Homepage  / Articole

Andrei Gheorghe laudă televiziunile de peste Prut

Andrei Gheorghe laudă televiziunile de peste Prut

de Redactia Tvmania

Juratul „Fabricii de staruri” - reality show-ul cu cântăreţi realizat de Prime TV în Republica Moldova şi difuzat de TVR în România – crede că ar trebui să adaptăm şi formate tv din zona slavă.

Andrei Gheorghe – care a moderat talk show-ul „Salutare, naţiune” pentru Prime TV, iar acum este jurat al „Fabricii de staruri” – crede că audiovizualul din Republica Moldova este parţial compatibil cu preferinţele telespectatorilor romani.

„Audiovizualul din Republica Moldova mi se pare spectaculos, realmente spectaculos. Există lucruri care merg doar la noi şi lucruri care merg doar la ei. La ei, de exemplu, merge mai puţin vulgarul asumat şi violenţa. Aş putea spune că, dintr-un anumit punct de vedere, stacheta este mai sus. Ar trebui să privim spre Republica Moldova ca spre un spaţiu aspiraţional”.

Prezentatorul mai spune că televiziunile româneşti au urmat până acum formula anglo-saxonă.

„Noi ne-am adaptat televizorul în ultimii 20 şi ceva de ani pe tipare anglo-saxone. Previzibil şi normal. Mai avem câteva importuri din Franţa – unii vor să facă un show în care luminile să fie puse ca la francezi – şi din Italia. Însă nu avem nici un import din zona slavă. De ce? În primul rând este bariera lingvistică, iar în al doilea: bariera istorică de simpatie-antipatie”.

Printre prezentatorii români care au mai colaborat cu postul Prime TV din Republica Moldova se numară Dan Negru şi Andreea Raicu.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton