Homepage  / Articole

Animal X şi peripeţiile lor la Ibiza

Animal X şi peripeţiile lor la Ibiza

de Redactia Tvmania

Cei de la Animal X îşi lansează albumul la sfârşitul lui octombrie.

Cei de la Animal X îşi lansează albumul la sfârşitul lui octombrie.

Băieţii de la Animal X, Hienă, Vierme, Greiere, Martzianu şi King Tzapu, şi-au mutat studioul vara aceasta într-o vilă din Ibiza, unde au înregistrat piese pentru următorul lor album. Animalele ne-au povestit prin ce aventuri au trecut la Ibiza, dar şi despre prietenia lor cu DJ Pagal.

.

Cum v-a venit ideea să mergeţi să compuneţi piesele pentru următorul album în Ibiza?

Sinceri să fim nu ne-a luat foarte mult timp să ne decidem. De câţiva ani plănuim o ieşire în străinătate pentru producţia unui album, iar vara asta a fost momentul propice pentru aşa ceva. In Jumătate de oră s-a luat decizia prin conferinţă telefonică să plecăm şi următoarea dimineaţă s-au cumpărat biletele. De ce tocmai Ibiza? Avem prieteni acolo (DJ Pagal, DJ Raresh şi mulţi alţii) şi eram extrem de curioşi de celebrul vibe al insulei. Am îmbinat utilul cu plăcutul.

.

Am înţeles că aţi trecut prin câteva peripeţii pe acolo… Povestiţi-ne câte ceva…

Într-o lună de zile se pot întâmpla foarte multe şi pe noi nu ne-au ocolit peripeţiile. Chiar în ziua plecării, Tzapul a rămas fără camera de luat vederi în aeroportul din Barcelona, când am fost lucraţi cu măiestrie la bagaje. Cele mai mari emoţii le-am trăit când a izbucnit incendiul de pădure în apropierea casei unde locuiam şi am trecut razant pe lângă o evacuare rapidă de către autorităţi. 230 ha de pădure arsă, 24 de case mistuite în incendiu, câteva zeci de maşini au ars, mii de persoane evacuate şi nopţi nedormite în care făceam cu schimbul plantoane pentru a monitoriza situaţia. Am avut chiar şi un program pe ore. Norocul nostru a fost că autorităţile s-au mişcat exemplar şi au reuşit în 3 zile să ţină sub control situaţia. Avem şi câteva scule stricate din cauza transportului cu avionul, dar per total suntem foarte mulţumiţi de cum va ieşi albumul.

.

Până la urmă ce piese au ieşit? Ce vom asculta pe viitorul vostru album?

Avem vreo 40 de idei de piese, unele mai finalizate, altele într-o stare incipientă. Acum intrăm în studio aici în România să începem post-producţia albumului care va dura cam o lună şi jumătate. Stilurile sunt foarte variate de la chill-out la drum and base, rock sau reggae, iar în momentul în care vom stabili single-ul acesta va beneficia de remixuri din parte unor DJ foarte cunoscuţi. A fost o experienţă extrem de utilă, iar Pagal a întregit această experienţă fiind alături de noi pe toată perioada cât am stat acolo. Studioul lui din Ibiza ne-a găzduit de nenumărate ori, iar jam-session-urile care au ieşit acolo sunt demenţiale. Aşadar, trageţi aer în piept şi mai aveţi puţintică răbdare pentru că lucrurile deosebite necesită mult timp şi bibileală ca să iasă perfect.

.

Când va fi lansat?

Noi am dori să îl lansăm la sfârşitul lui octombrie, dar dacă suntem foarte harnici se poate şi mai devreme.

.

Care este următorul single pe care vreţi să-l promovaţi?

Încă nu am decis. Noi ne bucurăm că avem de unde alege, dar trebuie să luăm în considerare şi trendul pieţei româneşti şi mai ales ceea ce spun radiourile. În ziua de astăzi, radiourile sunt cele care decid soarta unui single, iar părerea trupei cu privire la single este mai puţin importantă dacă ţinteşte main-stream-ul. Acum noi trebuie să decidem dacă mergem pe main-stream sau continuăm lupta de rezistenţă pe care am început-o acum 5 ani.

.

De ce a plecat Şopârlă din trupă?

Din motive personale. Ne lipseşte, dar asta este situaţia. Poate cândva se va întoarce.

.

Ce colaborări veţi avea pe album?

În funcţie de stilul celor 10 sau 12 piese vom decide şi pe cine vom invita să ni se alăture pe acest material. Am purtat discuţii de principiu cu artişti mari de la noi şi acum vedem cum le vom concretiza.

.

Şi-a găsit vreunul dintre voi iubirea la Ibiza?

Doar iubiri temporare.

.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton