Homepage  / Vedete / Vedete străine

Angelina Jolie vinde un cadou prețios primit de la Brad Pitt

Angelina Jolie vinde un cadou prețios primit de la Brad Pitt

de Redactia Tvmania

Angelina Jolie va scoate la licitație pe 1 martie singura pictură realizată de premierul britanic Winston Churchill în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care îi fusese dăruită de fostul său soț, Brad Pitt, informează edition.cnn.com.

 

Se preconizează că tabloul, intitulat „Turnul moscheii Koutoubia”, va fi vândut cu un preț de pornire aflat între 1,5 și 2,5 milioane de lire sterline, iar de vânzare se va ocupa prestigioasa casă de licitații britanică Christie’s, în numele Colecției familiei Jolie.

 

Premierul britanic Winston Churchill a pictat acest tablou în timp ce se afla la Marrakech, în Maroc, după ce participase la Conferința de la Casablanca (desfășurată între 14 și 24 ianuarie 1943, cu scopul de a stabili o strategie comună a Aliaților pentru următoarea fază a celui de-al Doilea Război Mondial) și i-a făcut cadou pictura președintelui american Franklin D. Roosevelt. 

Brad Pitt a cumpărat tabloul în 2011 de la M.S. Rau, o celebră galerie de antichități de mare valoare, pentru a-l dărui Angelinei Jolie, a dezvăluit o sursă care deținea informații despre această vânzare. Brad Pitt și Angelina Jolie s-au despărțit în 2016, după doi ani de căsnicie, iar divorțul lor este și astăzi în desfășurare. CNN i-a contactat pe reprezentanții celor două vedete pentru comentarii referitoare la viitoarea vânzare a tabloului, dar aceștia au refuzat să comenteze.

Dealerul de antichități Bill Rau, care a deținut anterior tabloul, a declarat pentru CNN că pictura a fost vândută unui cineast, în anii ’60, de către fiul președintelui Roosevelt, în posesia căruia se afla. Potrivit lui Rau, tabloul a ajuns apoi la New Orleans, unde a fost păstrată de o familie timp de peste 50 de ani. Când fiica vitregă a familiei a moștenit pictura, a luat legătura cu galeria de artă M.S. Rau. 

„Pictura descrie chiar momentul în care cei doi lideri mondiali admirau peisajul maiestuos din Marrakech, în timp ce soarele apunea deasupra Munților Atlas, iar Winston Churchill i-a dăruit tabloul președintelui Roosevelt tocmai pentru a fixa în memorie aceste momente care i-au entuziasmat pe amândoi, ceea ce m-a impresionat și mai mult”, a mai comentat Bill Rau. 

„«Turnul moscheii Koutoubia» este singura lucrare pe care Churchill a pictat-o în timpul războiului, încurajat, probabil, de progresele făcute atunci de Aliați și aflându-se într-o țară pe care o considera una dintre cele mai frumoase pe care le-a întâlnit. Este vorba, probabil, despre cel mai valoros tablou realizat de Winston Churchill, datorită semnificației subiectului pentru politician și a faptului că evidențiază importanța prieteniei dintre cei doi lideri”, a spus și Nick Orchard, care conduce departamentul de artă modernă britanică de la Christie’s. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton