Homepage  / Timp liber

„Belle”, adaptarea japoneză a basmului „Frumoasa și Bestia”, este filmul de deschidere a celei de-a 16-a ediții a Animest

„Belle”, adaptarea japoneză a basmului „Frumoasa și Bestia”, este filmul de deschidere a celei de-a 16-a ediții a Animest

de Mioara Tronaru,

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest, singurul festival din România dedicat în exclusivitate filmului de animație, va avea loc în perioada 8 - 17 octombrie 2021, la București. Filmul de deschidere va fi „Belle”, în original „Belle: The Dragon and the Freckled Princess” (2021), cea mai nouă creație a regizorului nominalizat la Oscar, Mamoru Hosoda.

Cineastul japonez Mamoru Hosoda este un nume cunoscut în lumea animației. Și-a început cariera în echipa de regizori ai serialelor „Digimon: Digital Monsters” (1999), apoi a trecut la „One Piece” (2004) și „Samurai Champloo” (2004). Din 2009, cu „Summer Wars”, a trecut la lungmetraje, iar primul mare succes a fost „Wolf Children”, în 2012. În 2015, a făcut „The Boy and the Beast”, dar recunoașterea internațională a venit odată cu „Mirai” (2018), care i-a adus o nominalizare la Oscarul pentru cea mai bună animație.

Anul acesta, Mamoru Hosoda a dus la Festivalul Internațional de Film de la Cannes „Belle: The Dragon and the Freckled Princess”. Prezentat în premieră internațională pe Croazetă, filmul a fost primit cu entuziasm de spectatorii care, la finalul proiecției, l-au recompensat cu 14 minute de aplauze.

Noua Belle, din era tehnologiei

În viața reală, Suzu este o adolescentă complexată, care trăiește împreună cu tatăl ei într-un sătuc de munte din Japonia. Dar în lumea virtuală „U”, Suzu este Belle, o cântăreață de succes cu peste cinci milioane de urmăritori online. Dubla viață este destul de greu de manageriat de timida Suzu, mai ales când va întâlni Bestia, o creatură pe cât de fascinantă, pe atât de înfricoșătoare, care locuiește singură într-un castel plutitor, refuzând să lase pe cineva să se apropie.

„«Belle» este povestea căreia mi-am dorit dintotdeauna să-i dau viață. În sfârșit, am ocazia să creez acest film, grație succesului de care s-au bucurat proiectele mele anterioare”, declara Mamoru Hosoda la Cannes, cu ocazia premierei internaționale a filmului.

Unde și când îl putem vedea

„Belle” va avea premiera pe marele ecran în România în deschidere a celei de-a 16-a ediții a festivalului Animest vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18.30 și 21.30, la Cinema Elvire Popesco.

Dacă îl ratați în festival, lungmetrajul va intra în cinematografele din întreaga țară, fiind distribuit de Bad Unicorn, la o dată care nu a fost încă stabilită.

Trailer Belle 2021

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton