Homepage  / Vedete / Vedete străine

Ana de Armas a lucrat intens la rolul Marilyn Monroe din filmul Netflix „Blonde”

Ana de Armas a lucrat intens la rolul Marilyn Monroe din filmul Netflix „Blonde”

de Redactia Tvmania

Ana de Armas (32 de ani) a declarat că rolul legendarei Marilyn Monroe, pe care îl joacă în filmul biografic „Blonde”, care va fi lansat anul acesta de Netflix, a necesitat eforturi speciale, mai ales în ceea ce privește antrenamentul vocal, scrie indiewire.com.

Într-un interviu acordat publicației Sunday Times chiar înainte de recenta ei despărțire de Ben Affleck, actrița de origine cubaneză a povestit că o mare parte din pregătirea rolului lui Marilyn Monroe din „Blonde” a constat în reproducerea vocii inconfundabile a legendarei vedete, dar și a accentului acesteia.

„Am avut nevoie de nouă luni de antrenament și practică dialectală, ceea ce a fost epuizant, o tortură de-a dreptul, îmi simțeam creierul prăjit”, a spus ea.

Actrița a mai spus că rolul i-a dat ocazia să observe câte asemănări există între condiția femeii în industria cinematografică de azi și situația din anii ’30, ’40, ’50. „Și acum, și atunci, fără o bază puternică, o familie care să te susțină, era și este foarte greu să reușești”, a mai spus actrița.

Filmul „Blonde”, aflat deja în post-producție, este regizat de Andrew Dominik, care a semnat și scenariul ce adaptează cartea de mare succes a lui Joyce Carol Oates, una dintre cele mai apreciate romanciere americane, câștigătoare a numeroase premii de prestigiu, printre care Național Book Award. Despre romanul „Blonde” (publicat în anul 2000) s-a spus că este una dintre cele mai ambițioase scrieri ale acesteia, reimaginând cu îndrăzneală viața interioară a lui Norma Jeane Baker, de la copilul dezorientat la blonda idolatrizată de întreaga lume sub numele de Marilyn Monroe. Povestea a fost numită „o epopee cuprinzătoare a unui mit hollywoodian și o poveste sfâșietoare a unei femei extraordinare”. Cartea a apărut și la noi, în limba engleză, în 2001, an în care s-a aflat printre finaliste în competiția pentru premiul Pulitzer. Volumul a inspirat și o mini-serie TV realizată în 2001, cu Poppy Montgomery în rolul principal.

Noul film cu Ana de Armas este produs de Plan B Entertainment, compania lui Brad Pitt, și va fi distribuit de Netflix chiar anul acesta, se pare, fiind unul dintre cele mai așteptate titluri ale platformei de streaming. Din distribuție mai fac parte Bobby Cannavale, Adrien Brody, Scoot McNairy, Garret Dillahunt, Julianne Nicholson și Sara Paxton.

Scriitoarea Joyce Carol Oates a declarat pe Twitter că a văzut deja un fragment nemontat din film și că este foarte mulțumită de rezultat. „E o viziune strălucitoare, incomodă și o interpretare accentuat feministă, nu cred că vreun regizor de sex masculin a mai făcut vreodată așa ceva”, a spus ea referindu-se la Andrew Dominik (autorul unor filme ca „Asasinarea lui Jesse James de către lașul Robert Ford” și „Ucide-i cu tandrețe”), a cărui revenire pe platouri a fost foarte așteptată.

La rândul ei, actrița Jamie Lee Curtis (al cărei tată, Tony Curtis, a fost partenerul lui Marilyn Monroe în clasicul „Unora la place jazzul”), care a jucat cu Ana de Armas în „La cuțite”, a spus că a văzut o probă dată de tânăra actriță pentru rol și că nu i-a venit să creadă. „Am fost uluită. Nu mai era nici urmă de Ana, în fața ochilor mei se afla chiar Marilyn”, a mai spus ea. Cea mai copleșită este însă chiar Ana de Armas, care a declarat că „Pentru o actriță cubaneză e o adevărată revoluție să joace o legendă a ecranului precum Marilyn Monroe” și că și-a dorit enorm rolul.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton