Homepage  / Știri / Vedete străine

Angelina Jolie a publicat imagini sfâșietoare din Ucraina. „Copiii vor plăti cel mai mare preț”

Angelina Jolie a publicat imagini sfâșietoare din Ucraina. „Copiii vor plăti cel mai mare preț”

de Roxana Mirea,

Angelina Jolie a distribuit pe Instagram marți, 15 martie, imagini răvășitoare cu copii din Ucraina. Celebra actriță a scris în dreptul imaginilor că războiul va avea ca rezultat „traumă, copilării pierdute și vieți zdrobite”.

Angelina Jolie, imagini sfâșietoare cu copii din Ucraina

Angelina Jolie a împărtășit un mesaj clar despre invadarea Ucrainei de către Rusia. Actrița, în vârstă de 46 de ani, a publicat o serie de fotografii sfâșietoare pe Instagram, pe fondul războiului declanșat de Vladimir Putin. Caruselul de imagini începe cu o fotografie cu un bărbat și o femeie ținându-și în brațe copiii, în timp ce așteaptă să treacă un râu după ce au fugit din Irpin, Ucraina, scrie People.

În a doua imagine, este surprins un adolescent întins pe un pat de spital, fiind tratat după ce a fost rănit în urma unui atac rusesc. Mama lui îi stă alături și îl veghează de pe patul de lângă.   

În a treia imagine este un copil bolnav de cancer care îmbrățișează un bărbat în subsolul unei unități de tratament care servește drept adăpost anti-bombă.

Pe lângă milioanele care au fugit peste granițele Ucrainei, aproape 2 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul țării lor, mulți prinși în lupte, cărora li se refuză accesul la ajutor și se află în pericol fizic direct”, a scris Angelina Jolie în dreptul imaginilor. „Dacă războiul nu se va sfârși, copiii vor plăti cel mai mare preț – în traume, în copilării pierdute și în vieți zdrobite.”

Angelina Jolie a sărit în ajutorul refugiaților în Ucraina

Actrița, care colaborează cu Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, a spus luna trecută că „se roagă pentru oamenii din Ucraina”. Ea a spus că: „mă concentrez împreuncă cu colegii mei @refugees să facem tot posibilul pentru a asigura protecție și drepturile fundamentale ale omului celor care au fost strămutați și refugiaților din regiune”.

Am văzut deja rapoarte despre victime și oameni care au început să-și părăsească casele pentru a căuta siguranță”, a spus Jolie. „Este prea devreme să știm ce se va întâmpla, dar semnificația acestui moment – pentru poporul Ucrainei și pentru statul internațional de drept – nu poate fi exagerată”.

Ea a împărtășit, de asemenea, un link către declarația UNHCR, care spune: „Suntem profund îngrijorați de situația care se deteriorează rapid și de acțiunea militară în curs din Ucraina. Consecințele umanitare asupra populațiilor civile vor fi devastatoare. Nu există învingători în război, dar nenumărate vieți vor fi sfâșiate”.

Invazia, ordonată de președintele rus Vladimir Putin, a atras condamnări în întreaga lume și sancțiuni economice din ce în ce mai severe împotriva Rusiei.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton