știri / Interviul altfel

INTERVIUL ALTFEL. Adelin Petrişor e fan Cristina Yang şi „Anatomia lui Grey”

INTERVIUL ALTFEL. Adelin Petrişor e fan Cristina Yang şi „Anatomia lui Grey”

de Redactia Tvmania

Ştiristul de 38 de ani de la TVR 1 se uită cu plăcere la „Anatomia lui Grey” şi „Dr. House”, dar şi la desenele animate preferate ale fetiţei lui şi a Mariei Coman, Smaranda (4 ani).

 

Săptămâna asta te-a uimit la TV… „nimic, pentru că nu prea m-am uitat la TV.”

Ultima emisiune TV la care ai nimerit zappând şi te-a prins imediat a fost… „«Personajele nazismului», National Geographic.”

Cel mai trăsnit personaj TV al momentului ţi se pare… „Nu mă uit la nici o emisiune de divertisment, deci nu prea am cum să răspund. Personajele pe care le cunosc sunt Mio şi Mao, Porcuşorul Subţirel, Barney, de la Jim Jam, preferatele Smarandei (fetiţa lui de 4 ani cu Maria Coman – n.r.).”

Cel mai interesant format TV străin ţi se pare… „«60 minutes» de la CBS, format pe care, din nefericire, nu-l va adopta nimeni de pe la noi… Cu o întârziere nu foarte mare, văd emisiunea pe site-ul celor de la CBS News.”

Ultimul film care te-a făcut să simţi că ai dat degeaba banii pe bilet este… „«Avocatul», al lui Ridley Scott, deşi Scott este unul dintre regizorii mei preferaţi.”

Cel mai recent ai dat search pe Google la… „Don McCullin, un mare fotograf de război britanic.”

Plăcerea ta vinovată la TV sunt… „comediile tembele gen «Formidabilul», «Plăcinta americană», «Scary Movie».”

Care a fost ultimul lucru care te-a impresionat? „Accidentul aviatic din Apuseni: drama supravieţuitorilor, măiestria pilotului în faza finală a zborului, incompetenţa autorităţilor din timpul căutărilor, obrazul gras al Ministrului Transporturilor, care spune că nu are ce să-şi reproşeze. M-a impresionat şi întâlnirea cu sora Aurei Ion…”

Ce te ţine treaz noaptea? „Un film, o carte mă pot ţine treaz noaptea. Nu-mi permit des luxul acesta. Dimineaţa eu mă trezesc primul şi eu sunt responsabilul cu dusul Smarandei la grădiniţă.”

Dacă ai juca şi ai câştiga la Loto, cu banii ai… „pleca cu fetele prin lume. Sigur!”

Cel mai interesant aspect al job-ului tău este… „cunosc oameni foarte interesanţi: de la terorişti, laureaţi de Nobel, preşedinţi, generali, sportivi celebri şi până la hoţi, peşti, prostituate, traficanţi.”

Cel mai mult îl respecţi în TV pe… „John Simpson (BBC)”, pentru că… „este unul dintre cei mai buni corespondenţi de război din lume. L-am întâlnit de mai multe ori, prima dată în Belgrad, în 1999, în timpul bombardamentelor NATO. Ne tot împingeam să facem un stand-up lângă avionul F117 doborât de sârbi.”

Cel mai bun prieten al tău este… „am câţiva. Cred că vreo trei. Unul dintre ei e Dan Gecui, un operator cu care am fost de foarte multe ori în Irak, Afganistan, Liban, Guantanamo. Am trecut prin foarte multe împreună…”

Cel mai bun serial pe care l-ai văzut este… „«Dr. House» şi «Anatomia lui Grey» mi-au plăcut”.

Personajul tău preferat din seriale este… „House (Hugh Laurie – n.r.)”, pentru că… „e un cinic simpatic şi, în «Grey», dr. Yang (Sandra Oh – n.r.) pentru că are probleme şi atunci când nu are.”

Gadgetul la care nu poţi renunţa este… „telefonul pentru convorbiri, net, cameră foto.”

În copilărie, desenele tale animate preferate erau… „«Tom şi Jerry»”, pentru că… „oricum nu aveam ce alege. Vedeam puţinele desene difuzate de TVR.”

Ai cont pe Facebook, pentru că… „am cont de câţiva ani, cred că de prin 2010. E o altă modalitate de a fi în contact cu telespectatorii, poţi să primeşti şi un feedback.”

Cele trei lucruri pe care le iei mereu cu tine într-o vacanţă sunt… „cardul, camera foto şi tableta”.

Destinaţia perfectă pentru o vacanţă în doi este… „cred că e mai puţin importantă destinaţia. Importantă e persoana cu care mergi. Dacă există o legătură, poţi merge şi la vulcanii noroioşi.”

Din primul tău salariu, ţi-ai cumpărat… „un pager numeric.”

Dacă de mâine ar trebui să-ţi schimbi meseria, te-ai apuca de… „pilotaj, însă sper să nu-mi schimb meseria. Încă-mi place.”

Porecla ta în adolescenţă era… „castorul, din pricina incisivilor.”

Tu cui i-ai da un Oscar într-o zi? „Cred că aş alege-o pe Gwyneth Paltrow şi nu doar pentru felul în care joacă…”

Ultima glumă bună pe care ai auzit-o… „nu se poate publica, dar e foarte bună.”

Cartea pe care ţi-ai fi dorit s-o fi scris tu este… „«Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război». Mi-a plăcut foarte mult Camil Petrescu.”

Credit foto: Ioana Chiriţă, TVR

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton