Homepage  / Advertorial

Adormi greu? Descoperă sursa naturală pentru a adormi mai rapid

Adormi greu? Descoperă sursa naturală pentru a adormi mai rapid

de Redactia Tvmania

Somnul odihnitor a devenit un lux pentru mulți dintre noi. Organismul uman are nevoie, în medie, de 8 ore de somn pe noapte, însă de cele mai multe ori, din cauza stresului, anxietății, depresiei sau chiar a existenței unor boli, adormim tot mai greu și ne trezim chiar mai obosiți. 

În lipsa odihnei, pot apărea probleme de concentrare sau de memorie, schimbări de dispoziție, oboseală, creștere în greutate, iritabilitate și nu numai. Pe termen lung, tulburările de somn pot ajunge să ne afecteze activitățile de zi cu zi și pot reprezenta un risc pentru sănătatea noastră fizică și psihică. 

Care sunt cauzele tulburărilor de somn?

Tulburările de somn reprezintă un grup de afecțiuni care afectează calitatea și durata somnului, cauzând astfel probleme în timpul zilei, cum ar fi oboseală excesivă, somnolență sau dificultăți de concentrare.

Există numeroase tulburări de somn, iar fiecare are caracteristici și cauze specifice. Iată câteva dintre cele mai comune:

  • Insomnia este o tulburare de somn caracterizată prin dificultatea de a adormi sau de a menține somnul în mod regulat. Persoanele cu insomnie pot avea dificultăți în a adormi, se pot trezi frecvent în timpul nopții sau se pot trezi devreme dimineața și nu pot adormi la loc. Aproximativ 30% din populație suferă de insomnie, iar studiile arată că prevalența generală este în creștere.
  • Apneea de somn sau sindromul picioarelor neliniștite, pot provoca, de asemenea, dificultăți în a adormi. Aceste tulburări necesită adesea evaluarea și tratamentul unui specialist.
  • Tulburările de ritm circadian afectează ciclul natural de somn-veghe al unei persoane. Un exemplu de tulburare de ritm circadian îl reprezintă schimbările de fus orar (jet lag) sau trecerea la ora de vară/ iarnă. 
  • Stresul, anxietatea, gândurile și preocupările persistente pot afecta capacitatea de a adormi. Stresul zilnic, problemele personale, neliniștea legată de muncă sau relații pot fi factori care ne țin treji în timpul nopții.
  • Mediu inadecvat pentru somn, lumina puternică, zgomotul, temperatura incorectă, o saltea incomodă sau o pernă nepotrivită pot afecta calitatea somnului.
  • Consumul de cofeină, nicotină sau alte stimulente înainte de culcare pot perturba ritmul circadian și poate face adormirea mai dificilă.
  • Un program neregulat de somn poate perturba ritmul circadian al corpului și astfel odihna pe parcursul nopții poate fi dificilă.
  • Consumul excesiv de lichide înainte de culcare. Poate cauza treziri nocturne pentru a merge la toaletă, iar acest lucru poate perturba calitatea somnului.
  • Activitatea fizică intensă înainte de culcare poate crește nivelul de energie și pot face adormirea mai dificilă. Este recomandat să aloci un timp suficient între exercițiu și momentul în care îți dorești să adormi.

Sursa naturală pentru a adormi mai rapid

Dacă adormi greu noaptea și te trezești frecvent în timpul nopții, este important să iei în considerare un stil de viață sănătos și să încerci să creezi un mediu propice pentru somn. Poți încerca, de asemenea, să incluzi în dieta ta și un supliment cu melatonină. 

Melatonina este un hormon natural, numit și „hormonul somnului”, care este produs de glanda pineală situată în creier. Organismul nostru este programat să înceapă producția de melatonină ca răspuns la receptorii vizuali, imediat după ce se întuneca. Cu toate acestea, deși hormonul somnului se secretă pe întreg parcurusul nopții, nivelul maxim este atins abia spre dimineață. Deoarece producția de melatonină nu atinge pentru toate persoanele un nivel ridicat odată cu lăsarea întunericului, mulți dintre aceștia se confruntă cu dificultatea de a adormi.

Melatonina 5 mg cu eliberare rapidă și administrare sublinguală este un ajutor de încredere pentru ameliorarea insomniei ocazionale, ideală pentru cei care au dificultăți în a adormi. Aceasta ajută la stabilirea unui program de somn odihnitor, relaxant și o sănătate fizică și psihică îmbunătățită. Cercetările clinice demonstrează că melatonina cu eliberare rapidă ne ajută să adormim mai repede și:

  • induce natural un somn odihnitor;
  • îmbunătățește calitatea somnului;
  • combate insomnia;
  • reglează ritmul somn-veghe;
  • este benefică în diferențele de fus orar;
  • reglează nivelul cortizolului.

Melatonină 5 mg cu eliberare rapidă și administrare sublinguală este un supliment alimentar ce poate fi achiziționat online, de pe www.cosmopharm.eu

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton