Homepage  / Știri

Alec Baldwin va fi anchetat în calitate de producător, după tragedia de pe platoul de filmare

Alec Baldwin va fi anchetat în calitate de producător, după tragedia de pe platoul de filmare

de Andreea Hentea,

Investigația continuă în cazul accidentului tragic de săptămâna trecută, petrecut pe platourile filmului „Rust”, iar Alec Baldwin va fi anchetat și în calitate de producător al filmului, scrie yahoo.com. 

După ce Alec Baldwin i-a împușcat din greșeală, la filmările peliculei „Rust”, pe Halyna Hutchins, directoare de imagine (care a decedat) și pe regizorul Joel Souza (care a fost rănit la umăr), șeriful care se ocupă de caz și procurorul districtual din Santa Fe au declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă comune, că Alec Baldwin va fi anchetat și ca producător al filmului. 

Șeriful Adam Mendoza a declarat că în cadrul anchetei s-au adunat, până în momentul de față, 600 de probe, inclusiv trei arme. La rândul său, procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a declarat răspicat: „Toate opțiunile sunt deschise în acest moment” în ceea ce privește o potențială urmărire penală și că „nimeni nu este exclus”. 

Ce probe s-au strâns deocamdată

Printre probele recuperate de pe platourile de filmare ale producției independente „Rust” se află arma despre care se crede că a ucis-o pe Halyna Hutchins, un revolver Long Colt calibrul 45, precum și miezul de plumb al glonțului extras de personalul medical din umărul regizorului Joel Souza. 


Conform rezultatelor preliminare, au existat aproximativ 500 de cartușe, o combinație de cartușe reale, false și goale, pe platoul de filmare, precum și cartușe reale suplimentare recuperate. Revolverul Colt, proiectilul fatal și alte muniții au fost trimise la laboratorul criminalistic FBI din Quantico, Virginia, pentru analiză. 


Șeriful a mai declarat că cele trei persoane care au mânuit arma, Alec Baldwin, armurierul Hannah Gutierrez-Reed și asistentul de regie David Halls, au cooperat cu toții la anchetă. „Este „prea devreme să comentăm acuzațiile în acest moment al investigației”, a mai spus șeriful. „Ancheta va continua și, dacă biroul șerifului stabilește că a avut loc o infracțiune, se va face o arestare sau chiar mai multe și se vor formula acuzații. În caz contrar, vom finaliza ancheta și vom transmite investigația și probele complete către procurorul districtual, pentru revizuire”, a adăugat șeriful Adam Mendoza. 

Noi aspecte din anchetă

De asemenea, șeriful a specificat: „În acest moment, Alec Baldwin este o parte activă a acestei anchete”. În ziua incidentului, în preajma fermei Bonanza Creek se aflau aproximativ 100 de persoane, dintre care 16 erau prezente chiar pe platoul de filmare cu biserica, unde se trăgea secvența în cadrul căreia s-a întâmplat totul. 

Întrebat de reporteri despre detalii, șeriful a recunoscut că, deși există o practică standard pe platouri, a îndemnat pe oricine are cunoștințe directe despre problemele legate de siguranța de pe platoul de la „Rust” să contacteze autoritățile. El a spus că pistolul cu care a tras Baldwin părea că „mai avea muniție” și că suspectează că mai erau și „alte cartușe reale” pe platouri, dar că nu va intra în detalii până nu sosesc rezultatele testelor efectuate de FBI. 

Când a fost întrebat cum a fost posibil ca două persoane care au inspectat pistolul să nu-și dea seama de faptul că era încărcat înainte de a i-l înmâna lui Baldwin pentru repetiții, șeriful Mendoza a spus că armurierul Hannah Gutierrez-Reed și David Halls au fost deja intervievați, dar că li se vor pune și întrebări suplimentare, ca și lui Alec Baldwin.

Mendoza a mai adăugat că, deși cele mai frecvente situații întâlnite în industria cinematografică se încadrează în standarde de siguranță, cei de pe acest platou par să se fi complăcut într-o situație care presupunea eforturi minime din partea lor. „Cred că problemele de siguranță trebuie abordate la nivel de industrie”, a mai spus șeriful. 

Acesta a mai specificat faptul că nu există „nicio înregistrare a incidentului real” deoarece era vorba despre repetițiile pentru scena respectivă, iar lui Alec Baldwin i s-a spus că mânuiește „o armă rece”, adică fără muniție în ea.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton