Homepage  / Seriale / Seriale americane

Amazon face serial după „Fata cu un dragon tatuat”

Amazon face serial după „Fata cu un dragon tatuat”

de Ioana Maria,

O nouă Lisbeth Salander va poposi undeva în viitor la Amazon: reațeaua are în dezvoltare un proiect de serial construit în jurul iconicului personaj din seria Millennium, creată de Stieg Larsson.

Amazon pregătește un serial după „Fata cu un dragon tatuat”, anunță Variety. Producția va fi inspirată de cărțile scriitorului suedez Stieg Larsson, dar „va transpune îndrăgitul personaj Lisbeth Salander în lumea de azi – cu alte coordonate, noi personaje și o poveste care să rezoneze cu fanii originalului și să încânte o altă generație”, scrie sursa citată.

Când a fost publicat, în 2005, la un an de la moartea scriitorului suedez Stieg Larsson (1954–2004), thrillerul psihologic „Bărbați care urăsc femeile” („The Girl with the Dragon Tattoo” în engleză), prima carte din seria Millennium, s-a transformat într-un fenomen literar, cu vânzări record în toată lumea. În poveste, jurnalistul Mikael Blomkvist face echipă cu Lisbeth Salander, o tânără neobișnuită, hacker excepțional (care ascunde ea însăși un secret dureros), pentru a rezolva misterul unei dispariții vechi de 40 de ani. 

Ulterior, au fost publicate alte două cărți din serie, cu aceleași personaje principale, „Fata care s-a jucat cu focul” și „Castelul din nori s-a sfărâmat”, terminate de regretatul Stieg Larsson înainte de moartea sa. Apoi, editura suedeză care a publicat cărțile l-a ales pe jurnalistul David Lagercrantz să continue seria, iar acesta a mai scris trei cărți: „Prizonieră în pânza de păianjen”, „Dinte pentru dinte” și „Fata care trebuia să moară” (ultima a apărut în 2019).

Pe marile ecrane, suedezii au ecranizat primele trei cărți, într-o serie care a făcut-o celebră în lume pe actrița Noomi Rapace (foto, 2009). Apoi, David Fincher a regizat versiunea americană a primei cărți, în 2011, cu Rooney Mare și Daniel Craig protagoniști. Iar în 2018, Claire Foy a fost Lisbeth Salander în „Prizonieră în pânza de păianjen”, ecranizarea primei cărți din serie a lui  David Lagercrantz. 

Pentru serialul pe care îl pregătește Amazon nu au fost aleși încă nici regizorul, nici actorii. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton