Regizorul recentului „Birdman” (în februarie pe ecranele românești) compară blockbuster-urile inspirate de benzi desenate cu otrava.
Regizorul recentului „Birdman” (în februarie pe ecranele românești) compară blockbuster-urile inspirate de benzi desenate cu otrava.
Cu „Birdman”, Alejandro González Iñárritu intră în povestea întoarcerii unui actor care a cunoscut succesul în anii ’80 grație unui rol de super-erou. Nu a fost întâmplător faptul că l-a ales pe Michael Keaton, interpretul lui „Batman” în două filme semnate de Tim Burton, pentru rolul principal.
„Sincer, eu cred că facem o fixație cu benzile desenate pe la 7 ani, dar să continui să te agăți de aceste povești și după ce ai crescut, mi se pare cam jenant”, a spus regizorul pentru Deadline. „M-am distrat de câteva ori cu astfel de filme, căci sunt ușor de înțeles și merg bine cu popcorn. Problema este că în cele mai multe cazuri nu se inspiră din mitologie sau din vreun adevăr profund, de fapt nu au nimic profund. Asta mă deranjează, faptul că nu se bazează pe valori adevărate. Ne prezintă credințe care nu sunt ale oamenilor sau eroi departe de ceea ce am vrea să vedem. Aceste personaje nu spun nimic. Pentru mine, e ca o otravă, ca un genocid artistic căci publicul s-a obișnuit cu acest tip de povești, este supraexpus la scenarii firave pline de explozii gigantice care nu spun nimic despre om sau despre viață”.