Homepage  / Articole

Andy Whitfield din „Spartacus”: star la orizont

Andy Whitfield din "Spartacus": star la orizont

de Redactia Tvmania

Vedeta serialului „Spartacus: nisip însângerat”, actorul Andy Whitfield, s-a vindecat de cancer şi este gata să reînceapă filmările pentru sezonul 2.

.

Andy Whitfield

Întreaga lume auzea de Andy Whitfield (36 de ani) o dată cu lansarea serialului „Spartacus: Nisip însângerat” la începutul acestui an (la noi, HBO difuzează ultimul episod vineri, 16 iulie).

Brusc, galezul de care nu auzisem nimeni mai nimic înainte a devenit un star. Însă veştile proaste l-au urmărit, interpretul personajului principal fiind diagnosticat cu limfom non-Hodgkin – o formă de cancer a sistemului limfatic – după un control de rutină.

Producătorii s-au văzut nevoiţi să amâne filmările pentru sezonul doi şi şi-au îndreptat forţele creative spre realizarea unui prequel din şase episoade al serialului.

La începutul lunii iunie, Andy Whitfield anunţa că a scăpat de problemele de sănătate şi este pregătit să reînceapă filmările. „Am avut timp să mă vindec şi stau mai mult cu familia mea”. Şi când vorbea de familie, se referea la soţia sa, Vashti, şi cei doi copii ai lor, în vârstă de 5 şi 2 ani.

De pe clădiri, în arenă

Actorul născut în Amlwch, Ţara Galilor, a studiat la Universitatea Sheffield din Anglia şi a lucrat 5 ani ca inginer. „Obişnuiam să mă caţăr pe clădiri. Lucram pentru o firmă de consultanţă în inginerie şi inspectam structuri şi clădiri atârnat de o frânghie”, îşi amintea el într-un interviu.

Vashti Whitfield (36 de ani), nevasta actorului, este psihoterapeut.

Vashti Whitfield (36 de ani), nevasta actorului, este psihoterapeut.

În 1999, s-a mutat cu viitoarea doamnă Whitfield în Australia, unde şi-a dat seama că nimeni nu-l obligă să urmeze meseria învăţată la şcoală, iar gândurile i-au zburat spre actorie. „Am vrut să încerc, dar mi-am dat seama că nu ştiu nimic despre asta. Am trecut printr-un întreg proces de autodescoperire pe măsură ce experimentam cu actoria”.

La 7 ani după ce a decis să se reinventeze, Andy Whitfield a ajuns să-l interpreteze pe Spartacus în Noua Zeelandă. Norocul i-a surâs lui Andy Whitfield atunci când Robert Tapert (producătorul american mai are la activ seriale ca „Hercule – Călătorii legendare” şi „Xena: Prinţesa războinică”) a organizat un casting internaţional pentru a-şi alege un actor talentat care nu fusese încă reperat de radarul de la Hollywood.

Interpretul lui Spartacus – personajul istoric apare mai tot filmul la bustul gol – spune că, spre surprinderea sa, nu a fost rugat să-şi dea cămaşa jos la preselecţii: „Mă aşteptam să îmi ceară asta, dar nu s-a întâmplat niciodată, aşa că am avut o lună la dispoziţie ca să-i conving că au făcut alegerea potrivită”.

Familia merge adesea să-l viziteze, dar nu are voie pe platouri, „pentru că de obicei am o sabie care-mi iese din cap sau ceva de genul ăsta şi s-ar speria prea tare”, explică actorul. Singurul său regret este că nu poate să dea curs pasiunii sale pentru motociclete în perioadele în care filmează. „În timpul liber, mă duc să-mi conduc motocicleta prin munţi. Îmi pun casca şi sunt complet singur, ceea ce nu se întâmplă în fiecare zi, pentru că sunt tot timpul înconjurat de colegi sau membrii familiei”.

În filmele australiene

Deşi abia începe să se facă remarcat pe plan internaţional, Andy Whitfield are deja la activ câteva roluri (mai mici, ce-i drept) în serialele australiene.

A jucat în „Spitalul All Saints” şi „Fiicele lui McLeod”, dar şi în producţii care nu au ajuns pe la noi: „Packed to the Rafters” şi „The Strip”. Interpretarea arhanghelului Gabriel (foto), din pelicula omonimă regizata de Shane Abbess, i-a adus aprecierea criticilor. Ultimul lui film este thrillerul australian „The Clinic”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton