Homepage  / Cinema

„Aftersun: A fost odată ca o vară”. Întoarcere într-o călătorie care nu se lasă uitată

„Aftersun: A fost odată ca o vară”. Întoarcere într-o călătorie care nu se lasă uitată

de Andreea Hentea,

„Aftersun: A fost odată ca o vară” (2022), filmul care a topit inimile criticilor și publicului, descrie o vacanță ca o punte vitală de emoție și căldură întinsă între tată (Paul Mescal) și fiică (Frankie Corio), peste prăpastia tristeților și a neîmplinirilor.

Sophie (Frankie Corio), o fetiță de unsprezece ani, petrece o vacanță perfectă și rară alături de tatăl ei, iubitorul și idealistul Calum (Paul Mescal), un tată singur care nu prea are timp să stea cu ea. Peste douăzeci de ani, Sophie evocă acea ultimă vacanță împreună, încercând să completeze ceea ce știe despre el cu frânturi și momente rămase străine. Debutul în regie al regizoarei Charlotte Wells, filmul „Aftersun: A fost odată ca o vară” / „Aftersun” a fost caracterizat de critici ca „superb” și „copleșitor”.

Comunicare perfectă între actori

Actorul irlandez Paul Mescal (27 de ani), nominalizat la Emmy și premiat cu BAFTA după serialul „Oameni normali” / „Normal People” (difuzat de HBO în 2020), e revelația momentului datorită rolului din acest „Aftersun: A fost odată ca o vară”, care i-a adus prima nominalizare la Oscar.

Pentru rolul fiicei lui, Sophie, în copilărie, regizoarea Charlotte Wells a audiat peste 800 de fetițe, alegând-o pe debutanta Frankie Corio (13 ani). Înainte de probele propriu-zise, fetiței i s-a cerut să trimită casete video cu ea făcând diverse activități zilnice împreună cu familia sa.

Paul Mescal (Calum) și Frankie Corio (Sophie) au avut o vacanță de două săptămâni într-o stațiune, înainte de filmări, pentru a se acomoda unul cu celălalt. În timpul filmărilor, tatăl fetei și Paul Mescal, interpretul tatălui de pe ecran, au devenit foarte apropiați și încă țin legătura. Regizoarea s-a inspirat, parțial, în construcția poveștii, dintr-o vacanță petrecută cu tatăl ei, incluzând în scenariu și exercițiile de tai chi practicate de tatăl său și de frații acestuia.

AFTERSUN 2022

Paul Mescal va filma din martie la „Gladiator 2”, în rolul lui Lucius, fiul Lucillei (Connie Nielsen) și nepotul nelegiuitului împărat Commodus (Joaquin Phoenix). Personajul a fost jucat în copilărie, în „Gladiatorul” (2000), de Spencer Treat Clark, care avea treisprezece ani atunci și care va apărea și în noul film. Paul Mescal îl va juca în variantă matură în „Gladiator 2”, povestea fiind plasată la ani buni după încheierea celei din primul film. Pentru rol au fost luați în considerare o mulțime de actori celebri, de la Richard Madden și Timothée Chalamet la vedetele anului trecut: Miles Teller („Top Gun: Maverick”) și Austin Butler („Elvis”), dar Paul Mescal s-a dovedit cea mai bună alegere a renumitului Ridley Scott, care va regiza și această continuare.

O: Aftersun, Marea Britanie/SUA, 2022 R: Charlotte Wells D: Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall, Sally Messham, Sarah Makharine, Ayse Parlak, Sophia Lamanova, Kayleigh Coleman

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton