Homepage  / Știri

Alexandru Arșinel a murit la 83 de ani

Alexandru Arșinel a murit la 83 de ani
9

de Andra Stana,

Alexandru Arșinel, unul dintre cei mai iubiți actori de comedie de la noi, a murit joi, la vârsta de 83 de ani. Acesta se retrăsese din viața publică de o bună bucată de vreme din cauza problemelor sale de sănătate.

A murit Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani. Potrivit mediafax.ro, Arșinel ar fi decedat din cauza din cauza unor probleme cardiace.

Vestea decesului a fost confirmată de Spitalul Universitar de Urgență, care a transmis un comunicat de presă.

În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022,  în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a transmis instituția medicală, citată de biziday.ro.

În ultima perioadă, actorul trăia într-un centru de îngrijire, unde fusese internat de fiul său. Alexandru Arșinel primea acolo ajutor medical de specialitate. Cu toate acestea, la mijlocul lunii septembrie, acesta a ajuns la Spitalul Universitar din București. Actorul suferea de escare și fusese internat la terapie intensivă.

Domnul Alexandru Arşinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repaosul prelungit la pat”, a transmis atunci unitatea medicală. Potrivit reprezentanților spitalului, medicii au hotărât ca actorul să fie transferat la Terapie Intensivă, „având în vedere istoricul medical şi pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă”.

Între timp, starea actorului s-a înrăutățit și joi seara a încetat din viață.

Cine a fost Alexandru Arșinel. Actorul a avut o carieră de peste 60 de ani

Alexandru Arsinel s-a născut la 4 mai 1939, în localitatea Dolhasca din județul Suceava. A fost actor la teatru de revistă, televiziune și film. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, din București în anul 1962.

Arșinel a avut o carieră de peste șase decenii, timp în care a jucat zeci de roluri în teatru, film și televiziune. A fost Suflețel în „A doua cădere a Constantinopolului” (1994) și Costel în „Sexy Harem Ada-Kaleh” (2001).

Cu toate acestea, cei mai mulți ani i-a petrecut pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, pe care l-a și condus timp de 19 ani, până în anul 2018. 

Arșinel a jucat în spectacolele „Se caută o vedetă”, de Aurel Felea și Sandi Rudeanu, „Aventurile unei umbrele”, de Nell Cobar, „Sonatul lunii”, de Sașa Georgescu și Puiu Călinescu, „Un băiat de zahăr… ars”, de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, „Hohote în Paradis”, de Mihai Maximilian şi V. Veselovski.

Alături de Stela Popescu, Arșinel a format un cuplu artistic celebru atât la noi, cât și peste hotare.

GALA PREMIILOR GOPO – EDITIA VI – BUCURESTIIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Alexandru Arșinel trăia într-un azil privat

Alexandru Arșinel era internat de ceva vreme într-un azil privat din Snagov, unde primea îngrijiri speciale, dar starea sa de sănătate s-a agravat. Celebrul actor nu se mai putea deplasa și începuse să mănânce și să doarmă din ce în ce mai puțin.

Marele actor de comedie le spusese apropiaților că îi era tare dor de soția lui, imobilizată la pat.

„Alexandru Arșinel continuă tratamentul pentru escarele de la picioare, care îl împiedică să meargă, se vindecă foarte greu, este transportat și în prezent în scaunul cu rotile, la masă. A vrut să stea singur în cameră, dar sunt și camere de două persoane, fiecare după cum alege. Nu prea doarme, se uită la tv, la știri și la filme.

Mănâncă foarte puțin, deși beneficiază de trei mese pe zi. Cazarea, masa și tratamentul îl costă în jur de 1.000 de euro lunar. Interacționează cu personalul, dar și cu ceilalți pacienți, dar cam uită întâmplările recente.

Dimineața, îi place să iasă în curte, la aer curat, aici este o grădină foarte mare. Îi e tare dor de soție, și ea e foarte bolnavă, după un accident casnic. La el vine doar unul dintre fiii lui, nicio vedetă n-a venit să-l viziteze”, au declarat acum o vreme apropiații lui Alexandru Arșinel pentru ego.ro.

Sursa foto: Hepta, Facebook

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton