Homepage  / Uncategorized

Alecsandru Dunaev, un Făt-Frumos cu origini rusești. Ce îl leagă de partenera lui din „Adela”

Alecsandru Dunaev, un Făt-Frumos cu origini rusești. Ce îl leagă de partenera lui din „Adela”

de Cătălina Matei,

Alecsandru Dunaev, în serialul „Adela” difuzat de Antena 1 este Mihai, personajul principal masculin „disputat” de două surori. În viața reală, Alecsandru Dunaev (30 de ani) este actor cu acte-n regulă, fost olimpic la limba rusă, datorită și originilor sale, și un prieten de nădejde pentru partenera sa, Mara Oprea, alias Adela. Ce se întâmplă dincolo de platourile de filmare ale producției? Iată ce ne-a dezvăluit actorul...

Încă puțin și se termină și sezonul 2 din „Adela”. Ce se întâmplă cu personajele voastre?

Alecsandru Dunaev: Personajele noastre au o soartă ce vă va face extrem de nerădători să înceapă sezonul trei. După cum v-am obișnuit, fix când îți e lumea mai dragă, când totul pare roz și senin, se mai întâmplă ceva care rupe liniștea dintre cei doi. Putem doar să vă spunem că finalul sezonului doi se anunţă a fi unul dramatic şi complet neaşteptat.

Ce ne poți spune despre sezonul 3? Deja ați început filmările…

Alecsandru Dunaev: Avem personaje noi, avem situații noi, și mai multe conflicte, și mai multe încurcături la care nimeni nu s-ar fi așteptat… Viața la Izvorani și Snagov, vorba domnului Caranfil în „Filantropica”, „e complexă și are multe aspecte”.

Apropo de culise, care sunt cele mai memorabile întâmplări de la filmări?

Alecsandru Dunaev: Cred că am putea scrie o carte. Vă spun, nu ne plictisim niciodată! Râsete cu Marian Râlea, jovialitatea lui Fodor,mingea în față primită de la Oana, energia debordantă a lui Gherman, toate crizele de râs care mai interveneau pe la vreo secvență între mine și Mara,fapt ce-i exaspera pe regizori (pentru câteva secunde; suntem profesioniști, ne reveneam, ne concentram, redeveneam eficienți), etc.

Dar cea mai grea secvență pe care ai filmat-o alături de Mara, partenera ta din serial?

Alecsandru Dunaev: Mi-amintesc de secvența din sezonul 1, secvență cu Adela și Mihai, în care Mihai îi povestește Adelei ultimele clipe trăite alături de mama lui. Și-n mijlocul acestei rememorări, mă-ntorc către Mara și o văd cu ochii în lacrimi; doar ascultând, neavând nimic de spus, s-a implicat atât de mult în secvență, încât a izbucnit în plâns, fapt care m-a ajutat și pe mine în construirea acelei secvențe. Atunci am exclamat în sinea mea „Dunaev, ce noroc pe capul tău, ce parteneră șmecheră ai!”.

Dincolo de micul ecran

Cum te percepi din fața micului ecran, ca simplu spectator?

Eu mă vedeam cu ochi critici la început, cu un carnețel în care îmi notam ce ar fi de schimbat la mine, la ce ar trebui să mai lucrez. Acum, carnețelul a rămas în planul 2, în primul plan e bucuria de a vedea rodul muncii noastre, a tuturor. Și te bucuri! Cum să nu te bucuri când vezi cum întreaga distribuție s-a legat atât de firesc și de frumos, încât creează o atmosferă, o lume la care telespectatorii sunt bucuroși să privească „prin gaura cheii”, la ei în casă?!

Dar familia ta? Ce reacții ai primit din partea celor dragi?

Familia mea e înnebunită. Se bucură pentru mine, dar, pe lângă asta, au început să fie prinși de serial, încât sunt nerăbdători să vină joia! Un unchi al meu mi-a spus la un moment dat „Să n-o prind pe Andreea la Sulina, că nu știu ce-i fac!”. Deci, cum spuneam mai sus, am construit cu toții o atmosferă, o lume.

Sunt producții  în care protagoniștii au continuat povestea de dragoste și în viața reală. Este și cazul tău și al Marei?

După o producție de o asemenea anvergură, nu ai cum să rămâi neschimbat, la fel cum ai fost înainte. De-a lungul timpului, am descoperit în Mara un om foarte fain, am devenit buni prieteni și pot spune cu mâna pe inimă că toate cafelele și sucurile băute în fața camerelor vor continua și „în viața reală”.

Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o de la personajul tău din „Adela”?

Eu am învățat că nimic în viața asta nu e întâmplător, că trebuie mereu să te păstrezi vigilent, cu ochii în patru și că prețul fericirii este unul mare și plata acestui preț este eșalonată pe o perioadă foarte lungă.

Ce faci dincolo de platourile de filmare? În ce alte proiecte mai ești implicat?

Suntem protagoniști, așa că timpul pentru alte proiecte este destul de limitat. Dar, cât ne permite timpul liber, eu, cel puțin, încerc să găsesc variante de a-mi continua și meseria de actor de teatru. Contextul pandemic îmi cam pune bețe-n roate, dar nu mă las!

Dor de Mama Rusia…

Ai origini rusești, am înțeles că ești chiar olimpic la limba rusă. Ai ajuns până acum în Rusia?

Am avut bucuria s-o vizitez de două ori. O dată, la o olimpiadă internațională a diasporei ruse, în care am descoperit spiritul cazon al rușilor și grija pe care o poartă delegațiilor străine venite la ei, iar a doua oară, într-o vacanță primită ca premiu după un loc 2 la Olimpiada Națională.

În acea vacanță am descoperit cât de cosmopolită este Moscova, cât este ea de aglomerată, cum n-apuci într-un timp scurt să vizitezi mai nimic, în afara unor lungi cozi de oameni în fața obiectivelor. De asemenea, am descoperit Petersburgul, un oraș superb! Chiar de e situat la Marea Nordului, oamenii sunt extrem de calzi, de răbdători, plini de o energie atât de frumoasă, încât nu te mai lași dus de acolo.

M-a impresionat enorm acel oraș, chiar dacă l-am găsit în plină renovare, cu o mare parte din obiectivele arhitecturale acoperite cu pânză, în plin șantier, cu principalul bulevard (Nevskii Prospekt) în plină asfaltare. Asta se întâmpla acum 15, respectiv 13 ani. Nu cred că mai țin minte mare lucru, trebuie neapărat să-mi refac amintirile de acolo.

Ce urmărești tu la TV? În afară de „Adela”…

La reluarea de sâmbătă, ca să ne asigurăm că nu am ratat nimic! În rest, am reluat vizionarea sitcomului „Seinfeld” (n.r disponibil pe Netflix) și, în curând, cred că mă reapuc de „M.A.S.H”. Dar cred că o să-mi ocup timpul cu lectura de episoade noi din „Adela” ( n.r. Adela sezonul 3 se filmează ), ca să aflu un picuţ înaintea voastră ce se mai întâmplă pe la Izvorani și Snagov.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton