Homepage  / Vedete străine

Amber Heard și Johnny Depp, acord neașteptat în cazul procesului de defăimare. Ce decizie uluitoare a luat actrița

Amber Heard și Johnny Depp, acord neașteptat în cazul procesului de defăimare. Ce decizie uluitoare a luat actrița
8

de Roxana Mirea,

Amber Heard a mărturisit că a ajuns la o înțelegere cu fostul soț, Johnny Depp, fără să precizeze totuși termenii financiari ai acordului. Actorul din „Pirații din Caraibe” a dat-o în judecată pentru defăimare, a câștigat procesul, dar actrița a făcut recurs. Acum, Amber Heard a luat o decizie neașteptată.

Amber Heard a luat o decizie surprinzătoare

După ce a pierdut procesul intentat de Johnny Depp împotriva ei, Amber Heard a făcut apel pentru a anula hotărârea. Acum, la câteva luni de la pronunțarea hotărârii inițiale, actrița din „Aquaman” a anunțat că a decis să încheie o înțelegere în acest caz, punând capăt procedurii de recurs. Amber Heard trebuie să-i plătească daune de un milion de dolari fostului ei soț. Avocații lui Johnny Depp au declarat că el va dona banii unor organizații caritabile.

După o lungă perioadă de deliberare, am luat dificila decizie de a soluționa procesul de defăimare intentat împotriva mea de fostul meu soț, în Virginia. Este important pentru mine să spun că nu am ales niciodată acest lucru. Mi-am apărat adevărul și, făcând acest lucru, viața mea, așa cum o știam, a fost distrusă.

Defăimarea cu care m-am confruntat pe rețelele sociale este o versiune amplificată a modurilor în care femeile sunt revictimizate atunci când ies în față. Acum am, în sfârșit, ocazia de a mă elibera de ceva ce am încercat să las în urmă acum mai bine de șase ani și în condiții pe care le pot accepta. Nu am făcut nicio mărturisire. Acesta nu este un act de concesie. Nu există restricții în ceea ce privește vocea mea care merge mai departe”, a scris actrița pe Instagram.

US-COURT-DEPP-HEARDIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

„Mi-am pierdut încrederea în sistemul juridic american”

„Am luat această decizie după ce mi-am pierdut încrederea în sistemul juridic american, unde mărturia mea neprotejată a servit drept divertisment și hrană pentru social media. Când m-am prezentat în fața unui judecător din Regatul Unit, am fost justificată de un sistem solid, imparțial și corect, unde am fost protejată din a-mi face publice cele mai negre momente în fața mass-media și unde Curtea a ajuns la concluzia că am fost victima violenței domestice și sexuale.

În SUA, însă, mi-am epuizat aproape toate resursele înainte și în timpul unui proces în care am fost supusă unei săli de judecată în care au fost excluse probe abundente și directe care îmi coroborau mărturia și în care popularitatea și puterea au contat mai mult decât rațiunea și procesul echitabil. Între timp, am fost expus la un tip de umilință pe care pur și simplu nu o pot retrăi. Chiar dacă apelul meu în SUA va avea succes, cel mai bun rezultat ar fi un nou proces în care un nou juriu ar trebui să analizeze din nou dovezile. Pur și simplu nu pot trece prin asta pentru a treia oară”, a mai declarat fosta soție a lui Johnny Depp.

„Nu-mi pot permite să risc o factură imposibilă”

Timpul este prețios și vreau să mi-l petrec în mod productiv și cu un scop precis. Timp de prea mulți ani am fost închisă într-un proces juridic dificil și costisitor, care s-a dovedit incapabil să mă protejeze pe mine și dreptul meu la libera exprimare. Nu-mi pot permite să risc o factură imposibilă – una care nu este doar financiară, ci și psihologică, fizică și emoțională.

Femeile nu ar trebui să se confrunte cu abuzuri sau cu falimentul pentru că își spun adevărul, dar, din păcate, nu este ceva neobișnuit. Prin soluționarea acestui caz, aleg, de asemenea, libertatea de a-mi dedica timpul muncii care m-a ajutat să mă vindec după divorț. (…) Vocea mea rămâne pentru totdeauna cel mai valoros bun pe care îl am”, a mai scris Amber Heard pe Instagram.

În procesul și contraprocesul Amber Heard/Johnny Depp, actorul a fost găsit vinovat pentru un singur capăt de acuzare legat de un comentariu făcut de avocatul său. Între timp, Heard a fost găsită vinovată pentru toate cele trei capete de acuzare, ceea ce presupunea o despăgubire totală inițială de 15 milioane de dolari pe care ar fi trebuit să i-o plătească fostului soț. Această sumă a fost în cele din urmă redusă.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton