Homepage  / Vedete româneşti

Anca Dinicu, expertă în comedie. „Am reușit să fac dintr-un rol dramatic unul comic”. EXCLUSIV

Anca Dinicu, expertă în comedie. „Am reușit să fac dintr-un rol dramatic unul comic”. EXCLUSIV
10

de Cătălina Matei,

Sacul și petecul, timbrul și scrisoarea, umorul și Anca Dinicu... „combinația” perfectă pe care au mizat și producătorii de la „Săriți de pe fix!”, emisiune ce va începe în curând la Pro TV.  O producție la care s-a râs pe săturate și s-a muncit... pe rupte!

Cunoscută mai ales datorită aparițiilor sale la TV din show-ul „În puii mei!”, dar și din comediile disponibile în prezent pe Netflix – „Teambuilding”, „Haita de acțiune”, „Love Sorry”, „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, Anca Dinicu are comedia în sânge. Prin urmare, prezența ei în show-ul „Săriți de pe fix!”, care va începe la Pro TV, a fost o alegere firească pentru producătorii emisiunii.

Mai multe detalii, aflăm chiar de la actrița Teatrului de Comedie din București…

În perioada asta, ai filmat de zor pentru „Săriți de pe fix”. Înțeleg că s-a râs mult, la filmări. Se și muncește?

Înainte se muncește și după se râde, dacă nu faci nimic plângi. Ca-n viață, așa se întâmplă și aici. Nu poți să râzi degeaba. Poate că nu pare solicitant ce se difuzează, dar în spatele unei emisii care probabil o să dureze o oră și ceva, sunt 11/12 ore de muncă. Ce-i drept e foarte frumos, satisfacția e cu atât mai mare când meseria te răsplătește.

Care au fost cele mai provocatoare situații pentru tine în această producție? Până acum…

Au fost câteva, principala provocare a fost să nu mă lovesc atunci când cad… (râde). Doar ce m-am operat la picior și nu terminasem recuperarea. Probele fizice în general mi-au dat bătăi de cap. Când eram mică mă aventuram în tot felul de tobogane, roller coaster-uri, mecanisme care-ți taie răsuflarea. Acum parcă încep să mă tem de moarte că altfel nu-mi explic frica pe care am dobândit-o.

Până la urmă… comedia e mai savuroasă când apare improvizația sau scenariul rămâne baza? Din perspectiva asta…

Depinde din ce perspectivă privim, dacă ești telespectator e posibil să nu conteze modalitatea, ci doar produsul finit. Pentru noi, e mai ofertant să fim surprinși de improvizație, căci ea e mai vie ca orice scenariu și ne amuză mai tare. Asta se aplică în televiziune, firește. Comedie să fie! Recunosc că până acum am lucrat doar după scenariu dar am prins gustul jocurilor de impro și m-au scos din zona de confort.

Dintre colegii tăi, cine te-a surprins cel mai tare? Și de ce?

Anisia. Mai lucrasem cu ea la filmul „Love sorry”, dar acolo nu am putut să-mi dau seama de doza ei de nebunie. E spontană, mereu cu chef de glume și se aruncă în orice provocare fără pic de frică. De multe ori stăteam cu sufletul la gură de frică să nu i se scrântească ceva. Părea de neoprit și asta m-a surprins în mod plăcut.

Ce îți place cel mai tare la ceea ce faci?

Îmi place că nu mă plictisesc niciodată, mereu e un mediu nou, apar colegi noi, roluri diferite, situații pe care nu ți le-ai imaginat. Totul e o surpriză. Îmi place că pot să fac și să spun ce vreau și ce gândesc. Am libertate totală. Am posibilitatea de a-mi alege proiectele. Nu ești singur niciodată, ești înconjurat de oameni cu care ai cel mai frumos lucru în comun, actoria.

Și cum crezi că te-ar percepe publicul dacă ai juca un rol dramatic, tragic de-a dreptul?

Nu îmi dau seama, percepția publicului e în strânsă legătură cu performanța pe care sper să o am. Cert e că nu-mi doresc să dezamăgesc oamenii care mă urmăresc. Dacă n-am să fiu capabilă de vreun rol, cred că o să mă prind din timp și n-am să mă încăpățânez să-l arăt. În facultate am încercat Lady Anne din Richard al III-lea, și de atunci am o frică, pentru că spectatorii au râs foarte tare. Am reușit să fac dintr-un rol dramatic unul comic.

În ce alte proiecte mai ești implicată?

Momentan mai am un turneu prin țară cu spectacolul „Desculț în parc” de la Teatrul de Comedie. Din toamnă reiau un spectacol pe care nu l-am jucat de doi ani și tot atunci încep un proiect nou, tot la teatru, despre care nu spun nimic căci sunt secretoasă tare.

anca-dinicu-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Sursa foto: Pro TV, Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton