Homepage  / Vedete româneşti

„Am spus întotdeauna că nu voi naște natural”. Ce a făcut-o pe Laura Cosoi să se răzgândească

„Am spus întotdeauna că nu voi naște natural”. Ce a făcut-o pe Laura Cosoi să se răzgândească
7

de Roxana Mirea,

Laura Cosoi este însărcinată pentru a treia oară și urmează să aducă pe lume încă o fetiță. Ea și soțul ei, Cosmin Curticăpean, au două fetițe, pe Rita și Vera, și încă una pe drum. Ei bine, Laura Cosoi își dorește ca și de data asta să nască natural. Invitată în podcastul lui Mihai Morar, „Fain & Simplu”, a vorbit despre experineța nașterii și despre cum s-a decis să nașcă natural.

Laura Cosoi: „Am spus întotdeauna că nu voi naște natural”

Laura Cosoi va aduce curând pe lume cea de-a treia fetiță și își dorește să nască tot natural. Ea a explicat în podcastul lui Mihai Morar că niciodată nu și-a dorit să nască natural, până în momentul în care a aflat că este însărcinată.

„Mai am puțin și aduc a treia fetiță în familia noastră. (…)  Eu nu am știut cum va fi viața mea și nu mi-am propus vreodată să fie într-un fel sau altul. M-am descoperit treptat de-a lungul timpului și inclusiv nașterile naturale nu au fost de la început în plan. Adică nici nu mi-am imaginat vreodată că voi naște natural.

Eu, în primul rând, am spus întotdeauna că nu voi naște natural pentru că eu trăiesc într-un secol, în în niște ani unde pot să aleg, pot să beneficiez de niște avantaje ale medicinei, de niște atuuri ale acestor vremuri în care trăim, până la urmă, mult mai comod un pic. Alegem varianta mai scurtă. Prescurtările sunt la modă. Însă, în momentul în care am rămas însărcinată, mi s-a inoculat că…  Știu că am întrebat-o pe doctoriță dacă am putea să vorbim un pic despre naștere, dar eu de-abia aflasem că sunt însărcinată și zice: „Păi, stai să vedem ce o să fie până atunci.” Și nu mi-am pus problema să nasc altfel decât natural.  Nu mi-a fost frică. În primul rând, cred că aici e primul moment în care o femeie simte că poate să facă sau nu ceva cu adevărat. Frica îți spune foarte multe piedici în general în viață și nu mi-a fost frică nici o secundă de durere. Mi s-a părut că, de fapt, așa a fost dintotdeauna”, a povestit Laura Cosoi.

„Am-spus-intotdeauna-ca-nu-voi-naste-natural.-ce-a-facut-o-pe-Laura-Cosoi-sa-se-razgandeasca-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Laura Cosoi, despre experineța nașterilor naturale

Laura Cosoi a spus că prima naștere naturală a fost o „experiență foarte bună”, însă cea de-a doua a fost puțin mai complicată și chiar urma să intre în cezariană dacă nu se declanșau constracțiile.

„Prima naștere a fost o experiență foarte bună pentru că, având încredere în mine și în copil, pentru că mi s-a părut că fac echipă bună cu Rita, a fost o experiență minunată, motiv pentru care am vrut să repet experiența. Eu am ajuns în cameră cu fetița după ce am născut… Mi s-a rupt apa pe la trei fără un sfert și la 5:30 dimineața am născut. Deci, în două ore și jumătate am rezolvat problema și când am ajuns în salon, m-am uitat la Cosmin și am spus că mai vreau o dată. La doi ani distanță, a mai fost o dată.

Tot natural dar a fost…  Evident că știam la ce să mă aștept. A fost chiar diferit din punctul ăsta de vedere, cumva, pentru că aveam așteptările deja create. Mi s-a rupt apa seara și am născut a doua zi, la aproape un travaliu de 24 de ore. Urma să intru în cezariană dacă nu se declanșau contracțiile”, a mai povestit Laura.

„Momentul nașterii… e o magie acolo. Se întâmplă ceva, ești așa între lumi, ești în conexiune cu Dumnezeu. Este ceva extrem de intens ce nu poți să descrii până nu simți. Evident, există durere, nu mint, dar întotdeauna prefer să văd plinul paharului și întâlnirea a fost mult mai importantă decât procesul care a dus la întâlnirea asta cu copilul meu”, a mai spus ea.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton