Homepage  / Prime Video

Amazon va realiza un serial după jocul video „God of War”

Amazon va realiza un serial după jocul video „God of War”

de Andreea Hentea,

Platforma Amazon se află deja în negocieri pentru realizarea unui serial TV de acțiune inspirat de popularul joc video cu tematică mitologică „God of War”. Proiectul exprimă o tendință explozivă pe piața platformelor de streaming, scrie deadline.com.

Una dintre cele mai populare francize de jocuri video pentru PlayStation, „God of War” are la bază eroi mitologici și s-a bucurat de un succes imens pretutindeni. Mai nou, se pare că popularul joc video se va transforma într-un serial care va fi difuzat de platforma Amazon. 

Proiectul le aparține lui Mark Fergus și Hawk Ostby, creatorii și producătorii executivi ai serialului Amazon „The Expanse”, lansat în 2015, o poveste SF cu accente de thriller politic, care a ajuns în prezent la sezonul al șaselea. Cei doi au fost nominalizați la Oscar pentru scenariul la celebrul „Children of Men”, din 2006, și co-autori ai scenariului filmului „Iron Man”, din 2008, care a inaugurat uriașele încasări ale studiourilor Marvel. 

Ei ar urma să colaboreze, cel mai probabil, cu Rafe Judkins, creatorul și producătorul executiv al serialului Amazon „Roata timpului” (lansat la sfârșitul anului trecut) și scenaristul recentului „Uncharted”, cu Mark Whalberg și Tom Holland. De asemenea, în proiect ar urma să fie antrenate Sony Pictures Television și PlayStation Productions, companii implicate în toate serialele TV bazate pe jocuri PlayStation.

Reprezentanții Sony și Amazon Studios nu au comentat însă nimic, până în momentul de față, cu privire la acest proiect.

Amazon, un combatant important 

Dacă proiectul „God of War” se va concretiza, va deveni cea mai ambițioasă transpunere a unui joc video de pe piața platformelor de streaming, aflată azi într-o puternică ascensiune.

De altfel, Amazon reprezintă, deja, una dintre prezențele cele mai puternice din domeniu. Platforma mai are în proiect viitorul serial „Fallout”, cu Walton Goggins în rolul principal.

Tot Amazon va dezvolta și serialul „Mass Effect”. Recent, platforma a încheiat un contract cu influenta companie dj2 Entertainment (specializată în producția de film, televiziune și conținut digital și în transpunerea jocurilor video în filme și seriale) pentru a produce mai multe seriale TV bazate pe jocuri. 

Poveștile viitorului vin dinspre jocurile video

Platforma Amazon nu este însă singura care se orientează spre această zonă. Recent, platforma Peacock a anunțat că realizează serialul „Twisted Metal”, inspirat de jocul video omonim.

Acesta îl va avea pe Anthony Mackie („Black Mirror”, „The Falcon and the Winter Soldier”) într-unul dintre rolurile principale și se va lansa anul acesta. HBO va lansa, de asemenea, în 2023, serialul „The Last of Us”, inspirat tot de jocuri video, cu Pedro Pascal („The Mandalorian”, „Wonder Woman 1984”), Bella Ramsey („Game of Thrones”, „Judy”) și Nick Offerman („Pam & Tommy”) în rolurile principale.

Între timp, Netflix a lansat, anul trecut, serialul horror SF „Resident Evil: Infinite Darkness”, inspirat de jocul „Resident Evil” (care a stat și la baza celebrei francize cinematografice cu Milla Jovovich), în timp ce Paramount+ este pe cale să lanseze, chiar pe 24 martie, serialul „Halo”, bazat pe jocul video omonim. Acesta îi va avea în rolurile principale pe Pablo Schreiber („Orange Is the New Black”), Natascha McElhone („Californication”, „Designated Survivor”), Yerin Ha („Troppo”) și Bokeem Woodbine („Fargo”, „Spider-Man: Homecoming”). 

„God of War”, o franciză campioană

Franciza „God of War”, lansată de Santa Monica Studio și Sony, cuprinde un total de șapte jocuri, concepute pentru patru console PlayStation. Seria de jocuri a debutat cu „God of War”, conceput pentru PlayStation 2 și lansat în 2005. În centrul său se afla fostul războinic spartan Kratos, care pornea într-o periculoasă călătorie pentru a se răzbuna pe Ares, zeul grec al războiului, care îi ucisese pe cei dragi lui, însă se transforma el însuși într-o zeitate neîndurătoare. 

După mai multe titluri pe diverse console PlayStation, Santa Monica Studio a relansat jocul, în 2018, pentru PlayStation 4. De această dată, Kratos ajungea în sălbăticia nordică, unde i se acorda o nouă șansă. Jocul a fost excelent primit pe piață și recompensat cu o mulțime de trofee la premiile de profil din 2018, inclusiv cu titlul de „Jocul anului”.

Mai mult, jocul cu numărul opt din franciza „God of War”, intitulat „God of War Ragnarök ”, este deja în lucru pentru PlayStation 4 și PlayStation 5 și urmează să fie lansat anul acesta.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton