Homepage  / Vedete străine

Adevărul despre moartea lui Bruce Lee. Incredibil ce au descoperit medicii, la 50 de ani de la decesul actorului

Adevărul despre moartea lui Bruce Lee. Incredibil ce au descoperit medicii, la 50 de ani de la decesul actorului
9

de Roxana Mirea,

Legenda kung fu Bruce Lee a murit la vârsta de 32 de ani în vara anului 1973, în timp ce se afla la Hong Kong. La aproape 50 de ani de la moartea sa, o echipă de cercetători a descoperit care ar fi fost, de fapt, cauza morții starului de la Hollywood.

Adevărul despre moartea lui Bruce Lee

Legenda kung fu Bruce Lee ar fi murit din cauza consumului prea mare de apă, susțin medicii la aproape 50 de ani de la moartea sa. Starul de la Hollywood a murit la vârsta de 32 de ani în vara anului 1973, în timp ce se afla la Hong Kong, scrie Daily Mail.

O autopsie efectuată la vremea respectivă a arătat că Bruce a murit din cauza unei imflamații la nivelul creierului, pe care medicii au pus-o pe seama faptului că a luat un analgezic. Moartea sa prematură a stârnit zvonuri că ar fi fost asasinat de gangsteri chinezi, otrăvit de o iubită geloasă sau victima unui blestem. O altă teorie a fost că a murit din cauza unei insolații.

Acum, cercetătorii au analizat dovezile și au decis că Bruce Lee a murit probabil din cauza hiponatremiei. „Cu alte cuvinte, noi credem că incapacitatea rinichiului de a excreta excesul de apă l-a ucis pe Bruce Lee”, a scris echipa de experți în Clinical Kidney Journal. Hiponatremia înseamnă că nivelul de sodiu din sânge – de care organismul are nevoie pentru echilibrul lichidelor – este anormal de scăzut. Acest dezechilibru face ca celulele din organism să se umfle, inclusiv cele din creier.

Studiul susține că Bruce avea mai mulți factori de risc pentru hiponatremie, inclusiv faptul că bea cantități mari de lichide, că folosea canabis – care crește senzația de sete – precum și alți factori care diminuează capacitatea rinichilor, cum ar fi consumul de medicamente eliberate pe bază de rețetă și de alcool.

Enter the Dragon (1973) – filmstillIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Medicii cred că Bruce Lee ar fi murit din cauza consumului de apă

Soția sa, Linda, a dezvăluit cum Bruce a ținut o dietă pe bază de lichide, cu suc de morcovi și mere, în perioada premergătoare morții sale. Iar Matthew Polly – care a scris biografia „Bruce Lee, A Life”, în 2018 – aduce în discuție consumul repetat de apă în seara morții sale.

Studiul a concluzionat: „Am emis ipoteza că Bruce Lee a murit din cauza unei forme specifice de disfuncție renală: incapacitatea de a excreta suficientă apă pentru a menține homeostazia apei, care este în principal o funcție tubulară.

Acest lucru poate duce la hiponatremie, edem cerebral (imflamarea creierului) și deces în câteva ore dacă aportul excesiv de apă nu este compensat de excreția de apă în urină, ceea ce este în concordanță cu cronologia decesului lui Lee”.

Cercetătorii au scris că dacă cei din jurul lui Bruce au observat că el a băut apă în condițiile în care este „o activitate atât de banală” înseamnă că probabil acesta a consumat o cantitate „vizibil mai mare” decât cei din jurul său în ziua în care a murit. De asemenea, Bruce ar fi consumat frecvent canabis. Consumul de canabis poate crește setea, iar Polly se referă în cartea sa la consumul repetat al acestei substanțe pe 20 iulie 1973 – ziua în care Bruce a murit. Cercetătorii sugerează că acest lucru l-ar fi determinat pe Bruce să bea apă în exces.

Moartea lui Bruce a survenit cu doar câteva săptămâni înainte de lansarea filmului „Enter The Dragon” – primul mare film Kung fu produs în Occident.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton