Homepage  / Știri

Anglia şi Franţa se înfruntă luni seară, la Euro

Anglia şi Franţa se înfruntă luni seară, la Euro

de Redactia Tvmania

Selecţionata Albionului şi cea a “Cocoşului Galic” se întâlnesc în această seară, de la 19.00, la Dolce Sport, în derby-ul Grupei D de la Euro 2012.

Partida se va desfăşura pe Donbass Arena, care găzduieşte meciurile de acasă ale echipei ucrainene Şahtior Doneţk.

Cele două mari forţe au fost de patru ori adversare în grupele unor turnee finale, ultima oară acum opt ani, la Euro 2004.

Atunci, au mers amândouă în sferturi, după ce Franţa învinsese Anglia cu 2-1 în meciul inaugural.

Ibra vede Suedia în sferturi

La această ediţie, englezii sunt măcinaţi de accidentări şi deci par să aibă şansa a doua la calificare, având în vedere că Wayne Rooney e suspendat pentru primele două meciuri, iar Frank Lampard, Gareth Barry şi Gary Cahill nu vor juca deloc, din cauza problemelor fizice.

De cealaltă parte, francezii au o echipă puternică; printre elevii lui Laurent Blanc se numără vedete precum Karim Benzema (foto dr., de la Real Madrid), Samir Nasri (Manchester City) şi cel mai nou star francez, atacantul Olivier Giroud de la Montpellier, campioana en-titre a Hexagonului.

Din grupă mai fac parte gazdele din Ucraina şi naţionala Suediei, iar Zlatan Ibrahimovici, cel mai important jucător al scandinavilor, şi-a manifestat deja intenţia de a-şi duce echipa mai departe, în dauna englezilor.

Ucraina şi Suedia joacă de la 21.45, pe Stadionul Olimpic din Kiev.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton