Homepage  / Știri / Televiziune

Andreea Marin face “Politică şi delicateţuri” cu Mircea Dinescu

Andreea Marin face “Politică şi delicateţuri” cu Mircea Dinescu

de Redactia Tvmania

Poetul „salvează” o clătită specială, în a doua ediţie “Politică şi delicateţuri” din sezonul IV, difuzată duminică, 15 noiembrie, de la ora 16.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

După un debut de sezon absolut spumos, la Cetate, alături de Pavel Bartoş, a doua ediţie a emisiunii “Politică şi delicateţuri” se desfăşoară la Bucureşti, unde pragul restaurantului „Lacrimi şi Sfinţi” este trecut de o prezenţă feminină deosebită, care îl fascinează şi încântă pe Dinescu. Andreea Marin este invitata sa la masa de duminică, în emisiunea ce poate fi urmărită pe 15 noiembrie, de la ora 16.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Pentru că ştie că invitata lui este adepta unui stil de viaţă sănătos, poetul începe prin a prepara o salată de varză murată, „împănată” cu stafide şi fructe de pădure, într-un amestec inedit de gusturi, ingrediente şi culori. Spre marea bucurie a gazdei, care crede că invitata sa „mănâncă numai frunze”, Andreea nu se sfieşte să guste din preparatele afumate aduse de la Cetate, despre care are numai cuvinte de laudă: „Mărturisesc deschis că în douăzeci de ani de televiziune nu mi s-a mai întâmplat să nu mă pot abţine să gust din preparate, pe tot parcursul emisiunii”, mărturiseşte vedeta.

Pentru felul al doilea, poetul hotărăşte să-şi impresioneze invitata cu o clătită specială, pe care o prepară pentru prima dată şi în aluatul căreia amestecă o vânătă coaptă. Secondat de Andreea, care nu se dă în lături în a da o mână de ajutor la prepararea compoziţiei, Dinescu ajunge la momentul în care trebuie să întoarcă, folosindu-se de două tigăi, clătita, însă buclucaşa alunecă afară şi… ce urmează este uşor de ghicit.

A doua clătită pe care o prepară, la fel de năzdrăvană ca şi prima, se strecoară şi ea printre cele două tigăi, însă este prinsă cu măiestrie, iar ruptura de care suferă în cădere este reparată de Dinescu. „Un bărbat care e mai vulnerabil trezeşte simpatie; dacă te dai macho în bucătărie, devii antipatic. Nu am pus la cale nimic dinainte, dar sunt mândru că sunt primul sudor de clătite din România”, spune el fericit, în final.

După ce bucatele sunt gata, cei doi coboară în cramă, unde poetul o „descoase” cu delicateţe pe invitata sa. Ea îi răspunde cu naturaleţe şi sensibilitate. Discuţia captivantă şi plină de farmec este întreruptă din când în când de muzica tarafului de la Vărbilău, iar concluzia acestei după-amieze tihnite de duminică aparţine Andreei Marin: „A fost o bucurie în adevăratul sens al cuvântului. Eu sunt un om de viaţă, îmi place muzica, îmi place să mănânc bine, să dansez, să cânt, am avut nişte lăutari excepţionali şi în faţa mea un poet – ce aş fi putut avea mai mult?!”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton