Homepage  / Prime Video

Film de top la Amazon Prime: „Dulcele bar”, cu Ben Affleck în rol principal și George Clooney, regizor

Film de top la Amazon Prime: „Dulcele bar”, cu Ben Affleck în rol principal și George Clooney, regizor

de Andreea Hentea,

Difuzat de platforma Amazon, „Dulcele bar” / „The Tender Bar” (2021), cel mai recent film regizat de George Clooney, urmărește drumul, vechi de când lumea, al unui copil spre maturizare. O poveste tandră, spusă cu răbdare, care ne oferă câteva prezențe actoricești pline de căldură. 

Într-o vreme în care supereroii tropăie pe ecrane, George Clooney, aici în calitate de regizor, ne propune un film domol și luminos despre copilăria și adolescența unui băiat din Long Island care se visează scriitor.

George Clooney și Ben Affleck la lansarea filmului, Los Angeles/ sursa: Profimedia

Inspirat de bestsellerul autobiografic al lui J.R. Moehringer, adaptat pentru ecran de scenaristul William Monahan, filmul degajă un farmec aparte.

Micul JR (debutantul Daniel Ranieri, foto bulină) și mama lui (Lily Rabe), dezamăgită, iar, de slujba ei și de vreun iubit vremelnic, se mută în casa veselă și aglomerată a bunicului (Christopher Lloyd, foto bulină). Băiatul, care nu știe cum arată tatăl său, un DJ (Max Martini) dispărut imediat după nașterea lui, pe care îl aude sporadic la radio, este luat sub aripa familiei și mai ales a unchiului Charlie (Ben Affleck), fratele mamei sale. 

Începutul unei frumoase rudenii

Proprietar al unui bar numit „The Dickens”, unchiul Charlie iubește literatura și își dă seama rapid că ea este și singura șansă a nepotului său.

THE TENDER BAR: Ben Affleck, Tye Sheridan/ Profimedia

Între dulapul plin de cărți și tejgheaua barului unde se adună tot felul de figuri pitorești, JR primește sfaturi despre viață, bani și maniere, dar mai ales despre calitățile care îi trebuie pentru a reuși.

Însuflețit de visul arzător al mamei lui de a-l vedea student la Yale și supravegheat cu blândețe de unchiul său, JR (Tye Sheridan, în adolescență) trece printr-o mulțime de experiențe, cunoaște gustul reușitei și emoțiile primei iubiri, speranța unui job bun, dar și înfrângerile neașteptate.

Umanitatea poveștii vine din naturalețea relației copilului cu mama lui (excelentă Lily Rabe), mereu legați „ca doi muschetari”, dar mai ales cu acest unchi miraculos.

Ben Affleck, al cărui zâmbet calm pare să evoce permanent și ceva din bonomia lui George Clooney, ne oferă aici o interpretare foarte afectuoasă și credibilă, pentru care a fost nominalizat, deja, la Globul de Aur pentru rol secundar și la premiul Asociației actorilor de film din acest an. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton