Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Adi Hădean: „Emisiunea „La cină” (Digi 24) nu e despre sfinți în viață, ci despre oameni ca noi toți”

Adi Hădean: „Emisiunea „La cină” (Digi 24) nu e despre sfinți în viață, ci despre oameni ca noi toți”

de Redactia Tvmania

De la sfârșitul lui mai, Adrian Hădean gătește pentru invitați de soi, în emisiunea „La cină” de la Digi 24. 

 
TVmania: După „MasterChef”, nu ați mai avut emisiune la tv mulți ani. De ce acum? De ce acest proiect anume?

Au mai fost idei și propuneri, dar până acum nu am găsit un format care să aibă sens și pentru mine. Formatul acesta a fost propunerea Ionelei Năstase (coprezentator, n.r.). Mi-a plăcut, îmi place și Ionela, cu care mă știu de mai bine de zece ani și pe care am și cununat-o. Mie îmi priește să lucrez cu oameni pe care-i cunosc și de care mă leagă lucruri din afara profesiei. Cred că a contat mult alinierea asta de planete. 

 

Ce oameni vreți să aveți ca invitați, pe ce criterii alegeți interlocutorii?

Pentru primul sezon avem 10 invitați. Nu știm câte sezoane vom filma, dar cu siguranță România are mulți oameni interesanți. Și cred că despre asta-i vorba, atunci când inviți pe cineva la o poveste, într-o emisiune relaxată, vrei ca persoana invitată să aibă o viață remarcabilă, despre care să și vrea să vorbească. Iar prin viață remarcabilă nu înțeleg „viață ireproșabilă”, emisiunea nu e despre sfinți în viață, ci despre oameni ca noi toți, care își conduc viața într-un fel relevant pentru o mare parte a publicului. 

 

Cât durează filmarea unei ediții?

De obicei filmăm o zi întreagă pentru două ediții, dar procesul cel mai migălos intervine după filmări, iar montajul pentru fiecare ediție durează o săptămână. 

 

Percepția asupra mâncării, asupra bucătarilor și a gătitului în sine s-a schimbat mult în ultimii ani. A devenit ceva cool să gătești. De ce credeți că s-a întâmplat acest lucru?

Pentru că în decursul a doar două generații s-a adunat un număr suficient de mare de oameni care nu pot să frigă un ou, iată, a devenit cool să poți găti. E ok, o să treacă și asta. Sper să nu prind vremurile în care va fi cool să respiri. 

 

Pe perioada de izolare ați gătit mai mult/mai puțin ca de obicei? Ați descoperit rețete noi?

Am gătit foarte mult, dar nu are legătură cu pandemia, ci cu profesia mea. Cât despre rețetele noi, pot spune că viața mea nu-i despre rețete. Nu cred că la rețetă ar trebui să ne concentrăm, ci la proces. 

 

Sunteți invitat la masă: cu ce nu dă greș niciodată cel care a pregătit masa?

Pledez pentru libertatea de a da greș. Iar invitațiile la masă trebuie tratate cu grație și bucurie, nu cu atenție critică.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton