Homepage  / Vedete româneşti

„America Express” continuă! Ce ar repeta Cătălin Bordea și Nelu Cortea din show-ul de la Antena 1. EXCLUSIV

„America Express” continuă! Ce ar repeta Cătălin Bordea și Nelu Cortea din show-ul de la Antena 1. EXCLUSIV
8

de Cătălina Matei,

Un, dos, tres... Cătălin Bordea și Nelu Cortea sunt câștigătorii „America Express”. Și chiar dacă această informație s-a strecurat în on line înainte ca emisiunea să fie difuzată pe post, cei doi comedianți au știut să păstreze misterul. Ce ar repeta din toată aventura trăită în show-ul de la Antena 1?

Doar consoanele diferă în numele lor, în rest Bordea și Cortea sunt cam la fel: plini de umor și dornici de aventură. Iar aceasta a fost și „combinația” care le-a adus marele premiu de la „America Express”, în valoare de 30.000 de euro, pe lângă amuletele câștigate în timpul concursului.

În plus, dincolo de locul 1 câștigat în show-ul de la Antena 1, Cătălin Bordea și Nelu Cortea au fost cooptați în alte două proiecte. Este vorba despre „Podcastito”, formatul difuzat pe YouTube și Antena PLAY, și emisiunea „iUmor”, unde cei doi comedianți stau la masa juriului alături de Delia și Cheloo.

Cât despre show-ul din America Latină, Bordea și Cortea își doresc să ajungă din nou în anumite locuri. Și în anumite condiții. Mai multe detalii, în cele ce urmează…

Felicitări, în primul rând! După aproape un an, telespectatorii au văzut cine a câștigat „America Express”. Cum a fost pentru voi să păstrați secretul în toată această perioadă?

Bordea: A fost destul de greu, pentru că toată lumea ne întreba. Mai ales în trafic, acolo a fost cel mai greu. Când stai în trafic, oamenii te văd, te recunosc, deschid geamul şi te intreabă. Noi am tot zis, ba că Scărlătescu şi Doina, ba că gimnastele, deşi ele şi ieşiseră din competiţie la momentul respectiv, încât s-au prins oamenii: „Aha, deci nu vreţi să ne spuneţi!”.

Cortea: A fost greu, mai ales că, na, e un an de zile, şi nu e că te lauzi cu o chestie micuţă. Plus că toată lumea te întreabă. Singura care a ştiut a fost soţia, ca să fiu sigur că nu trebuie să îmi caut în continuare cazare.

Și cu ce ochi ați privit acum finala transmisă la Antena 1? Ce ați fi schimbat în jocul vostru?

Bordea: Amprivit cu mari emoţii, pentru că ne-am amintit de intensitatea cursei şi de toată nebunia de acolo. Nu am fi schimbat nimic. Poate că nu am fi plâns atât de tare, până la castel, dar după aia nu ne pare rău de nimic.  

Cortea: Am avut emoţii, clar, mi-am adus aminte de cât de grele au fost ultimele probe. Despre schimbat, probabil că nu aş mai fi făcut limbo-ul ăla cu câteva zile înainte, ca să nu îmi buşesc genunchiul.

Ce a însemnat întreaga experiență pentru voi, per ansamblu?

Bordea: Eu am învăţat să am răbdare, mult mai multă decât aveam inainte, şi să mă concentrez mai tare. E o experienţă care îţi schimbă viaţa. N-are cum să treacă pe lângă tine şi să nu schimbe nimic. Cine se duce cu gândul că se întoarce la fel, greşeşte.

Cortea: Pentru mine a fost o aventură incredibilă, alături de cel mai bun prieten. N-ai ce să ceri mai mult.

Din tot ce ați încercat acolo… ce ați repeta și ce nu?

Bordea: Aş repeta două luni cu Cortea, să plecăm undeva, de nebuni, aşa cum am plecat în aventura asta. Şi nu aş repeta niciodată viermii şi înălţimile. Dacă ar mai fi şi o probă cu viermi la înălţime, aş muri.

Cortea: Eu aş repeta aproape toate jocurile de amuletă, dar aproape, pentru că erau preferatele mele. Şi m-aş mai da o dată pe tiroliana aia din Canion. Şi n-aş mai repeta niciodată jocul taurului, pentru că era să-mi rupă picioarele.

Cu ce v-ați surprins reciproc în timpul acestei aventuri? Ce ați descoerit nou și nu știați dinainte?

Bordea: Eu am descoperit despre Chorizo că urcă scări, nu ştiam asta despre el, am aflat că are astm, pentru că nici asta nu ştiam şi am mai descoperit că este pe dinăuntru foarte agitat, şi nici asta nu ştiam. În rest, faptul că pot să mă bazez pe el şi că e un prieten de nădejde, care se descurcă, mi s-au confirmat.

Cortea: M-a surprins la Baby răbdarea când trebuie să rezolve ceva şi cât de uşor vedea lucrurile pe care le căutam.

Care a fost cea mai proastă cazare?

Bodea: Cea mai proastă aş numi cazarea din Guatemala, la doamnele acelea, dar să nu mă înţelegeţi greşit, doamnele au fost minunate, dar fiindcă era foarte multă umiditate, în cameră totul era rânced, umed, tot mirosul ăla de mucegai, simţeai efectiv că te mănâncă pielea şi nu puteai să adormi.  

Cortea: Aş zice şi eu Guatemala, atunci când am dormit pe jos într-o cameră, iar prin uşa de la baie te vedeai. Saaaau, m-aş duce până la cazarea din ultimul stage, din depozitul de mobilă, când ne-am spălat într-o găleată. Între ele oscilez.

Și care a fost locul unde v-a cucerit cu totul și v-ați întoarce și mâine?

Bordea: Cartagena, în primul rând, pentru că e un oraş superb şi al doilea ar fi Antigua, unde am avut şi cursa pentru ultima şansă. Şi ar mai fi plaja unde le-am bătut pe Andre pentru ultima oară. Ne-am întoarce acolo să le mai luăm o dată amuleta, să ne uităm aşa unul la altul şi să ne spunem „Mai ţii mine când plângea Bălanca aici?” (râde).

Cortea: Cartagena. Clar, mi-a plăcut foarte tare şi lacul din Guatemala, dintre vulcani, unde am jucat proba cu Andrelele.

Dintre celelalte echipe… de cine v-a fost cel mai tare teamă?

Bordea: Teamă ne-a fost de trupa Andre, de când am plecat din Bucureşti. O ştiam pe Bălanca dinainte, de la alte emisiuni, ştiam ce categorică şi tipicară şi încrâncenată e…

Cortea: De Andrele, clar, de la 1 km, erau taifun.

Cum a fost după ce ați sosit în țară? Dincolo de familie și confort, ce v-a lipsit cel mai tare?

Bordea: Știu că sună clişeistic, dar chiar îţi lipseşte ţara, să mergi prin locuri cunoscute, chiar şi până la piaţă, să te duci la un film… cred că cel mai mult mi-a lipsit, şi am realizat asta când ne-am întors în ţară, să pot să mă plimb noaptea în siguranţă.

Cortea: Clar familia, iar după familie cel mai tare mi-a fost dor să n-am o cameră în ochi, cu o lumină, în fiecare dimineată, la trezire, asta mi-a plăcut enorm.

Cum a fost acomodarea la viața din România? Mona Segall povestea despre Speak, un alt concurent din sezoanele trecute, că a fost în depresie vreo 2 luni…

Bordea: Nu, noi ne-am uitat în gol vreo două săptămâni, cam aşa, aveam impresia că nu facem nimic toată ziua, deşi făceam lucruri, dar nu la intensitatea din show. Duopă ceva timp, cam după vreo 3 săptămâni, am început uşor-uşor să mă reacomodez. Foarte dificil a fost cu subiectele de conversaţie de pe la mese, când ieşeam, pentru că nu mai eram la curent cu nimic şi nu înţelegeam nimic din ce vorbeau prietenii noştri.

Cortea: La mine a fost o chestie ciudată, pentru că nu mai simţeam căldura. Nevasta îmi spunea că e foarte cald şi eu eram cu hanoracul pe mine. Cred că mi s-a dereglat termometrul interior. A fost atât de cald în America, încât căldura şi vara de la noi mi s-a părut primăvară. Asta m-a şocat cel mai tare. Bine, mie îmi şi place frigul.

Care ar fi primele 3 sfaturi / recomandări pe care le-ați da viitoarelor echipe care vor participa la „America Express”?

Bordea: În primul rând, să nu spere nicio clipă că e regie. Că au mai venit unii cu această speranţă în sufleţel şi au plecat de acolo….apoi, să nu îşi piardă simţul umorilui, joaca, să se joace. Şi în al treilea rând, la noi, dacă mă gândesc, să aibă în vedere că adevăratul premiu e cum te întorci acasă, cum o să te primească oamenii de acasă, cum o să te primească publicul înapoi.

Cortea: Să nu presupună niciodată ce o să se întâmple, pentru că o să fie surprinşi. Să fie ok psihic, cu ei şi cu partenerul lor şi neapărat sa se distreze. Pentru că dacă nu mergi ca să te distrezi, să te bucuri de aventură, mi se pare că mergi degeaba.

Cătălin, ai povestit, la un moment dat, că Andreea Antonescu a fost cea care ți-a zis să participi la „America Express” și nu la un alt show. Crezi că acum regretă decizia ei?

Ea nu mi-a zis neapărat de America, cât mi-a zis de celălalt. Şi cred că acum regretă. Pe parcurs, când eram acolo, şi-a şi amintit ce îmi zisese. Antoneasca e foarte echilibrată, chiar mi-a zis la un moment dat că faptul că a vorbit cu mine la telefon, înainte de discuţia cu cei de la casting, a fost un semn cumva, şi nu regret. Cel puţin aşa mi-a zis mie, acasă, nu ştiu.

Nelu, cu cine altcineva, în afară de „Baby”, crezi că ai fi câștigat „America Express”?

Nu știu… Cred că ne-am completat atât de bine, încât eu, personal, nu cred că m-aş fi descurcat cu altcineva.

Și în ce măsură experiența voastră în acest show se va regăsi în spectacolele voastre de stand-up? Sau ați pregătit deja un număr special?

Bordea:  Eu am început încă de când ne-am întors să strecor chestii generale şi la fel şi Cortea. Dar în perioada următoare cred că în proporţie de 30% voi vorbi despre „America Express”.

Cortea: Deja mi-am scris 15 minute de material şi vreau să mai scriu. Chiar zilele trecute am avut un show mare la Sala Palatului şi am vorbit câteva minute despre asta. Bordea a avut şi un turneu… clar, e o experienţă de care n-ai cum să nu profiţi. E  ceva major care s-a întâmplat în vieţile noastre şi n-avem cum să nu vorbim despre asta.

Cum ați primit propunerea de a face parte din juriului „iUmor”?

Cătălin Bordea: Eu și Nelu ne-am sfătuit, când am primit propunerea. Pentru că ne-a onorat invitația, dar a venit cu o răspundere la pachet. Apoi am zis așa: ”Hai să ne distrăm şi să dăm şi note!”Și a mai fost o chestie importantă : că am putea să dăm o șansă oamenilor din stand up la început de drum, fiind noi acolo.

Nelu Cortea: Aș vrea să mai remarc un lucru. Bordea era obișnuit cu canapeaua în platou. Acum a evoluat – avem scaune de birou în juriul „iUmor”. E fain, recomand! (râde).

bordea-si-cortea-cu-andreleleIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton