Homepage  / Seriale / Seriale americane

Allan Scott, unul dintre creatorii miniseriei „Gambitul damei”, are un nou proiect promițător

Allan Scott, unul dintre creatorii miniseriei „Gambitul damei”, are un nou proiect promițător

de Andreea Hentea,

Următorul proiect în realizarea căruia se va implica Allan Scott este povestea unei alte tinere în drumul său complicat spre succes. De data aceasta este vorba despre Patti Stanger, vedeta din spatele reality-show-ului „Millionaire Matchmaker”, scrie deadline.com

Alan Scott a avut mare succes cu recentul său proiect, „Gambitul damei” / The Queen’s Gambit”, difuzat la noi de Netflix din 23 octombrie 2020. Miniseria, care a avut 62 de milioane de privitori în prima lună de difuzare, a primit unsprezece premii Emmy, plus două Globuri de Aur pentru Cel mai bun miniserial și Cea mai bună actriță – Anya Taylor-Joy. 

Noul său scenariu, care nu are la ora actuală un titlu, va urmări o tânără care visează să ajungă vedetă și își încearcă șansa în New York și New Jersey în anii ‛70. Eroina sa este inspirată de Patricia „Patti” Stanger, o femeie de afaceri americană cunoscută ca protagonistă, realizatoare și producătoare a reality-show-ului „The Millionaire Matchmaker”, difuzat de Bravo TV, o filială a postului NBC, între 2008 și 2015.

Acesta este primul proiect important al lui Alan Scott după succesul imens înregistrat de miniseria „Gambitul damei”, care a resuscitat inclusiv interesul pentru jocul de șah în toată lumea.

Proiectul „Gambitul damei” i-a luat lui Scott treizeci de ani pentru a se concretiza, dar a fost unul dintre cele mai vizionate titluri din 2020, un pariu reușit asumat de Anne Mensah, supervizoarea scenariilor Netflix din Marea Britanie.

Alan Scott, unul dintre scenariștii celebrului film „Nu privi acum” / „Don’t Look Now” (1973), cu Julie Christie și Donald Sutherland, a fost nominalizat la BAFTA pentru scenariul dramei de război „Regeneration” (1997), cu James McAvoy și Kevin McKidd. El este și unul dintre scenariștii comediei de aventuri „Vrăjitoarele” / „The Witches” (2020), cu Anne Hathaway, Octavia Spencer și Stanley Tucci, disponibilă pe HBO Max. 

O altă poveste de succes

Viitoarea dramă în care s-a implicat Alan Scott ne va înfățișa povestea lui Patti Stanger, vedeta și producătoarea reality-show-ului „Millionaire Matchmaker” de la Bravo TV. Producătorul său va fi Andrew Cole-Bulgin, care s-a aflat și în spatele comediilor romantice cu adolescenți din cunoscuta serie „Cabina de săruturi” (cea mai recentă dintre ele, „Cabina de săruturi 3”, a fost lansată chiar în vara trecută de Netflix). 

Acesta a spus că Alan Scott este perfect pentru a spune o asemenea poveste. „Eu și Patti
căutam demult un scenarist care a lucrat cu succes în film și în teatru și care înțelege perfect relevanța acestei povești multigeneraționale”, a adăugat el. Patti Stanger, care își va vedea adolescența și tinerețea evocate pe ecran, a spus, la rândul său:
„Era extrem de important pentru noi să găsim un scenarist care să înțeleagă povestea atât de personală și plină de emoție a unei adolescente care aspiră la succes în anii ’70, în New Jersey, și care visează să construiască un imperiu cu ajutorul abilităților moștenite de la familia sa”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton