Homepage  / Vedete româneşti

Alina Eremia, între muzică și micul ecran. „Mi-ar plăcea să revin într-un proiect TV”. EXCLUSIV

Alina Eremia, între muzică și micul ecran. „Mi-ar plăcea să revin într-un proiect TV”. EXCLUSIV
15

de Cătălina Matei,

După serialul „Pariu cu viața”, Alina Eremia a reușit să ajungă mereu în vârful topurilor cu hituri memorabile. La aproape 30 de ani, artista consideră că abia e  începutul... își dorește să depășească granițele țării și, în același timp, nu exclude un nou proiect TV.

Alina Eremia a intrat în atenția publicului în 2005, cânda participat la Eurovision Junior. Mai târziu, alături de ceilalți membrii ai trupe LaLa Band (Dorian Popa, Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman fiind doar o parte dintre ei), Alina Eremia a cucerit sute de mii de tineri o dată cu lansarea serialului „Pariu cu viața”, în 2011.

Din acel moment, cariera Alinei a luat avânt și nu s-a ai oprit, cel puțin din punct de vedere muzical. Au urmat hituri după hituri, iar acum, piesa „Cine-i focul, cine-i apa” se află în plină ascensiune pe YouTube.

Cât despr epoeiectele sale pe micul ecran, Alina Eremia a fost jurat la „Next Star”, emisiunea difuzată de Antena 1, iar apoi a făcut parte din juriul de la „One True Singer”, concursul de talente produs de Global și difuzat de HBO Max.

Ce urmează pentru artistă? În ce condiții ar accepta o provocare gen „Asia Express”?  Și care este răsfățul ei suprem când timpul îî permite? Aflăm direct de la Alina Eremia.

Anul acesta vei schimba prefixul, în decembrie mai precis vei împlini 30 de ani. Dacă ai face o retrospectivă a ultimilor 10 ani care au fost cele mai importante momente pentru tine? Pe toate planurile…

Da, o cifra magică. De-abia acum începe viața în adevăratul sens. Derulând ultimii 10 ani, aș menționa mult prea multe momente marcante , de la prima piesă lansată care împlinește anul acesta 10 ani și care s-a auzit pe radio, la fiecare piesă care a ajuns în milioane de inimi și în topurile muzicale, la fiecare format TV în care am participat , premiile care mi-au fost acordate, albumele pe care le-am lansat,  sutele de concerte, brandurile cu care am colaborat și pentru care am fost ambasador .

Evident, pe plan personal, sunt mândră că am o familie frumoasă pe care o prețuiesc, un iubit de nota 10 și un cățel minunat pe care îi iubesc enorm și oameni cu valori sănătoase și frumoase care îmi colorează viața. Mă declar o norocoasă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mă ghidează și trimite în direcția mea oameni și lucruri care mă inspiră și mă ajută să cresc aripi.

Ai schimba ceva din tot acest răstimp?

Nimic. Traiectoria mea din punctul zero și până în prezent a decurs conform planului lui Dumnezeu, cu răsplată și lecțiile din oficiu. Fiecare pas înainte sau înapoi m-a adus pe drumul pe care sunt acum și toate lucrurile au construit omul care sunt azi.

Cât de prezentă mai este televiziunea acum, în viața ta? Și în ce măsură crezi că un proiect precum „Pariu viața” ar mai prinde acum?

În etapa aceasta, online-ul a acaparat tot, este platforma pe care comunic cel mai mult și unde expun tot ce fac , muzica pe care o lansez. Mi-ar plăcea să revin într-un proiect TV cu care să mă identific. Cred că generația nouă caută să rezoneze cu un model, un concept, un mesaj și e un gap din punctul acesta de vedere, ceva care să vorbească pe limba lor și să le capteze atenția. Dar sunt convinsă că o să apară ceva care să umple golul acesta.

Dacă tot am vorbit despre TV, ai fost și jurat la „Next Star” și la „One True Singer”.  Ce ți-a plăcut cel mai mult la acele show-uri?

A fost interesant să-mi atribui rolul acesta în două emisiuni cu target diferit și la vârste diferite. Mă bucur mult că există emisiuni care descoperă și promovează oameni talentați și că viitorul sună atât de bine. E un sentiment tare plăcut când vezi oameni cu multe calități și faptul că cei care vin din urmă promit să ducă lucrurile la nivelul următor.

Și ți-ar plăcea să încerci și formate mai extreme gen „Asia Express”, dacă timpul ți-ar permite? Presupun că ai primit diverse oferte…

„Asia Express” este un subiect de discuție în grupul meu de prieteni. Se roagă insistent să merg, evident însoțită de Edi (n.r. iubitul Alinei), spunând că dinamica dintre noi ar fi pentru deliciul publicului. Mă tentează ideea să-mi testez limitele. Cred că ar fi foarte fun, dar mereu am ezitat din cauza programului. Dar cine știe, pe viitor…

În ce privește muzica – pasiuna și ocupația ta de bază – care este „rețeta” care funcționează cel mai bine ca să te menții în top? Dincolo de vocea ta specială…

Nu există o rețeta generală, care să se aplice în toate situațiile. De la caz la caz, ingredientele diferă. În primul rând, trebuie să iubești și să respiri muzica prin fiecare celulă, să fii curios și orientat spre cunoaștere, să fii constant și coerent în ceea ce faci, să muncești enorm când alții se distrează sau au timp pentru ei. Cred că trebuie să te evaluezi, să vezi care sunt atuurile tale și cum le poți evidenția mai bine și să nu încerci să fii altcineva sau ca altcineva. Vizualizează cum vrei să sune și să arate proiectul și ține-te de viziunea aia!

alina-eremia-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 15

Ai avut parte în ultimul timp și de câteva colaborări speciale: Connect-R, Mario Fresh… Cu ce artist din România ți-ar plăcea să faci un alt duet? Cineva cu care nu ai mai colaborat până acum…

 Puya, Carla’s Dreams și Smiley.

Care crezi că este „next level” pentru tine în industria muzicală?

Next level este să reprezint muzică românească și în alte teritorii. E un lucru pe care l-am început anul trecut, când am lansat primul meu EP în limba engleză și am de gând să continui până când piesele mele vor “călători” și se vor auzi în alte țări.

Ce faci tu când ai timp doar pentru tine?

Când reușesc, mă odihnesc, pentru că am tendința să mă suprasolicit, sunt workaholică. Iubesc să călătoresc, chiar zilele acestea, plănuiesc o plecare pentru luna iulie, atunci am puțin timp liber și normal că o seară în doi, când petrec timp cu cățelul sau o seară cu prietenii, mă ajută să mă resetez.

Și cum reușești să împaci viața profesională cu cea personală? Povestea ta de dragoste și a lui Edi are ceva „vechime”…

Cum știu mai bine. Amândoi investim timp și iubire în relație, suntem atenți unul la celălalt, ne pasă cum este celălalt. O relație cere efort și implicare, pe lângă sentimente.

alina-eremia-si-edi-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  10 / 15
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton