Modifica setarile cookie
Homepage  / Advertorial

Afinele: singurul aliment pe care ar trebui să îl consumați în fiecare zi

de Redactia Tvmania

În afară de faptul că sunt bogate în antioxidanți, ascund multe alte proprietăți pozitive pentru organismul nostru.

Fructe, fructe și mai multe fructe este ceea ce recomandă majoritatea nutriționiștilor atunci când sosesc lunile de vară. Dar nu toate sunt la fel de benefice. În ultimii ani, numeroase studii au arătat că unele dintre cele mai bune fructe pentru sănătatea noastră sunt afinele, datorită multiplelor calități pe care le posedă (în toate sensurile).

Îți explicăm toate beneficiile pe care le au afinele și de ce ar trebui să le consumi în fiecare zi:

1. Sunt bogate în vitamine și antioxidanți

Afinele sunt bogate în vitamina C, care ne ajută să prevenim transpirația excesivă sau insolația și sunt foarte utile pentru a ne proteja celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Un exces de radicali liberi ar putea avea consecințe negative asupra sănătății noastre și ar putea fi un factor declanșator pentru numeroase boli.

Acest fruct conține, de asemenea, mai multe vitamine din complexul B, care sunt esențiale pentru reglarea energiei noastre, și este bogat în magneziu, care este, de asemenea, responsabil pentru vitalitatea noastră. În plus, potrivit Food and Drug Administration (FDA), afinele sunt un aliment fără grăsimi și sodiu și sunt bogate în fibre.

De asemenea, „are proprietăți antioxidante foarte bune”, spune Victoria Lozada, autoarea blogului Nutrition is The New Black. Studiile realizate la Universitatea Clemson și la Departamentul de Agricultură al SUA clasifică afinele ca fiind alimentul cu cea mai mare putere antioxidantă dintre cele 40 de legume și fructe analizate.

2. Bune pentru inimă

Cercetări recente efectuate de un grup de experți de la Universitatea East Anglia (Anglia), în asociere cu oameni de știință de la Universitatea Harvard, au arătat că afinele pot fi bune și pentru inimă. Potrivit studiului, consumul a 150 g de afine pe zi poate reduce semnificativ riscul de boli cardiovasculare.

Timp de șase luni, echipa de oameni de știință a observat și studiat efectele consumului zilnic de afine la 138 de persoane supraponderale și obeze cu vârste cuprinse între 50 și 75 de ani care sufereau de sindrom metabolic.

Rezultatul a fost că subiecții care au consumat o cană de 150 g de afine pe zi au înregistrat o îmbunătățire consistentă a funcției vasculare și a rigidității arteriale. Lozada adaugă că „toate fructele de pădure sunt sănătoase pentru inimă” și că nu strică să le consumăm în fiecare zi, de exemplu la desert.

3. Previn infecțiile tractului urinar

S-a demonstrat, de asemenea, că sunt foarte recomandate pentru combaterea infecțiilor urinare, datorită potențialului lor împotriva bacteriilor, mai susțin nutriționiștii și medicii.

Cistita sau infecția tractului urinar apare atunci când microorganismele colonizează tractul urinar, infecțiile bacteriene fiind cea mai frecventă cauză a cistitei, deși originea infecțiilor urinare se poate datora, de asemenea, virusurilor, ciupercilor sau paraziților. În ceea ce privește modul de tratare a acestei probleme, există o credință larg răspândită în rândul populației că afinele sunt utile pentru prevenirea acesteia. Dar care este efectul real al acestora în prevenirea cistitei? Ce spun cele mai recente studii despre eficacitatea merișoarelor în prevenirea infecțiilor tractului urinar? Există dovezi științifice că afinele au un efect pozitiv asupra prevenirii infecțiilor urinare la anumite grupuri de pacienți, de obicei la femeile aflate la postmenopauză.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea McGill și de Institutul Național de Cercetare Științifică din Montreal, afinele ar putea ajuta antibioticele să fie mai puternice împotriva bacteriilor, făcându-le mai sensibile la doze mai mici de medicamente.

În plus, afinele pot preveni astfel de infecții și datorită conținutului lor de proantocianidine (PAC), o clasă de polifenoli care împiedică bacteriile să adere la pereții vezicii urinare.

4. Benefice pentru creier

Aceste fructe pot fi, de asemenea, foarte benefice pentru creier din mai multe motive. Primul este că, potrivit unui studiu al Serviciului de Cercetare Agricolă din SUA, consumul lor crește rata de regenerare a celulelor cerebrale din hipocampus, partea creierului responsabilă de memorie.

Alte cercetări ale Societății Americane de Chimie au arătat că consumul acestor fructe poate ajuta la prevenirea neurodegenerării legate de vârstă și a schimbărilor rezultate în funcțiile cognitive și motorii.

Și am putea cita și alte beneficii, cum ar fi faptul că acestea pot reduce riscul de demență sau efectele bolii Alzheimer.

5. Reduc riscul de a dezvolta diabet de tip 2

Încorporarea afinelor în alimentație poate reduce, de asemenea, șansele de apariție a diabetului de tip 2, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Maryland Eastern Shore. Cercetătorii au arătat îmbunătățiri în ceea ce privește rezistența la insulină (adică o sensibilitate crescută la insulină) după ce subiecții au primit afine.

Deci, după cum puteți vedea, afinele sunt bune pentru aproape orice. În plus, există numeroase (și foarte simple) rețete, astfel încât să le puteți încorpora fără probleme în meniul dumneavoastră: smoothie-uri, tarte, prăjituri, compoturi, dulcețuri, în combinație cu alte fructe, dacă doriți: mere, pere, zmeură, piersici etc.

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te