Homepage  / Vedete româneşti

Alexandru Abagiu, despre cum a devenit make-up artist. Ce pasiuni avea în copilărie juratul de la Bravo, ai stil

Alexandru Abagiu, despre cum a devenit make-up artist. Ce pasiuni avea în copilărie juratul de la Bravo, ai stil
6

de Roxana Mirea,

Alexandru Abagiu, care este noul jurat de la „Bravo, ai stil” 2023, emisiune difuzată acum pe Kanal D2, este unul dintre cei mai buni make-up artiști din România și nu numai. Într-un interviu recent, el a povestit cum a ajuns să îmbrățișeze această meserie.

Cum a ales Alexandru Abagiu să devină make-up artist

Alexandru Abagiu este noul jurat de la „Bravo, ai stil” 2023 și este un make-up artist recunoscut la nivel internațional. Pasiunea lui pentru această meserie a luat naștere încă din copilărie, fiind încă de atunci atras de artă, culoare și creație.

„Când eram mic, meseriile cel mai preponderent întâlnite în discursul nostru, și aici mă refer și la fratele meu mai mic, erau medic și avocat. Totul a început de la pictură. Încă de mic, am fost înscris la concursuri și expoziții internaționale, fapt care m-a focusat foarte mult către partea artistică.

De-aici și până la machiaj a fost doar un pas, având în vedere că nu fac altceva în prezent decât să mă joc pe fețe cu pensule și vopsea scumpă”, a declarat Alexandru Abagiu pentru kanald.ro.

Alexandru Abagiu a urmat, de-a lungul timpului, numeroase cursuri și specializări în domeniul frumuseții, atât în țară, cât și în străinătate. De asemenea, el este și licențiat în Relații Publice și Comunicare.

cum-a-ales-alexandru-abagiu-sa-devina-make-up-artist-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Alexandru Abagiu, sfaturi pentru cei pasionați de make-up

Alexandru Abagiu a oferit și câteva sfaturi pentru cei care vor să devină make-up artiști.

„Cred că trebuie să fie perseverenți, să își devolte o cultură şi acuitatea vizuală, să încerce să aducă în profesia lor cat pot ei de mult din alte sfere. Știu că în ziua de astăzi sursa principală de inspirație vine din zona de Social Media/ Instagram/ Tiktok, însă machiajul poate fi influențat de foarte multe alte sfere de interes cum ar fi: artă sculptură, pictură, arhitectura, dans, teatru, fotografie, arte stradale, ink art, graffiti.

Așa că păstrați pe cât posibil mintea deschisă, vizitați muzee, călătoriți cât puteți de mult și încercați să vă dezvoltați personal pentru a putea înțelege mai bine nevoile clientului din fața voastră. Cu siguranță nu te poți numi make-up artist după un curs de bază de o săptămână, două, trei. Nivelul de artist îl ating cu siguranță doar cei care au deja o înclinație către această zonă și care își antrenează cel mai important mușchi al corpului nostru și anume creierul”, a explicat Alexandru Abagiu.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton