Homepage  / Vedete româneşti

Andreea Mantea încă mai crede în dragoste la prima vedere. „Îmi fac Rai din ceea ce am”. EXCLUSIV

Andreea Mantea încă mai crede în dragoste la prima vedere. „Îmi fac Rai din ceea ce am”. EXCLUSIV
7

de Cătălina Matei,

La cei 36 de ani ai săi, Andreea Mantea și-a găsit echilibrul atât pe plan profesional, cât și pe cel sentimental. Filmează de zor pentru „Casa iubirii” de la Kanal D, este o mămică extrem de atentă cu fiul ei, iar dragostea încă are un loc aparte, indiferent de experiențele prin care a trecut. Până la urmă, vedeta Kanal D a învățat să-și transforme orice bucurie într-o păriticică de... Rai!

Ești în plin sezon 2, în „Casa iubirii”. Cât de diferită este atmosfera față de primul?

Am început sezonul 2 cu forţe proaspete, concurenţii sunt atât de frumoşi şi gata să îşi declare iubirea în faţa a milioane de telespectatori. Sunt atât de onesti, de frumoşi, de sinceri în a-şi declara sentimentele de iubire. Au o energie aparte şi se vede şi dincolo, din fața micului ecran. În „Casa iubirii” dragostea învinge. Întotdeauna!

Și care sunt greșelile pe care tu le-ai observat la concurenți în interacțiunea lor din „Casă”?

Cred că a greşi este omeneşte, mai ales în dragoste. Suntem oameni, avem sentimente, ne încearcă tot felul de stări, mai ales când suntem puşi în faţa unor situaţii inedite sau noi. Important este dacă şi cum reuşim să învățăm din greşelile pe care le fac aceştia, dacă îşi doresc să devină versiunea lor mai bună. Cred că şi despre acest lucru este vorba în parcursul lor în căutarea sufletului-pereche, să se descopere pe ei însuşi, traseul acesta sinuos face parte din procesul lor de maturizare, de pregătire în faţa vieţii.

De ce crezi tu că prind atât de bine show-urile de dating, în general? De ce oamenii își caută dragostea la TV?

Dragostea nu se caută, nu se găseşte, ci te „loveşte” tocmai atunci când nu te așteptai. În zilele acestea, când „controlăm” cu voia sau fără voia noastră tot felul de alegeri, de la cum ne îmbrăcăm, ce alegem să mâncăm, şi până la ceea ce ne dorim de la noi, de la cei din jurul nostru, cred că este important ca în alegerea dragostei să o lăsăm pe ea să vină la noi. Ar trebui să fim pregătiţi să o îmbrăţişăm şi să ştim să ne bucurăm de persoana de lângă noi, de tot ceea ce ne oferă dragostea. Sentimentul acela este de nedescris, se simte, se trăieşte…

Ce reacții ai primit vizavi de emisiunea de la Kanal D? De la oamenii obișnuiți, de la prieteni…

Reacţiile sunt pozitive, aşa cum aminteam şi mai sus, concurenţii sunt atât de sinceri în a-şi declara dragostea încât oamenii din fața micilor ecrane trăiesc, odată cu ei, stările şi trăirile prin care aceştia trec.

Din experiența ta personală, dar și din cea profesională, cât de diferit este „a te îndrăgosti” de „a iubi”?

Cred că ambele se completează, nu se poate iubire fără a te îndrăgosti. La început, te îndrăgosteşti, simţi acei fiori care nu îţi dau pace şi te fac, parcă să pluteşti, să vezi lucrurile cu alţi ochi. Apoi, în timp, dragostea se intensifica şi se transformă în iubire, sentimentul acela de nedescris pe care îl ai faţă de cealaltă persoană. Sentimentul de iubire se simte, se trăieşte la intensitate maximă.

Mai crezi în dragoste la prima vedere?

Întotdeauna am crezut asta! Dacă dragoste nu e, nimic nu e. Ce poate fi mai frumos decât să te îndrăgosteşti, să simţi acel sentiment căruia încerci să îi dai o descriere, dar nu reuşeşti?! Spuneţi-mi voi, ce poate fi mai frumos decât a fi îndrăgostit şi a iubi?!

Ai avut parte de mai multe povești de dragoste: unele frumoase, altele mai puțin… Ce îți dorești pentru fiul tău?

Îl iubesc enorm pe David, este totul meu. Îl voi sprijini în toate alegerile pe care le va face în viaţă, îi promit că îi voi fi alături, indiferent de deciziile pe care le va lua pentru el. Îmi doresc doar să fie bine, fericit şi să simtă ca ceea ce face, ce decizii va lua pentru el… să simtă că sunt cele bune. Îl voi ghida, îi voi fi alături la fiecare pas.

andreea-mantea-si-davidIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Ce se întâmplă dincolo de „Casa iubirii”? Cum arată viața ta dincolo de camerele de filmat?

Sunt un om, cu zile minunate, cu zile mai puţin bune. Încerc, pe cât posibil şi cât îmi permite timpul, să mă bucur de clipele de relaxare, de la plimbările cu David şi escapade în afara Bucureştiului, până la momentele de relaxare pentru mine cu mine. Mă bucur de viaţă, fac ceea ce îmi place și cred că asta este foarte important. Să simţi că trăieşti, că nu trece viaţa pe lângă tine.

Pe când următoarea vacanță? Și unde?

Nu ne-am programat nimic încă, suntem în toiul filmărilor pentru „Casa iubirii”, filmăm zile întregi, aşa că despre timp liber putem vorbi mai încolo.  Însă, chiar înainte de debutul celui de-al doilea sezon al emisiunii am fost într-o vacanţă de vis, cu David, în însoritul Maldive. Ne-am încărcat bateriile şi m-am întors cu forţe proaspete cât pentru un an întreg.

Care sunt lucrurile / persoanele care te binedispun când ai o zi nereușită?

Îmi fac Rai din ceea ce am. Sunt conştientă că zilele nu pot fi toate la fel, presărate doar cu lapte şi miere. Însă şi zilele mai puţin reuşite ne fac să apreciem ceea ce vine bun în viaţa noastră, să ne bucurăm la maximum de acele perioade, atunci când ne ies în cale. Aşa că, dragilor, bucuraţi-vă de viaţă!

Și care sunt plăcerile tale „vinovate” când vine vorba de seriale ori emisiuni TV? În afară de „Casa iubirii”…

Cum spuneam, majoritatea timpului sunt la filmările pentru „Casa iubirii”, este un proiect uriaş, cu multe zile şi ore de filmare. Însă, în puţinul timp liber pe are îl am, atunci când am momente de relaxare, prefer să văd un film bun, în funcţie de stare şi dipsozitia pe care o am în acele momente. Urmăresc cu drag serialele turceşti de la Kanal D, cu sufletul la gură, chiar!

andreea-mantea-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  4 / 7

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton