Homepage  / Seriale / Seriale americane

Amazon anunță sinopsisul serialului „Lord of the Rings”

Amazon anunță sinopsisul serialului „Lord of the Rings”

de Ioana Maria,

După luni și luni de tăcere, de speculații și de fel de fel de teorii unele mai fantastice decât altele, Amazon a lansat online primul sinopsis oficial al viitorului serial Lord of the Rings care va fi difuzat pe platforma de streaming a companiei americane, Prime.

… iar cel mai malefic personaj care a izvorât vreodată din stiloul lui Tolkien amenință că va scufunda Pământul de Mijloc în întuneric…

Astfel comunicatului apărut pentru prima dată pe siteulul TheOneRing.net susține următoarele: “Amazon Studios aduce pe ecran pentru prima dată legendele celei de a doua epoci a istoriei zbuciumate a Pământului de Mijloc. Evenimentele au loc cu mii de ani înainte de acțiunea din romanele lui J.R.R. Tolkien “Hobbitul” și “Stăpânul inelelor”. Noua producție va prezenta o epocă în care s-au născut mari puteri, regi și regate cunosc gloria și apoi se prăbușesc în ruină, eroii sunt testați, speranța atârnată de cele mai subțiri fire iar cel mai malefic personaj care a izvorât vreodată din stiloul lui Tolkien amenință că va scufunda Pământul de Mijloc în întuneric. Începând într-o perioadă de pace și liniște, serialul are în prim plan un ansamblu de personaje, unele cunoscute, altele noi, în timp ce se confruntă cu cea mai mare spaimă: reapariția răului pe Pământul de Mijloc. De la cele mai întunecate adâncimi ale Munților Misty, la pădurile maiestuoase ale capitalei elfilor, Lindon, la regatul insulei uluitoare Númenor, până la cele mai îndepărtate zone ale hărții, aceste regate și personaje vor da naștere unei moșteniri care va dăinui mult timp”. 

Pe scurt, sinopsisul confirmă în proporție de 90% una dintre teoriile fanilor: serialul “Lord of the Rings” va fi despre Sauron și modul în care acesta a reușit să devină cea mai mare amenințare din istoria Pământul de Mijloc. 

Numai pentru achiziționarea drepturilor asupra operei lui J.R.R. Tolkien, Amazon a plătit 250 de milioane de dolari

Anunțat în 2017, serialul “Lord of the Rings” a promis să devină cea mai scumpă producție de televiziune realizată vreodată având un buget de aproape un miliard de dolari. Suma respectivă a fost justificată de faptul că seria de filme de lung metraj “Lord of the Rings” a avut încasări de peste două miliarde de dolari, fiind una dintre francizele cu cele mai mari încasări din istoria cinematografului. Numai pentru achiziționarea drepturilor asupra operei lui J.R.R. Tolkien, Amazon a plătit 250 de milioane de dolari obligându-se să realizeze un serial cu cel puțin cinci sezoane. Mai mult decât atât, conform unor știri neoficiale, pentru producerea primelor două sezoane bugetul este de 500 de milioane de dolari. Prin comparație, sezonul șase al celebrul serial “Urzeala tronurilor” a avut un buget de numai 100 de milioane. Toate aceste sume colosale, nu sunt altceva decât încercarea celor de la Amazon de a da naștere unei producții capabile să depășească din toate punctele de vedere tot ce s-a realizat până la această oră la TV.

Viitorul serial are deja o distribuție formată în cea mai mare parte din actori necunoscuți

Conform imdb.com, viitorul serial are deja o distribuție formată în cea mai mare parte din actori necunoscuți. Acesta este un lucru bun, deoarece arată intenția producătorilor de a se concentra pe poveste și nu pe starurile care vor juca în poveste. Dintre actorii implicați în realizarea filmelor de lung metraj, Sir Ian McKellen, cel care a dat viață vrăjitorului Gandalf, și cel care are șansa, cel puțin teoretic, de a apărea și în producția TV, a spus că nu poate comenta nimic dar i se pare greu de crezut că poate exista un alt Gandalf în afară de cel interpretat de el. În luna decembrie a anului trecut, producătorii au anunțat cooptarea a încă 20 de actori care vin din Australia, SUA, Marea Britanie și Siri Lanka. Conform siteului looper.com se caută mulți figuranți pentru rolurile de soldați, săteni și personaje negative. Totodată este un plus dacă fețele acestora au cicatrici, nasurile sunt de forme și mărimi neobișnuite, dantura le este incompletă, au riduri impresionate, sunt foarte înalți sau foarte scunzi, sunt foarte slabi sau foarte grași. Și cea mai importantă cerință este: majoritatea actorii să provină din cât mai multe țări! 

Momentan nu a fost oferită nici o dată pentru premiera serialului. Dar având în vedere că, în mod oficial, filmările au început în februarie 2020 iar de atunci și până în prezent planeta a fost și este încă ocupată cu pandemia, șansele să se întâmple prea curând sunt foarte mici. Dar să fim optimiști: cel puțin încă se lucrează la serial!

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton