Homepage  / Știri / Televiziune

Andreea Bratu, dincolo de micul ecran. Jurnalista de la Digi24, dezvăluiri neașteptate: „Predam cursuri de dans” | INTERVIU

Andreea Bratu, dincolo de micul ecran. Jurnalista de la Digi24, dezvăluiri neașteptate: „Predam cursuri de dans” | INTERVIU
8

de Redactia Tvmania

Andreea Bratu prezintă „Știrile Serii”, la Digi24, de luni până joi, de la ora 23:00, la 1:00. Este un jurnalist care informează publicul așa cum și-ar dori să fie și ea informată, dacă ar fi în fața televizorului. De aceea, se pregătește temeinic pentru fiecare emisiune și spune că este mai degrabă calculată decât spontană. Andreea crede că iubirea este sentimentul care îi poate face pe oameni mai buni, acesta fiind și principalul motiv pentru care zilnic încearcă să dăruiască tuturor celor din jurul său zâmbete și voie bună.

Săptămâna asta te-au uimit la TV… Rezultatele sportivilor români la Jocurile Olimpice. Îi admir şi le mulţumesc pentru că, datorită lor, steagul României a fost, din nou, ridicat la cel mai înalt nivel. 

Ultima emisiune TV la care ai nimerit zappând şi te-a prins imediat a fost… “Secrete în Asia”, pe Nat Geo Wild, pentru că… mă fascineză viaţa animalelor, cum reuşesc să se adapteze la orice situaţie şi, de fapt, cât de complex şi uimitor este Universul. 

Cel mai recent ai dat search pe Google la… site-urile din afară, BBC, CNN. Acest lucru deja face parte din „ritualul” meu de dimineaţă. La începutul zilei, verific ştirile externe. 

Ultimul film care te-a făcut să simţi că ai dat degeaba banii pe bilet este… Nu aş putea spune aşa ceva despre vreun film… Poate şi pentru că mereu mă gândesc cât de multă muncă este în spatele unei astfel de producţii. 

Plăcerea ta vinovată la TV este/sunt… Filmele… Îmi plac mult cele istorice sau inspirate din evenimente reale, însă cred că cele de dragoste ocupă un loc aparte, în special cele vechi. Mă captivează mereu poveştile de iubire, pentru că eu cred cu tărie că nimic nu poate fi mai frumos în viaţă decât să iubeşti.

Cel mai interesant aspect al job-ului tău este… Totul. Atât de mult îmi place ceea ce fac, încât mi-e greu să aleg. De la zecile de apeluri pentru obţinerea informaţiilor direct de la surse, până la cursa contracronometru să fii primul care dă informaţia corect şi complet. De la pregătirea dinainte de emisiune, până la micile discuţii cu telespectatorii care îmi scriu. Totul îmi place enorm şi nu aş schimba nici măcar un detaliu din această profesie. Televiziunea este parte din mine. 

 

 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 

 

O postare distribuită de Andreea Bratu (@andreeabratu_)


Cel mai mult îl/o respecţi în TV pe Eugenia Vodă, pentru toate emisiunile „Profesioniştii” pe care le revăd uneori chiar şi acum. Mi se pare impresionant să reuşeşti să aduci în faţa publicului atât de multe personalităţi remarcabile şi să le şi determini să îşi deschidă sufletul. Plus că multe dintre acele interviuri mi se par adevărate lecţii de cultură generală. 

Personajul tău preferat din seriale este…, pentru că… Nu mă uit la seriale, pentru că nu am timp.

Gadgetul la care nu poţi renunţa este… Clar, telefonul. Sunt dependentă de comunicare şi nu am răbdare. Aşa că mi-ar fi tare greu dacă ar trebui să vorbesc cu cei dragi prin alte mijloace.

Din primul tău salariu, ţi-ai cumpărat… Două ţinute noi pentru TV. Şi de atunci, din fiecare salariu am investit în imaginea mea, deşi au fost situații când aveam alte cheltuieli mai urgente. Am considerat mereu că trebuie să am grijă, din respect pentru public în primul rând, la toate aspectele, inclusiv la acesta, cel vizual.

Dacă de mâine ar trebui să-ţi schimbi meseria, te-ai apuca de… Activităţi şi lecţii pentru copii. Când eram în liceu chiar am predat cursuri de dans sportiv la două dintre grupele clubului unde eram şi eu înscrisă. Aveam în total 60 de prichindei, cu vârste de 4-6 ani. Ei mă adorau, îmi aduceau desene, flori, jucării, dar și eu eram topită după ei. Îi priveam şi mi se părea că văd perfecţiunea, că am în faţa mea o lume a bunătăţii şi purităţii infinite. Pentru mine, copiii sunt îngeri.

Tu cui i-ai da un Oscar într-o zi? Tururor marilor actori din România, mulţi dintre ei, din păcate, nu mai sunt printre noi. Dar dacă ar fi să aleg acum unul singur, Florin Piersic. Nici nu cred că mai este nevoie să explic. Întreaga sa carieră este absolut impresionantă şi, de fiecare dată când îl urmăresc într-un film, la teatru sau într-un interviu, parcă uit să respir.

Ultima glumă bună pe care ai auzit-o este… „Stai liniştită, Andreea, ai timp!” Mi-o spun uneori cei apropiaţi, ca să mă tachineze. Eu sunt mereu „în priză”, vreau să fac cât mai multe activităţi, fie că vorbim de viaţa profesională sau cea persoanlă, toate să iasă perfect, iar ziua mea să aibă cel puţin 48 de ore. ☺

Când chiuleai/după ore, pierdeai vremea în… Nu ştiu dacă mă vei crede. Chiuleam de la ore doar atunci când trebuia mă pregătesc pentru vreun concurs. Ieşeam destul de rar cu prietenii în timpul săptămânii, pentru că şi atunci ziua mea avea tot 24 de ore ☺. Eram la liceu, făceam dans sportiv de performanţă, predam cursuri de dans şi chiar şi meditaţii la engleză pentru copii, plus concursurile la diverse materii. Dar nu îmi doream altceva, mai ales că aproape în fiecare weekend mergeam sute de kilometri, pentru a participa la competiţii de dans. Eram o mini gaşcă de tineri şi ne distram tare frumos. Mi se pare că am avut cea mai minunată adolescenţă.

În şcoală, mergeai des la olimpiada de... limba română, matematică, fizică. Mergeam la aproape toate concursurile care apăreau, indiferent de materie. Am fost mereu o fire competitivă şi voiam să fiu prima. 

Profesorul tău preferat a fost doamna de română, Daniela Ungureanu, din timpul gimnaziului, pentru că este cel mai dedicat profesor pe care l-am întâlnit vreodată. Nu ieşea din clasă până când nu se asigura toţi elevii au înţeles lecţia, chiar rămânea şi după ore pentru a face cu noi pregătire suplimentară, totul gratuit. În plus, organiza cele mai minunate tabere, pline de distracţie, dar şi de informaţii. Avea grijă să ne ducă în toate locurile încărcate de frumuseţe, cultură şi istorie. Însă, cel mai importat, a crezut în mine şi m-a învăţat o lecţie care m-a ajutat enorm în viaţă, mi-a scris-o şi la finalul albumului de clasa a VIII-a: „Andreea, când îţi va fi mai greu, să îţi aminteşti: ce nu te doboară, te face mai puternică!”

Părinţii tăi nu ştiu nici acum că în copilărie ai… Nu am niciun secret faţă de ei. Mama mea a fost şi îmi este cea mai bună prietenă. I-am povestit mereu totul, pentru că de fiecare dată m-a înţeles şi mi-a dat cele mi bune sfaturi. Îi sunt foarte recunoscătoare. 

Porecla ta în adolescenţă era… Nu am avut vreo poreclă. 

 

 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 

 

O postare distribuită de Andreea Bratu (@andreeabratu_)

Locul tău preferat din Bucureşti este zona în care stau, Romană, pentru că ador costrucţiile vechi, cu poveste. Aproape în fiecare săptămână iau la pas străzile din apropiere şi admir clădirile superbe. De multe ori îmi imaginez cum ar fi putut fi viaţa celor care au locuit acolo înainte cu multe decenii, ce ocupaţii aveau, ce amintiri ascund toţi acei pereţi… Dacă găsesc şi o mică tăbliţă pe care scrie cui i-a aparţinut şi cât de vechi este imobilul, mica mea plimbare este completă.

Când ai râs ultima oară şi la ce? Cred că înainte să începem interviul am râs ultima oară. Sunt mereu cu gura până la urechi şi cel puţin o dată pe zi primesc întrebarea: „Cum poţi fi atât de fericită?”.

Cel mai frumos răsărit de soare l-ai prins… la mare. Sunt impresionată de fiecare răsărit pe plajă. Când văd cum iese soarele din apă, am senzaţia că parcă atunci se naşte întreaga lume. 

Ce te ţine trează noaptea? „Ştirile Serii”, de la Digi24, desigur. Şi sunt foarte fericită să mă aflu acolo în fiecare seară de la 23:00 la 1:00. Echipa este absolut minunată, suntem cu toţii extrem de implicaţi şi ne dorim să oferim publicului un program cât mai bun. 

Dacă ai juca şi ai câştiga la Loto, cu banii ai…. În primul rând aş dona o parte din sumă unor copii cu probleme de sănătate. Sunt pe principiul: nu poţi să primeşti dacă nu oferi. Apoi, m-aş muta într-o casă, cu arhitectura aceea veche şi, dacă aş fi atât de norocoasă încât suma să fie mare, aş crea o „altfel de şcoală”. Un loc cu diverse activităţi pentru copii, fie că este vorba de partea sportivă sau artistică, dar care în acelaşi timp să aibă grijă şi de cum se simt ei, de dezvoltarea lor psihică. Este foarte important ca cei mici să fie înţeleşi şi sprijiniţi, pentru că ei se consumă mult mai mult decât percepem noi. Dacă nu este cineva care să aibă grijă ca ei să nu se demoralizeze, să nu se învinovăţească inutil, orice mic obstacol poate fi transformat într-un eşec, poate chiar într-o traumă. 

Ultimul lucru spontan pe care l-ai făcut. Sincer, nu prea fac lucruri spontane, dar îi surprind deseori pe cei dragi cu gesturi mărunte… un bileţel cu un mesaj special, lăsat lângă ceaşca de cafea, iubitului meu, sau o vizită neanunţată la bunici, de exemplu.

Eşti cea mai mândră de… feedbackul pe care îl primim pentru „Ştirile Serii”. Nu este zi în care să nu citesc mesaje de la telespectatori şi nu pot să îţi descriu cât de bucuroasă şi împlinită mă simt când văd că le place şi apreciază ceea ce facem. 

Viaţa e prea scurtă ca să nu… iubim. Pentru mine, iubirea este viaţă. Cred că dacă ne-am concentra mai mult pe ceea ce iubim, lumea ar fi mai bună. Când iubeşti, eşti fericit. Când iubeşti, radiezi. Când iubeşti, trăieşti. 

Cartea pe care ţi-ai fi dorit s-o fi scris tu este „Femei de Oscar”. Este scrisă de Melanie Benjamin şi, aducând în prim-plan carierele uneia dintre cele mai mari actriţe de la începutul secolului XX, Mary Pickford, şi a celebrei regizoare Frances Marion, prezintă, de fapt, cum a luat naştere industria cinematografică de la Hollywood. Este fascinantă.

Cel mai neașteptat și surprinzător lucru pe care l-ai făcut este. Din păcate sunt o fire foarte calculată, analizez atent înainte orice decizie. Nu îmi amintesc să fi făcut vreodată ceva care să mă surprindă.

Andreea-Bratu-251285546_287916983337176_9047675592850621630_nIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton