Homepage  / Vedete străine

Aglomerație de vedete la decernarea premiilor Tony

Aglomerație de vedete la decernarea premiilor Tony
7

de Andreea Hentea,

Cea de-a 76-a ediție a prestigioaselor premii Tony, care recompensează cele mai reușite producții montate pe Broadway, a avut loc pe 11 iunie, la United Palace din New York. O mulțime de nume sonore, printre care Jessica Chastain, Samuel L. Jackson, Michelle Williams, Lupita Nyong’o și Anna Wintour s-au strâns să omagieze crema spectacolelor sezonului 2022-2023, scrie people.com.

Ariana DeBose (recompensată în 2022 cu un Oscar și un Glob de Aur pentru rolul din „Poveste din cartierul de vest”, al lui Steven Spielberg) a fost gazda evenimentului pentru al doilea an consecutiv. Spectacolul muzical „Some Like It Hot” a fost cel mai nominalizat titlu al sezonului, iar „Ain’t No Mo’” și „Leopoldstadt” au avut, de asemenea, numeroase nominalizări.

Ariana DeBose

Jodie Comer (vedeta serialului „Obsesia Evei”), a fost răsplătită cu prestigiosul premiu Tony la categoria cea mai bună actriță în rol principal într-un spectacol dramatic. Interpretarea ei din spectacolul „Prima Facie”, un one-woman-show extrem de solicitant fizic și emoțional, a impresionat teribil, rolul fiind considerat „botezul focului” pentru orice actor de teatru. Piesa a fost scrisă de dramaturgul Suzie Miller, iar spectacolul a fost regizat de Justin Martin. Jodie Comer o interpretează pe Tessa, o avocată de succes specializată în apărarea bărbaților acuzați de agresiune sexuală. În momentul în care ea însăși este agresată, toată existența ei este răvășită.

Premiul Tony la categoria cel mai bun actor într-un spectacol dramatic i-a revenit lui Sean Hayes (cunoscut din serialul „Will și Grace”) pentru „Good Night, Oscar”. Scris de Doug Wright, acesta îl înfățișează pe Hayes în rolul lui Oscar Levant, celebru pianist, compozitor, dirijor, autor, realizator de emisiuni de televiziune și actor american.

Trofeul pentru cel mai bun spectacol dramatic a fost câștigat de „Leopoldstadt”, scris de ilustrul Sir Tom Stoppard. Acțiunea sa este plasată în rândul comunității evreiești bogate din Viena, în prima jumătate a secolului al XX-lea și urmărește viața „unei familii evreiești prospere, care fugise de pogromurile din Est”. O piesă foarte personală pentru marele dramaturg Tom Stoppard, ai cărui bunici au fost uciși, toți patru, în lagărele de concentrare naziste.

Premiul pentru cel mai bun spectacol muzical a mers la „Kimberly Akimbo”, scris de David Lindsay-Abaire, muzica sa fiind compusă de Jeanine Tesori. Spectacolul are în centru o adolescentă singuratică, a cărei afecțiune o face să îmbătrânească rapid, dându-i înfățișarea unei femei în vârstă. Forțată să manevreze secrete de familie și personalități dificile, ea e hotărâtă să găsească fericirea, într-o lume în care nici măcar timpul nu e de partea ei.

Victoria Clark a fost premiată la categoria cea mai bună actriță într-un rol principal pentru interpretarea din spectacolul muzical „Kimberly Akimbo”, iar J. Harrison Ghee a primit premiul pentru rolul principal masculin din spectacolul muzical „Some Like It Hot” (a cărui versiune pentru ecran, regizată de Billy Wilder în 1959, este considerată unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor).

Cine a strălucit pe covorul roșu

Printre vedetele care au participat la eveniment s-au numărat Jessica Chastain, Samuel L. Jackson, Michelle Williams, Lupita Nyong’o, Rachel Brosnahan, Audra McDonald, Anna Wintour și fiica ei, Bee Shaffer.

Printre vedetele cele mai apreciate pentru ținutele lor s-au numărat Jodie Comer, într-o rochie neagră rafinată, cu un corsaj structurat (creată de avangardistul Thom Browne), însoțită de accesorii minimaliste, dar și Michelle Williams, într-o rochie cu croială clasică, acoperită cu paiete argintii. Jessica Chastain a afișat o spectaculoasă rochie în nuanța galben strălucitor, creație Gucci, cu corsaj evidențiat, iar Rachel Brosnahan, vedeta serialului „Minunata doamnă Maisel”, a ales o rochie neagră diafană, cu buline, fluturi și gărgărițe, din colecția Dua Lipa x Versace. O apariție reușită a fost și Audra McDonald, într-o rochie bleumarin mulată, din colecția Michael Kors, care îi evidenția perfect silueta atletică.

Probabil cea mai frapantă apariție a serii a fost Lupita Nyong’o, care a purtat un smoking negru, sub care avea un îndrăzneț mulaj argintiu, modelat pe corpul actriței de designerul de modă pakistanez Misha Japanwala, după cum a scris Lupita Nyong’o pe Instagram.

76th Annual Tony Awards – 6/11/23Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton