Homepage  / Vedete / Vedete străine

Angelina Jolie şi-a făcut o dublă mastectomie

Angelina Jolie şi-a făcut o dublă mastectomie

de Redactia Tvmania

Într-un articol pe care ea însăşi l-a redactat pentru publicaţia „The New York Times”, Angelina Jolie a recunoscut că şi-a făcut o dublă mastectomie, de teamă să nu se îmbolnăvească de cancer la sân.

Mamă a şase copii, Jolie a luat această decizie după ce propria ei mamă a murit din această cauză, iar riscul ca ea să fie diagnosticată cu cancer era de 87%. Potrivit actriţei în vârstă de 37 de ani, după operaţie, riscul a scăzut la 5%.

„Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape zece ani şi a murit la 56 de ani. A rezistat destul ca să îşi cunoască primul nepot şi să îl ţină în braţe. Dar restul copiilor mei nu vor avea şansa de a o cunoaşte şi de a afla ce fiinţă plină de graţie era”, a scris Jolie în emoţionantul editorial.

„Când am aflat că am gena BRCA1, care dezvoltă celulele canceroase, m-am gândit că trebuie să minimizez riscul cât de mult posibil. Am făcut o dublă mastectomie. Pe 27 aprilie am terminat procedurile medicale, ce s-au întins pe o perioadă de trei luni”, a declarat actriţa.

„Am început cu sânii, deoarece riscul de cancer la sân este mai mare decât cel de cancer ovarian, iar operaţia este mai complexă”, a mai scris vedeta.

“Am reuşit să găsim momente în care să râdem împreună”

În acelaşi articol, intitulat „Opţiunea mea medicală”, Angelina Jolie i-a mulţumit logodnicului ei pentru grija cu care a înconjurat-o în această perioadă.

„Sunt norocoasă că am un partener de viaţă, Brad Pitt, care mă iubeşte şi mă sprijină. Deci, oricine are o soţie sau o iubită care trece prin aşa ceva, să ştiţi că sunteţi o parte importantă a acestui proces de tranziţie. Brad a fost la Pink Lotus Breast Center, unde am fost tratată, tot timpul cât au durat operaţiile. Am reuşit să găsim momente în care să râdem împreună. Ştiam că acesta este cel mai bun lucru pe care putem să-l facem pentru familia noastră şi că ne va apropia mai mult. Şi aşa s-a întâmplat”, a scris Angelina Jolie.

Angelina Jolie şi Brad Pitt au împreună şase copii, trei dintre ei fiind adoptaţi.

„Am ales să-mi fac publică povestea pentru că sunt atâtea femei care nu ştiu că ar putea fi bolnave de cancer. Sper ca şi ele să poată să se testeze genetic şi, dacă află că prezintă un risc ridicat, vor şti şi ele că au alternative”, a explicat Jolie.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton