Homepage  / Vedete româneşti

Adrian Nartea, despre ultimul sezon al serialului „Vlad”: „La final, totul se plătește…”

Adrian Nartea, despre ultimul sezon al serialului „Vlad”: „La final, totul se plătește...”

de Mioara Tronaru,

De luni, 6 septembrie, Pro TV a început difuzarea ultimului sezon al serialului „Vlad”. Echipa este încă pe platouri, iar Adrian Nartea (40 de ani) și-a făcut timp într-o seară, după o zi întreagă de filmări, să ne răspundă la câteva întrebări.

TVMania: Te pregătești de despărțirea de Vlad…

Adrian Nartea: Până la despărțire, mai avem destul din etapa filmărilor. Aș zice că îmi va lua jumătate de sezon să mă obișnuiesc cu ideea. O să fie cu lacrimi, cu siguranță, dar și cu zâmbet. „Vlad” reprezintă un capitol important în viața mea și cred că este imposibil să nu existe regretul că va veni momentul despărțirii de acest proiect. 

– După trei ani în care ai fost „în pielea” lui Vlad, ești tentat să păstrezi ceva din personalitatea lui?

În primul rând, vreau să notez că și Vlad are ceva din personalitatea mea ! Evident, toate ipostazele în care am fost, toate momentele cu care eu m-am confruntat la filmări și toate lucrurile pe care le-am învățat m-au schimbat și îmi vor rămâne în minte. Așa că, eu unul pot spune că m-am cizelat mai mult, am devenit mai înțelept și… am învățat că nu trebuie să mă răzbun ! Că orice lucru bun sau rău făcut are răsplată pe măsură. Și că, uneori în viață, secretele îți dau putere. 

– Este încă un serial foarte iubit de public. Te recunoaște lumea pe stradă?

Da, este clar că după acest proiect simt o creștere a notorietății. Chiar aș putea spune că sunt rare momentele când nu sunt oprit de oameni să mă felicite sau să mă critice, ceea ce îmi place deopotrivă. Deși e greu să mă rezum doar la câteva întâlniri, îmi voi aminti momentul când o mireasă și-a dorit neapărat să aibă o poză cu Vlad (fără soțul ei ). 

– În trei ani de filmări, trebuie să fi strâns și ceva povești din culise…

Sunt o grămadă de clipe frumoase din toate perioadele: Grecia, Istanbul, filmări de noapte, filmări grele sau ușoare, clipe când ne-am distrat împreună în afara platoului. E ca într-o frumoasă familie . Putem să facem un serial cu amintirile din „Vlad” și cu siguranță ar avea sute de episoade. Sunt recunoscător pentru această experiență, per total. 

– Ai vreo replică a lui Vlad care ți-a rămas în minte?

Chiar dacă fiecare sezon a avut câte un moment pe care oamenii de acasă l-au iubit sau, dimpotrivă, l-au displăcut cu desăvârșire, eu mi le amintesc pe toate. Unul care i-a marcat pe cei de acasă a fost scena în care Titi (Titi Stamate, interpretat de Dan Condurache, n.red.) îl strigă, în cimitir, pe Vlad și i se adresează cu „Domnu Vlad”. Însă pentru mine, ceea ce rămâne este tăcerea lui Vlad! Am învățat că să taci, în anumite momente, este mai valoros decât să spui ceva. 

– Ai avut alături de tine o distribuție excelentă. Cu cine te-ai împrietenit pe platouri?

Cu toți m-am împrietenit și nu e un clișeu, nu o spun din politețe. Cert este că de la toți am furat meserie și zâmbete, am furat confirmări și tot timpul am sperat că mă ridic la așteptările lor. Fiecare om și-a adus un pic contribuția în dezvoltarea mea și cu siguranță vom ține legătura și pe mai departe deoarece acest serial va reprezenta o parte importantă din viața noastră. 

– Cum va fi ultimul sezon din „Vlad”?

La final, totul se plătește… într-adevăr, fiindcă Vlad suferă foarte mult în sezonul ăsta. Apar noi personaje care vor înteți răzbunarea.

– Ce proiecte ai pentru viitor?

Am mai multe proiecte în discuție, dar despre care voi vorbi la momentul potrivit. Momentan sunt doar la nivel de planuri. Cu siguranță voi rămâne aproape de lucrurile care îmi plac: prezentări de evenimente și actorie. Mai multe… vedem!

O familie frumoasă

Adrian Nartea este căsătorit cu Alina și au împreună două fetițe, Mara (5 ani) și Petra, care i s-a născut anul acesta, în martie, iar actorul crede că se descurcă în „rolul” de tată:

„Eu sper că mă descurc bine! Pentru mine este o perioadă superbă de care mă bucur din plin. Sunt cele mai frumoase zile cele în care stăm toți patru și avem timp pentru noi, pentru familie. Petra a întregit bucuria pe care o resimțim acasă, a readus amintiri din perioada în care Mara era atât de mică. Diferența? Acum știm mai bine cum să reacționăm și ce trebuie să facem. Asemănări: iubirea e la fel de mare, iar fericirea la cote înalte”.

Din păcate, sunt și zile în care nu sunt împreună: „Încerc, de fiecare dată, să compensez timpul pe care nu-l petrec cu fetele și le-am promis o vacanță la căldură, după ce se termină filmările pentru ultimul sezon2”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton