Homepage  / Vedete româneşti

Adi Nartea joacă în primul SF românesc. Actorul și-a pregătit rolul cu ajutorul lui Dumitru Prunariu

Adi Nartea joacă în primul SF românesc. Actorul și-a pregătit rolul cu ajutorul lui Dumitru Prunariu

de Cătălina Matei,

După succesul pe care l-a avut cu serialul „Vlad” de la Pro TV, Adrian Nartea a revenit pe platourile de filmare. De data aceasta, nu este vorba despre un serial. Actorul joacă în primul SF românesc, „Voyager”, regizat de Ilinca Neagu, iar pentru pregătirea personajului său, un astronaut, a apelat și la ajutorul singurului român ajuns în spațiu până acum, Dumitru Prunariu.

Vara aceasta este una destul de încărcată pentru actorul care și-a încântat fanii cu rolul său din serialul „Vlad”. Adrian Nartea filmează de zor pentru pleicula „Voyager”, prima producție SF românească, care folosește o tehnologie avansată, pe care o întâlnim la Hollywood. Este vorba despre tehnologia CGI, Computer Generated Imagery, în care se folosesc și costume motion capture.

De altfel, pe pagina de Facebook a producției, la descriere apare: „First Romanian SciFi film & First European SciFi to rival the likes of Marvel and Disney studios”.

Pe contul său de Instagram, Adrian Nartea a postat mai multe imagini de la filmări, dar și de la întâlnirea pe care a avut-o cu Dumitru Prunariu, singurul român ajuns în spațiu până acum.

Iubesc ceea ce fac! Să am onoarea să stau de vorbă unu’ la unu’ câteva ore întregi cu singurul om din Romania care a ieșit in spațiul cosmic, să pot să am parte de cele mai bune sfaturi posibile pentru #rolul pe care îl pregătesc in perioada asta, este efectiv de neprețuit!

Mulțumesc domnului @prunariu pentru răbdarea și interesul pe care mi l-a oferit!

De asta iubesc ceea ce fac…

PS. Aceea este chiar capsula in care se afla domnul Prunariu când a fost in spațiu si costumul lui”, a scris Adi Nartea pe Instagram.

Bineînțeles că purtarea unui costum de astronaut la filmarea nu este deloc ușoară, acesta cântărind zeci de kilograme. Însă Adi Nartea este într-o condiție fizică excelentă, mai ales că a fost și profesor de sport.

„La mine nu există 3 zile să nu pot să fac ceva. Sportul este un virus în sânge și eu nu am cum să stau 3 zile decât dacă, Doamne ferește, sunt bolnav sau ceva. Deși, când am avut COVID acum aproape doi ani, făceam exerciții în izolare. Stăteam în cameră izolat, încuiat, deschideam geamurile și făceam zilnic exerciții, flotări, abdomene, tracțiuni și tot ce mai îmi venea prin cap. Sportul e în sânge, nu există 3 zile în care să nu joc un squash, să nu merg la alergare, să nu fac un interval training sau ceva nou, pentru că nu pot să stau, efectiv, fără să fac ceva”, ne povestea actorul Adi Nartea într-un interviu.

În același timp, colegul său, actorul Ștefan Lupu, are de-a face un altfel de costum. Pentru că interpretează rolul unui extraterestru, Ștefan filmează într-un costum motion capture.

„Dacă este un lucru mai greu pe care îl poate face cineva în filmul ăsta, este ce face Ștefan Lupu. El are de impersonat ceva și mai complicat, lucru care impune și mai mulți senzori pe fața și pe mâinile lui, pe picioare și peste tot…Nu vreau să-mi atribui eu toți laurii, pentru că eu joc un personaj uman, pe când alții din această producție joacă niște lucruri inumane”, a declarat Adi Nartea pentru Fanatik.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton