Homepage  / Știri / Prime Video

Amazon cumpără Studiourile MGM pentru 8,45 de miliarde de dolari

Amazon cumpără Studiourile MGM pentru 8,45 de miliarde de dolari

de Ioana Maria,

După săptămâni întregi de zvonuri și speculații, uriașa companie de e-commerce Amazon a ajuns la un acord pentru cumpărarea Studiourilor MGM, contra sumei de 8,45 de miliarde de dolari. Amazon va primi astfel acces la o colecție extinsă de filme și seriale TV pe care le va putea distribui pe platforma sa Prime Video.

 

Încă un moment important pentru piața media mondială

După ce, acum două săptămâni, WarnerMedia și Discovery au anunțat că fuzionează într-o companie (încă fără nume) care va depăși Netflix ca mărime, astăzi, Amazon a făcut oficial faptul că achiționează Studiourile MGM, anunță Deadline.

Studiourile MGM, legendare în producția de filme, au un catalog uriaș, care include peste 17.000 de ore de conținut TV, dar și peste 4000 de filme, din care fac parte francize celebre, precum filmele cu James Bond și Rocky, dar și titluri moderne, ca serialele „Povestea slujitoarei” și „Vikingii”.

Afacerea, cea mai importantă achiziție în materie de divertisment făcută până acum de gigantul Amazon, înseamnă că acesta le va putea oferi curând abonaților săi, prin Prime Video, o librărie de conținut substanțial mărită, o mișcare esențială dacă vrea să păstreze pasul cu rivalii săi, Netflix, Disney+ sau nou înființata companie Discovery-WarnerMedia.

 

Amazon vrea franciza James Bond

Deși leul MGM care rage este un generic faimos și a apărut înaintea multor filme cunoscute, studiourile nu dețin atât de multe francize valoroase. Motivul achiziției de 8,45 de miliarde de dolari ar putea fi „James Bond”, potrivit digi24.ro. MGM deține o parte din franciza de spionaj, una dintre cele mai faimoase serii de filme produse la Hollywood.

Marca James Bond este mai mult decât un succes de box-office cu încasări de miliarde de dolari în ultimii 60 de ani. Filmele, alături de personajul lor principal, sunt faimoase în toate colțurile lumii. Dacă Prime Video este noua „casă” a lui James Bond, platforma devine mai atragătoare pentru potențialii clienți.

Totodată, „No Time to Die”, cel mai recent film Bond, urmează să fie lansat în luna octombrie, după ce a fost amânat de mai multe ori din cauza pandemiei de COVID-19.

Deși Amazon, care are propriile studiouri de producție, prin care produce acum serialul „Stăpânul inelelor”, a refuzat să comenteze, o sursă apropiată companiei a declarat, citată de Deadline, că firma intenționează să continue să lanseze titlurile MGM pe marile ecrane, nu direct pe platforma de streaming.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton