Homepage  / Vedete româneşti

Andrei Aradits, la un pas de înec. „Foc pe plajă, chitară, alcool…”. EXCLUSIV

Andrei Aradits, la un pas de înec. „Foc pe plajă, chitară, alcool...”. EXCLUSIV
6

de Cătălina Matei,

După o pauză de mai bine de doi ani, Andrei Aradits a revenit pe micul ecran într-un nou rol negativ. De data aceasta, actorul îl interpretează pe Gianni Rocca în serialul „Lia – soția soțului meu”, la Antena 1, un interlop de temut, care se îmbracă mai mult în negru… un fel de Steve Jobs. Despre personaj, dar și despre cel mai periculos moment di viața sa am aflat chiar de la Andrei…

Se pare că postura de „băiat rău” i se potrivește tot mai bine lui Andrei Aradits. Cel puțin pe micul ecran, căci în ultima vreme a avut parte numai de personaje negative. După ce l-a interpretat pe Ștefan Dragomir în „Vlad”, la Pro TV, cel care și-a trădat prietenul și a ajuns în tot felul de afaceri dubioase, actorul a intrat acum în distribuția serialului „Lia – soția soțului meu”. Tot în rol negativ. Este Gianni Rocca, un interlop periculos cu un nume care i-a atras atenția actorului încă de la prima „citire”.

Și dincolo de camerelede filmat, viața lui Andrei este plină de surprize. Și schimbări. Tocmai a trecut printr-un divorț, în decembrie va schimba și prefixul, mai precis va împlini 50 de ani, iar fiul său, Eric, se pregătește să-i calce pe urme, va da la Actorie.

Mai multe aflăm chiar de la Andrei în cele ce urmează….

Cum ai ajuns în distribuția serialului de la Antena 1?

Am primit un mesaj. „Ești liber?”.. Da. „Vrei să joci un rău în serial?”.. Da!.. „Bine, o să te sune cineva în legătură cu contractul… bine ai venit!”… cam așa a fost.

Personajul tău a fost de la început inclus în scenariu sau a fost scris special pentru tine?

Cred că personajul exista aprioric. N-am ajuns la nivelul de faimă să se scrie special pentru mine… Ar fi flatant, dar e important să ne vedem lungul nasului.

Ce te-a intrigat prima dată la Gianni Rocca, personajul tău din „Lia”?

Numele! Am întrebat… „Ok, sunt rău.. și cum mă chemă?”… “Geani”! Acu’ o fi un soi de prejudecată, da’ pentru mine „Geani”, in funcţie de cum îl rosteşti, are o altă conotaţie. Când am aflat şi că e-n puşcărie şi mi-am zis: „Acum trebuie să fac rost şi de nişte muşchi, să mă tatuez… Și nici n-am abonament la sală!”. Așa că înainte de prima zi de filmare am decis să fac ceva care să compenseze lipsa cefei groase: m-am tuns scurt.

Și ce ți-ar plăcea să „împrumuți” de la el și în viața ta reală?

Ținuta! Gianni e mereu îmbrăcat în negru, cu malete.. îmi place! Sunt un soi de Steve Jobs al serialului.

Dintre colegii din distribuție, cine te-a surprins cel mai tare? Și de ce?

Încă n-am apucat să ne cunoaștem pe îndelete.. mă surprinde sincer reacția colegilor mai tineri. Au un soi de respect reverențios, flatant, dar parcă nu?! Sper c-o să le treacă după ce ne cunoaștem.

Ce faci dincolo de serialul de la Antena 1? În ce alte proiecte mai ești implicat?

Am scos o premieră la un teatru micuț, „Teatrul în culise”, în regia lui Theo Herghelegiu. Se numea inițial „Nu mai sunt vișine. La cină”, dar acest titlu făcea lumea să creadă că o să vadă o adaptare contemporană după Cehov, așa că i-au schimbat numele în „Coșmarul american”! E o comedie care se termină bizar… veniți! Joc un cascador bătrân și paralizat, e amuzant!

Apropo de aventuri extreme, care a fost cea mai periculoasă experiență pe care ai trăit-o până acum?

Era să mă înec odată. Eram la 2 Mai, studenție, foc pe plajă, chitară, alcool… și m-am dus să înot. Noaptea. Îmi plăcea să înot departe, până nu mai auzi nimic… Erau nori, nu se vedeau lună, stele, bătea un vânticel cald… și m-am trezit în larg că nu văd malul! Era pană de curent și nu știam în ce direcție să mă duc.. am ieșit după niște ore, cred… undeva spre Vama Veche.

Vei schimba prefixul anul acesta, ai trecut și printr-un divorț… ce alte schimbări vor avea loc pentru tine anul acesta?

Habar n-am. Nu sunt în largul meu când e vorba de schimbare… Dar experiența recentă mă face să cred că e posibil orice. Prin urmare mă pregătesc mental pentru cele mai rele posibilități apoi aștept să văd care dintre ele se întâmplă. Și deobicei am surprize plăcute. Alea rele la care mă aștept se întâmplă destul de rar. Cred că sunt un om norocos per total.

Fiul tău se pregătește de Bacalaureat. Spre ce domeniu își va îndrepta atenția după examen?

Același domeniu… mi-a zis că îi place. Și că nu se vede făcând altceva cu bucurie..și am încercat să-i mut atenția în alte direcții, dar adevărul e că n-am argumente valide! Sper să aibă noroc.

Și care crezi că este cea mai mare reușită a ta din ipostaza de părinte? Până acum…

O să-l întreb pe Eric, mi se pare mai cinstit. Citez: „Ești prezent, sincer, transparent. Mă tratezi ca un om, alți părinți se cred CEO de corporație”.

andrei-aradits-3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton