Homepage  / Televiziune

America Express 2023. Echipa care a câștigat jocul de amuletă a primit și joker în ultima etapă din Guatemala. „Am crezut că mor”

America Express 2023. Echipa care a câștigat jocul de amuletă a primit și joker în ultima etapă din Guatemala. „Am crezut că mor”
11

de Andra Stana,

Duminica seara, pe Antena 1 a început ultima etapă din Guatemala din aventura America Express 2023. Irina Fodor a pus la bătaie o amuletă și un Joker pentru care concurenții au fost nevoiți să muncească din greu. Au urmat misiuni de anduranță și probe care au cerut forță.

Cine a câștigat jocul de amuletă la America Express – 19 februarie 2023

Concurenților le-au fost, din nou, puse la încercare limitele fizice și psihologice într-o serie de misiuni inedite, în ultima etapă din Guatemala. Cele 7 echipe rămase în concurs au luptat cu toate armele pentru a ajunge la Irina Fodor în primele trei. Astfel, aveau șansa să se califice la jocul pentru amuletă și Joker.

Reunite la careu în Guatemala City, cele 7 echipe rămase pe Drumul aurului au intrat cu entuziasm în a doua jumătate a aventurii America Express. „S-a văzut evoluția noastră. Ne așteptam să ajungem până aici, ne așteptăm să ajungem și mai departe”, a spus Dinu Gavril.

„Eu nu știu când am plecat de-acasă, mi-am sărutat soția, i-am zis să aibă grijă de casă că vin și iată-mă tot aici, în etapa 6”, a comentat Cătălin Bordea.

„Îmi vine greu să cred că am trecut de jumătatea aventurii America Express”, a spus Joaquin Bonilla.

Dar tot acest entuziasm s-a lovit de o probă de început neașteptată: concurenții au făcut curățenie în Piața Barrios din Guatemala City. Dar nu a fost vorba despre orice fel de curățenie. Irina a a avut niște cerințe specifice, care le-a făcut pe vedete să descopere o meserie aparte, ce a devenit tradiție în aceste locuri.

America-Express_editia-21_11Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Proba care le-a dat bătăi de cap la propriu. Doina Teodoru: „A fost îngrozitor!”

Cea mai dificilă probă i-a așteptat însă ceva mai departe pe traseu. Concurenții au ajutat niște fermieri, cărând greutăți uriașe în stilul tradițional mayaș.

Este proba care le-a dat bătăi de cap la propriu, întrucât toartele sacilor, se așază, potrivit sistemului mayaș, pe cap.

„N-am mai cărat niciodată ceva în felul acesta. Am crezut că mor. A fost îngrozitor! Se simțea o presiune teribilă în cap, gât și umeri”, a povestit Doina Teodoru. „L-am întrebat pe supraveghetor de zece ori cât pământ mai vrea să punem în saci. Mi se părea că nu se mai termină. Voia cu tot dinadinsul ca sacul să fie plin!”, a spus Bie.

„Cât sunt eu de puternică, mi s-a părut imposibil”

„Cât sunt eu de puternică, mi s-a părut imposibil”, a spus și Mikey, mama lui Bie.

Prima echipă care a ajuns la Irina Fodor și s-a calificat la jocul pentru amuletă a fost cea formată din frații Gavril, urmată de Andreea Bălan și Andreea Antonescu. Cu toate acestea, pentru că cele două nu au strâns suficienți oameni la proba anterioară au fost penalizate cu 12 minute de așteptare, scrie a1.ro.

Între timp au sosit și Scărlătescu și Doina, care au urcat o poziție, acestea fiind echipele care au luptat pentru avantajul pus la dispoziție în ediția de duminică, 19 februarie 2023.

La joc, ei au avut de avut de trecut prin trei probe de foc. Acestea le-au pus la încercare abilitățile de coordonare, dar și de comunicare în echipă. Ei au înălțat zmeie, au tras la țintă sau au colaborat pentru a duce proba la sfârșit în cel mai scurt timp.

Cine a câștigat jokerul de la America Express – 19 februarie 2023

Duminică seară, 19 februarie, Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au câștigat jocul de amuletă. „Am câștigat noi, ne bucură, frații se certau în continuare”, a spus Scărlătescu imediat după ce au terminat cu brio jocul.

De asemenea, Jokerul tras de ei le va aduce un avantaj substanțial în cursa următoare. Scărlătescu și Doina sunt singura echipă care poate folosi taxiuni în cursa pentru imunitate, cea care aduce și primele bilete pentru Columbia, următoarea țară de pe Drumul Aurului.

E un joker măiastru, este un joker care ajută”, a mărturisit chef-ul, spre bucuria lui având în vedere că în Guatemala au întâmpinat probleme la autostop.

Sursa foto: Antena 1

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton