Homepage  / Netflix

AKA, filmul franțuzesc care rupe topurile Netflix. Iată de ce

AKA, filmul franțuzesc care rupe topurile Netflix. Iată de ce

de Ioana Maria,

AKA, cel mai recent film francez de la Netflix, este un mare succes în întreaga lume. Filmul cu Alban Lenoir în rolul principal este pe primul loc și în România, chiar din prima săptămână de la lansare.

Dacă sunteți abonat la Netflix, atunci cu siguranță nu ați ratat AKA, cea mai recentă producție franceză a platformei. Alban Lenoir se strecoară în pielea lui Adam Franco, un agent sub acoperire care face treburile murdare oriunde este nevoie de el.

Noua sa misiune? Să se infiltreze într-o organizație criminală pentru a zădărnici un atac terorist iminent în Paris.

AKA este un adevărat succes, și nu numai în Franța. Cu 32 de milioane de ore de vizionare în trei zile la nivel mondial, este cel mai vizionat film în limba străină din lume.

Aceste cifre îi permit să devanseze un alt film franțuzesc de succes, Loin du Périph, și să ofere cel mai bun start pentru un film francez. Cifrele vorbesc de la sine: AKA este un succes în 93 de țări (inclusiv în Statele Unite! și România), clasându-se în top 10.

Evident, nu este prima dată când producțiile franceze trec granițele, dar confirmă apetitul abonaților Netflix pentru filmele europene de acțiune, realizate în cea mai pură tradiție și fără prea mult CGI.

Alban Lenoir va putea fi văzut în curând și într-o altă producție a platformei – remake-ul spectacolului The Wages of Fear – unde va juca alături de Franck Gastambide, Ana Girardot și Sofiane Zermani. Tot în într-un film de acțiune.

Criticii din Hexagon sunt de părere că succesul AKA ar putea încuraja Netflix să facă din el o franciză. Trebuie spus că finalul filmului lui Morgan S. Dalibert lasă ușa deschisă pentru o continuare.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton