Homepage  / Vedete româneşti

Andreea Gurban (Euronews România), vacanță de 5 stele pe plaiuri maramureșene. „Am descoperit ce înseamnă liniștea absolută”

Andreea Gurban (Euronews România), vacanță de 5 stele pe plaiuri maramureșene. „Am descoperit ce înseamnă liniștea absolută”
6

de Cătălina Matei,

De curând, Andreea Gurban, cea care prezintă jurnalele de știri de la Euronews, s-a întors dintr-o vacanță de poveste petrecută în zona Maramureșului.  

Dincolo de platoul știrilor și seriozitatea unui jurnalist, Andreea Gurban iubește tot ce e românesc. Prezentatoarea Jurnalelor de stiri de la Euronews România ne-a spus că preferă să descopere România, iar în această vară a ajuns acolo unde își dorea din copilărie, în magicul tărâm al Țării Maramureșului.

Aveam demult în plan să ajung în Maramureș, un plai care cu siguranță își onorează numele. Nu e un lucru ușor pentru cineva care locuiește în sudul țării să ajungă până în nord cu autoturismul, dar, odată ajunsă acolo, am descoperit ce înseamnă liniștea surdă, absolută, și mirosul autentic de iarbă tăiată cu coasa. Toate întinderile sunt o pictură, iar de oameni, sate și povești nu te poți sătura. La care mai adaugăm și mâncarea, ce ocupă loc de cinste pentru orice gurmand (ori prietenii știu cât de multă slană mănânc eu)”, ne-a dezvăluit jurnalista Euronews România.

Periplul prin Maramureș a dus la descoperirea unor locuri de poveste, pe care Andreea le recomandă tuturor turiștilor care ajung în zonă. „Un must este vizitarea Lacului Albastru, un lac unic pe continent: este un loc mai greu accesibil, pentru că trebuie parcursă o porțiune de aproximativ 2 km, pe pantă de 30 de grade, iar din loc în loc, zărești și câte un bârlog de urs, tocmai de aceea trebuie echipament corespunzător.

Din călătorie nu putea lipsi Sighetul Marmației, localitatea despre care în copilărie glumeam, spunând că e locul unde se agață harta-n cui și acolo, chiar se află cuiul cu pricina” (râde).

andreea-gurban-vacanta-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Vedeta Euronews nu a ratat nici locurile pline de istorie din nordul țării. „Unul din principalele obiective este Memorialul Victimelor Comunismului, fosta închisoare care reconstituie trecutul dureros din anii întunecați ai României și locul unde a murit, printre alte elite, și Iuliu Maniu. Faimos și ca o poveste, Maramureșul este un loc unde mă voi reîntoarce, să revăd „neînfricata lume veche”, așa cum au numit-o cei de la Național Geographic”, spune jurnalista Euronews.

Mai mult, Andreea Gurban ar dori ca toți românii să nu uite să fie turiști în țara lor. Să se bucure de ce are România de oferit și să descopere locuri minunate și oameni de poveste. „E atât de important să fim turiști în țara noastră ori de câte ori avem ocazia, să susținem afacerile și producătorii locali, să viralizăm pe toate platformele locurile inegalabile și pitorești, pentru că doar prin puterea noastră, putem face un brand de țară.”

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton